banner565

banner472

banner458

banner457

S​​​​​​​adık Ventures 12 şirkete yatırımcı oldu; Şirketlerin değerlemesi 1,5 yılda 4 katına çıktı

Denizli merkezli Türkiye’nin ilk 500 sanayicisi arasında yer alan Sadık Grup, teknolojik yatırımlarda sınırları aştı. Sadık Grup Yönetim Kurulu Üyesi Canberk Mersin, başında olduğu Sadık Ventures ile geleceğin teknolojilerine yatırım yapıyor. Önümüzdeki 5 yılda bu alanda 15 milyon dolarlık yatırıma hazırlıyor.

HABER 01.06.2021, 00:01 21.06.2021, 10:05
17959
S​​​​​​​adık Ventures 12 şirkete yatırımcı oldu; Şirketlerin değerlemesi 1,5 yılda 4 katına çıktı
Denizli merkezli Sadık Grup, sadece Denizli’nin değil Türkiye’nin sayılı şirketlerinden biri. Bünyesinde otomotiv, gayrimenkul, tarım, akaryakıt iş kolları bulunan Grup, 2020’yi pandemiye rağmen tüm sektörlerde büyümeyle kapatmayı başardı. Dijital dönüşüm sürecini devreye alan ve maliyet avantajı, verimlilik sağlayan firma, 2021’de büyümesini sürdürmeye odaklanıyor.

Sadık Grup’un üçüncü kuşak temsilcisi Canberk Mersin, grubun teknolojik gelişiminin mimarı. Kendisi özel olarak finansal teknolojiler, bilişim, inovasyon ve startup ekosistemiyle ilgileniyor. Başında olduğu Sadık Ventures ile bugüne kadar 12 şirketin yatırımcısı oldu. ABD’de ve İstanbul’da ofisleri bulanan Sadık Ventures, Türkiye’nin başarılı risk sermayesi firmalarından biri.

Dünyanın her yerindeki teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiklerini kaydeden Sadık Grup Yönetim Kurulu Üyesi Canberk Mersin, önümüzdeki dönem Uzakdoğu’da 3. şubelerini açacaklarını belirtti. Sadık Ventures’in kısa süre önce kurulmasına rağmen başarılı çalışmalara imza attığını dile getiren Mersin, bugüne kadar toplam 12 şirkette yatırım yaptıklarını ve sözkonusu şirketlerin sermaye değerinin 1,5 yılda 4 katına çıktığını açıkladı.

Yatırım yapacak şirketleri seçerken ince eleyip sık dokuduğunu ve insana, dünyaya fayda yaratacak girişimlere sıcak baktığını ifade eden Mersin, şunları söyledi: “Yatırım yapacağımız şirketin insana, doğaya, ekonomiye katkısı çok önemli. Hayatları kolaylaştıran, evrensel değerlerle uyumlu ve yaşama anlam katması gerekir. Aynı zamanda yarattığı değer ülkeler için de olmalı. Örneğin; sanayi döneminde Almanya veya ABD ile görece küçük ekonomilerin rekabet etmesi kolay değildi. Ama teknoloji, ülkeler arasındaki rekabeti görece olarak dengeledi. Bu alanda ülkemiz açısından büyük potansiyel görüyorum.”

Yeni dünyada yerini aldı
Pandemi özellikle dijital dönüşüm sürecini öngörülemez şekilde hızlandırdı. Vizyoner bir bakışla özellikle dijital dönüşüm sürecine pandemiden çok önce başladıklarını duyuran Mersin, grubun tüm iş süreçlerini yeniden planladıklarını aktardı: “Geniş bir ürün gamında faaliyet yürüten bir firmayız. Tüm bölümlerimizde ise dijital dönüşüm projeleri uygulandı, uygulanıyor. Şunu da net olarak söylemek istiyorum; dijital dönüşüm gerçekleştirmeyen şirketler batmaya mahkumdur.”

Teknolojiyi aynı zamanda katmadeğeri yüksek bir iş alanı olarak gördüklerinin altını çizen Mersin, şunları söyledi: “Teknoloji çok geniş bir alan. Sadık Ventures olarak belirli alanlara özel fokuslanıyoruz. Örneğin; finansal teknoloji kökenli olduğum için fintek, sağlık teknolojileri, oyun, veri analitiği, reklam ve eğitim teknolojisi, sigorta teknolojisi en sevdiğim alanlar. Çünkü bu teknolojilerle yeni bir dünya kuruluyor. Ve grup olarak bu yeni dünyada yerimizi almak istedik ve teknoloji alanına yoğunlaşmaya devam edeceğiz.”

Değişimde hikayenin bir parçası olmak için Amerika’da ofis açtıklarını hatırlatan Mersin, yatırım yaptıkları şirketlerin riskinin az olduğunu, çoğunluğunun gelişme aşamasında faaliyet yürüttüğünü anlattı.  Yatırım yaptıkları şirketleri büyütmek adına yatırım yaptıklarını kaydeden Mersin, “Yatırım yapıp, büyütüp çıkış yaptığımız şirketler oldu. Global bir yatırımcıyız ve sevindirici olan ise ülkemizde güzel gelişmeler oluyor. Destek ve teşviklerin bu alana yoğunlaşmış olması gelecek vizyonu açısından çok önemli. Buradaki gelişme bizi de harekete geçiriyor. Yatırım yapılacak bütçe fonlara bağlı dolayısıyla önümüzdeki dönemde işbirlikleriyle çeşitli fonlar kurmak istiyoruz. 5 yılda 15 milyon dolar yatırım yapmayı hedefliyoruz” açıklamasını yapıyor.

Canberk Mersin’in yatırımcı dışında girişimci olduğu bir şirket de Partner Republic. Merkezi İstanbul’da olan şirket dijital dönüşüm alanında faaliyet yürütüyor. Sınırları Türkiye ile sınırlı olmayan Partner Republic, başta Avrupa olmak üzere önümüzdeki dönem yurtdışında önemli başarılara imza atacak.

Yorumlar (0)