banner565

banner472

banner458

banner457

PMS, alüminyum sektöründe küresel marka olacak

Alüminyum sektöründe Türkiye’nin önemli markaları arasında yer alan PMS Alüminyum, pandemi koşullarına rağmen karlı büyümesini sürdürdü, 4. fabrika yatırımını ise hızlandırdı.

HABER 01.03.2021, 00:01 29.03.2021, 15:30
22712
PMS, alüminyum sektöründe küresel marka olacak

TEKNOSAB’da 120 dönüm arazi üzerine 4. fabrika yatırımına hazırlanan firma, sözkonusu alanda sektörünün ilk Ar-Ge merkezini kurmak için de girişimlerini başlattı. PMS Alüminyum, yeni alanında özel alaşımlı alüminyum üretimine odaklanacak.
Demirtaş OSB’de 3 fabrikasında 450 kişiye istihdam sağlayan ve üretiminin yüzde 60’ını 45 ülkeye ihraç eden PMS Alüminyum, katma değerli üretim stratejisi ve çözüm ortağı gördüğü müşteri ağıyla sektörün önemli oyuncularından biri haline geldi. Bursa’nın ilk 250 firması arasında yer alan firma, alüminyum profil ve levha üretiminde Türkiye’nin en büyük 3 üreticisinden biri olmayı hedefliyor.
PMS Alüminyum Yönetim Kurulu Üyesi Merve Önsever Çağlayan, pandemi koşullarına rağmen karlı büyümelerini 2020 yılında sürdürdüklerini belirterek, “Yassı mamul ve alüminyum ekstrüzyon profili aynı çatı altında üreten ilk firma olduk. Sektördeki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Ar-Ge Merkezi’mizin de yer aldığı 4. fabrika yatırımımızı TEKNOSAB’da 120 dönüm alan üzerinde hayata geçireceğiz. Geleceğe yatırım yapan firma olarak sektörümüzün öncü firması olmayı amaçlıyoruz” diyor.

4. fabrika TEKNOSAB’a yapılıyor
Yatırımın etap etap süreceğini ve ilk aşamada 42 bin metrekare alan üzerinde 15 milyon dolarlık bir yatırım yapacaklarını duyuran Çağlayan, “Dünyada eşi benzeri olmayan, mühendisliği fabrikamıza özel, sektörün en gelişmiş pres yatırımını hayata geçireceğiz. Yatırım için dünya devi İtalyan Danieli firmasıyla işbirliğimiz bulunuyor. Yeni üretim alanımızda; özellikle elektrikli araçlar, raylı sistemler, uzay-havacılık ve savunma sektörünün ihtiyacı olan yüksek magnezyum alaşımlı alüminyum üreteceğiz” diye konuştu. PMS’nin 4. fabrika yatırım maliyetinin 50 milyon dolar olması hedefleniyor.

Ar-Ge ile ürün farklılaşması sağlanacak
Alüminyumun demir çelikten sonra dünyada en çok kullanılan ikinci metal olduğunun ifade eden Çağlayan.aynı zamanda birçok alanda kullanımı olduğunu katdetti. Kullanım alanlarının gelişimiyle Ar-Ge çalışmalarına ağırlık verdiklerini ve sektörün ilk Ar-Ge merkezli kuruluşu olmak için yatırım gerçekleştirdiklerini açıklayan Çağlayan, “Özellikle üniversite sanayi işbirliği projelerine ağırlık veren bir kurumuz. Şu anda mevcut fabrikalarımızda Ür-Ge yatırımlarımız bulunuyordu bu altyapıyı Ar-Ge Merkezi ile taçlandırmak istiyoruz. Ağırlık verdiğimiz konu ise çelik mukavemetinde alüminyum geliştirmek. 2021 yılında kuracağımız Ar-Ge Merkezi’nde bu çalışmaların hayat bulmasını amaçlıyoruz” diye konuştu. Elektrikli araçların alüminyum ihtiyacına talip olduklarını dile getiren Çağlayan, yerli otomobil girişimi olan TOGG’un batarya tutucu üretimini gerçekleştirmek istediklerini aktardı. Kendi dökümhanelerinin bulunduğunu ve proje bazlı teklifleri de değerlendirdiklerini ifade eden Çağlayan, “Verimliliği artıran, maliyet düşüren farklı alaşımlı alüminyum ihtiyacını karşılayarak müşterinin çözüm ortağıyız” dedi.

45 ülkeye ihracat yapıyor
İhracata 1995 yılında başlayan ve yıllık 60 bin ton ekstrüzyon profil ve yassı mamul üretimi kapasitesi bulunan PMS Alüminyum, üretiminin yüzde 60’ını 45 ülkeye ihraç ediyor ve Türkiye’nin ilk 500 ihracatçısı arasında yer alıyor. 3 fabrikasında 18’i Ür-Ge Merkezinde toplam 450 kişiyi istihdam eden PMS Alüminyum ürün gamının genişlemesiyle istihdam oranlarını artırmak istiyor. Çağlayan, “Stratejik kabul edilen savunma, havacılık, yerli otomotiv sektörlerinde önemli girişimler var ama bu alanda ihtiyacı karşılayacak sıcak hadde yatırımı bulunmuyor. Özel sektörün ise devlet desteği olmadan böylesi büyük bir yatırıma imza atması imkansız. Vergi, teşvik gibi mekanizmalarla hammadde yatırımcısı desteklenmeli” bilgisini verdi.

Yorumlar (1)
Mehmet 2 yıl önce
Kaynak vinc mekanik bakım ustasiyim 0533 145 52 75