banner565

banner472

banner458

banner457

ProMIS, inSCADA ile SCADA & IIoT uygulamalarının geliştirilmesinde verimliliği arttırıyor

Türkiye’de ilk sekiz otomasyon şirketinden biri olarak 1994 yılında kurulan ProMIS’in Proje Geliştirme Koordinatörü ve inSCADA Takım Lideri Habib Kara, endüstriyel otomasyon sektöründe yürütülen tüm SCADA, HMI ve IIoT projelerinin uygulama geliştiricilerini inSCADA platformunu kullanmaya davet ediyor.

HABER 01.11.2021, 00:01 29.11.2021, 11:11
22501
ProMIS, inSCADA ile SCADA & IIoT uygulamalarının geliştirilmesinde verimliliği arttırıyor

ProMIS, yurt içinde ve yurt dışında farklı sektörlerde bugüne kadar 300’den fazla projeye imza attı. Bu projelerin birçoğu EPC veya entegratör olarak petrol, doğalgaz ve enerji sektörlerinde gerçekleşti. Bu süreç içerisinde 1996-2006 yıllarında Citect SCADA yazılımının Türkiye Distribütörlüğü’nü de yürüttü. Bu sayede farklı sektörlerde ve farklı uygulama alanlarında faaliyet gösteren partnerleri ile ortak çalışmalar ve projeler gerçekleştirdi.
ProMIS’in, bugün tecrübelerinden yeni fikirler üreten ve bu fikirlerini hayata geçiren, güçlü, yenilikçi bir organizasyon haline geldiğini söyleyen ProMIS Proje Geliştirme Koordinatörü ve inSCADA Takım Lideri Habib Kara, endüstriyel otomasyon sektöründe yürütülen tüm SCADA, HMI ve IIoT projelerinin uygulama geliştiricilerini inSCADA platformunu kullanmaya davet ediyor.
inSCADA hakkında bilgiler veren Habib Kara, “2014 yılına kadar fikir aşamasında olan ‘SCADA Yazılımı Geliştirme Platformu’ oluşturma hayalimiz, daha sonraları ‘Cloud SCADA’ fikrine dönüştü ve gelişti. Bu fikrimiz 2014 yılında TÜBİTAK TEYDEB 1507 Ar-Ge Programı’na yaptığımız başvurumuzun kabul görmesi ile Ar-Ge projesine dönüştü ve çok yoğun geçen bir Ar-Ge sürecinden sonra tecrübeli ve özverili ekibimizin desteği ile hayalimiz artık gerçek oldu ve inSCADA doğdu” dedi.
inSCADA’nın, 2017 yılı sonunda milli ve yerli bir ürün olarak belgelendirildiğini ve ProMIS’in yurt içinde ve yurt dışında yürüttüğü orta ve büyük ölçekli otomasyon ve SCADA projelerinde kullanıldığını belirten Habib Kara, 2019 yılı sonu itibari ile lisanslandırma politikaları belirlenen inSCADA’nın, tüm HMI, SCADA ve IIoT uygulama geliştiricilerin kullanımına sunulduğunu ifade etti.
inSCADA’nın birçok farklı endüstride çeşitli uygulamalarda kullanıldığının altını çizen Habib Kara, “Uygulama her ne olursa olsun, inSCADA etkili bir tesis izleme ve kontrol sistemi geliştirmeye yardımcı olur. inSCADA güncel teknolojiler kullanılarak geliştirilmiş web tabanlı bir SCADA yazılımı geliştirme platformudur. Geliştirme faaliyetleri alışılmışın dışında masaüstü bir IDE aracılığı ile değil, geliştiricilerine web ara yüzünden sunduğu araçlar ile yapılır. Derleme ve dağıtım aksiyonlarına gerek yoktur. Çalışma zamanında tüm geliştirme faaliyetlerinin kesintisiz yürütebileceği özgün bir platformdur” diye konuştu.


inSCADA bize ne sağlar?
Habib Kara, inSCADA platformunun öncelikle HMI, SCADA ve IIoT uygulama geliştiricilerine kararlı, konforlu, esnek, öğrenmesi kolay bir uygulama geliştirme ortamı sağladığına dikkat çekti ve şunları ekledi: “inSCADA Platformu ile uygulama geliştirmek için gittiğiniz endüstriyel tesislerde karşınıza çıkabilecek tüm farklı ihtiyaçları ve teknik gereksinimleri hiç endişe etmeden, karşılayabileceğinizden emin olarak sahaya inersiniz. Odaklandığınız şey -nasıl yaparım değil tesisin ve sistemin verimliliğini nasıl arttırırım- olur. Böylelikle müşterinizin ihtiyaçlarına tam olarak odaklanmış ve çözümler üretebilir duruma gelmiş olursunuz.”

‘Tesis ve Sistem Verimliliği’ni arttırmak”
Habib Kara, “Endüstriyel tesis ve sistemlerde üretim yapan ve bu tesisleri işletenler esasen verimliliklerini arttıracak dokunuşların, yapılması gerekenlerin neler olduğu konusunda bilgi ve tecrübe sahibidirler veya bu konuda danışmanlık almayı çok iyi bilirler. Fakat buradaki kritik sorun bu fikirlerin ve uygulama değişikliklerinin, revizyonların düzgün bir şekilde hayata geçirilmesi, uygulanmasında teknik sorunlar ve zorluklar yaşanır. Tam da burada inSCADA platformu sizi bir üst seviyeye çıkararak gerçek ihtiyaca odaklanmanızı sağlar. Farklı cihazlardan farklı protokollerde veriler almak, mevcut ERP, MES sistemleri ile entegre olmak, bulut servisleri ile entegre olmak, kestirimci bakım, AI sistem ve servisleri ile entegre olmak gibi ihtiyaçları rahatlıkla karşılayabilir ve tesisinizin dijitalleşme sürecine odaklanabilirsiniz” diye konuştu.

“Teknik destek”
Habib Kara, şunları ifade etti: “Tüm bu geliştirme, devreye alma, entegrasyon süreçlerinde ProMIS inSCADA ekibi, inSCADA kullanıcılarına teknik destek konusunda özverilidir. Kullanıcıların veya geliştiricilerin her daim yanında olduğunu hissettirir. Gereksinimleri anında analiz eder ve ihtiyacı karşılayacak yeni araçlar ve çözümler geliştirir.”
Habib Kara, “inSCADA ile Gelişin ve Geliştirin” dedi.

Yorumlar (1)
fatih piştar 1 yıl önce
artık yerli ve milli inscada tüm türkiye ve dünyayı davet ediyor kullanın farkı hissedeceksiniz