banner565

banner472

banner458

banner457

Pirim Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Ali Büyükdağ: “Pandemi’de mevcudu koruduk, bu yıl büyüyeceğiz”

Tuncelili İş İnsanı, Pirim Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Ali Büyükdağ, pandemi koşullarını değerlendirerek, “Böylesi bir süreçte mevcudu korumak dahi büyük başarı. Pirim Gıda olarak, 45 bin müşterimizi ve 1000’i aşkın çalışanımızı mağdur etmeden süreci geçirdik. Pandemiye rağmen; Şanlıurfa’da güneş santrali yatırımımızda yüzde 25 kapasite artırımı sağladık. Enerji alanında 2022’de 66 milyon dolarlık yatırımı hayata geçireceğiz” dedi.

HABER 01.11.2021, 00:01 29.11.2021, 10:55
28102
Pirim Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Ali Büyükdağ: “Pandemi’de mevcudu koruduk, bu yıl büyüyeceğiz”

Tuncelili İş İnsanı Ali Büyükdağ tarafından 1995’te kurulan Pirim Gıda, ulusal çapta gıda, meşrubat, şekerleme mamullerinin pazarlama, satış ve dağıtımını gerçekleştiriyor. Türkiye’nin ilk 500 şirketi arasında yer alan firma, pandemi sürecinde hizmet verdiği iş kollarındaki kapanmalara rağmen mevcudunu korumaya başardı. Yaklaşık 45 bin satış noktasındaki müşterisini ve 1000’i aşkın çalışanını mağdur etmeden 2020 yılını geçirdiklerini belirten Pirim Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Ali Büyükdağ, “Zor bir dönemdi. Pandemi’de; cafe, restoran, bar gibi mekanlar kapanmalar yaşadı. Alacakları tahsil edemedik. Buna rağmen ne çalışanımızı ne girişimcimizi mağdur etmedik. Zamanında maaşlarını ödedik ve zamlarını yaptık. 30 yıllık bir şirketiz, bugüne kadar birçok zorluk ile karşı karşıya kaldık ama bu sıkıntılardan güçlenerek çıktık. Pandemi’yi de bu krizlerden biri olarak gördük. Öz kaynak olarak güçlü bir şirketiz. Bu gücümüzle süreci geçirdik. 2022’de ise özellikle enerji alanında ciddi bir yatırımı hayata geçirmeye hazırlanıyoruz” diye konuştu.
Pirim Gıda, Coca Cola, Mey İçki, Efes Pilsen, Turkcell, Milli Piyango ve Sisal Şans Oyunları’nın pazarlama ve satış-dağıtım çalışmalarını yürütüyor. Lokasyon olarak İstanbul merkezli firmanın, İstanbul Avrupa Yakası’nda 11 ilçede, Ege Bölgesi’nde; İzmir, Manisa, Bodrum, Kuşadası, Didim, Aydın, Muğla’da ayrıca Tunceli’de TÜVTÜRK araç muayene istasyonu  bulunuyor. Pirim markası altında ise farklı sektörlerde hizmet veren 8 şirket yer alıyor.

Güneş enerjisi ve inşaatta büyüme hedefleniyor
Pirim Gıda’nın önümüzdeki dönem büyüme alanlarından birini de enerji sektörü oluşturuyor. 2015’te enerji alanındaki yatırımı Şanlıurfa’ya yaptıklarını ve 1 milyon 300 bin m2 alanı satın aldıklarını aktaran Büyükdağ, 15 megavat enerji üretecek tesisin kurulum aşamasını tamamlayarak devreye aldıklarını, Pandemi’de ise yüzde 25 kapasite artış yatırımı gerçekleştirdiklerini açıkladı. Güneş santrali yatırımına devam edeceklerini ve 2022’de 66 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını anlatan Büyükdağ, büyüme alanı olarak enerji sektörünü gördüklerini belirtti. Pirim Gıda çatısı altında inşaat sektöründe markalı konut alanında inşaat faaliyetleri yürüttüklerini de kaydeden Büyükdağ, “İstanbul ve Ege’de markalı inşaat projelerimiz bulunuyor. İstanbul’da 260 adet konutluk bir proje yürütüyoruz. Alt katları AVM olacak çalışmada 150 ticari alan yer alacak. Kuşadası’nda ise 50 villalık projemizi bu yıl deveye aldık” dedi.

Tunceli’ye sosyal sorumluluk yatırımı
Ali Büyükdağ, doğup büyüdüğü Tunceli’den kopamayan bir iş insanı. Kendi memleketine yatırım yapıp Tunceli’de TÜVTÜRK araç muayene istasyonlarının bulunduğunu, bölgenin ekonomik kalkınmasının yanı sıra sosyal sorumluluk projeleriyle insan kaynağına da yatırım yaptığını açıkladı. Geçtiğimiz yıl Tunceli’ye okul yaptıran Büyükdağ, okuldaki öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak için yine Tunceli’de kendilerine tahsis edilen 450 metrekare açık ve 750 metrekare kapalı alanı kiraya vereceklerini ve buradan gelen geliri okul aile birliğine yönlendirerek çocukların temel giderlerini karşılayacaklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar (1)
Öğrenci 7 ay önce
Ünüverste okuyan çocuğuma burs yardımı yaparmısınız