banner565

banner472

banner458

banner457

Sakarya 2. OSB, Türkiye’nin sayılı büyüklükteki OSB’lerinden birisi olacak

Genişlemeyle birlikte Sakarya 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin 536 hektar büyüklüğe ulaşacağını söyleyen Sakarya 2. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Bodur, bölgenin Türkiye’nin sayılı büyüklükteki Organize Sanayi Bölgeleri’nden birisi olacağını dile getirdi.

HABER 01.11.2019, 07:20 30.11.2019, 11:04
12813
Sakarya 2. OSB, Türkiye’nin sayılı büyüklükteki OSB’lerinden birisi olacak

Sakarya son yıllarda hızlı bir sanayileşme süreci içinde. Bu süreçte Sakarya 2. Organize Sanayi Bölgesi (Sakarya 2. OSB) de artan cazibesi ile hızlı bir gelişim gösteriyor. Sakarya 2. OSB, 184 hektar genişleme alanıyla büyüyor.
Sakarya 2. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Bodur, yaklaşık 184 hektarlık genişleme alanında sanayicilerin taleplerini almaya başladıklarını belirterek, “Bölgemiz 1997’de kuruldu. İlk inşaat 2001’de başladı. Şu an 352 hektar alan üzerinde 95 parselimiz var. Bunları 78 tane sanayicimiz kullanmaktadır. Şu anda boş sanayi parseli bulunmamaktadır” diyor.
Sakarya, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi illere yakınlığı ile merkezi konumdaki Sakarya 2. OSB Bölge, hem Sakarya il merkezine hem de Hendek ilçe merkezine olan mesafesiyle avantajlı bir konumda yer alıyor. Bu nedenle genelde Sakarya’ya özelde de Bölge’ye sanayicilerin ilgisi ve taleplerinin giderek arttığını aktaran Şükrü Bodur, “Sakarya ciddi bir sanayileşme gelişimi içinde. Bu gelişim sonucunda sadece yerli değil yabancı sanayicinin de talepleri oluyor. Şu anda bölgemizde 13 yabancı firma var. Şimdi bütün izin süreçlerini tamamladığımız genişleme bölgemiz için talepleri değerlendiriyoruz. Önümüzdeki günlerde sanayicileri davet edip arsa tahsislerine başlamayı planlıyoruz” diye konuşuyor.
Şükrü Bodur, Sakarya 2. OSB’nin gelecek vizyonunu şu sözlerle dile getiriyor: “Bölgemiz, genişleme alanıyla birlikte 536 hektar büyüklüğe ulaşmış olacak ve Türkiye’nin sayılı büyüklükteki organize sanayi bölgelerinden birisi olacak. Kısa zamanda üretime geçecek firmalarla birlikte şu anda yaklaşık 9 bin olan çalışan sayımız 20 binin üzerine çıkacaktır. Bizi en mutlu eden gelişme fabrikalarımızın hiçbirinin işçi çıkarmamış olmasıdır. Türkiye’nin bu işsizlik ortamında buradaki sanayicilere teşekkür ediyorum.”

Türkiye’nin ilk 500 firmasından 10’u Sakarya 2. OSB’de
Sakarya 2. OSB’de yer alan firmaların oldukça büyük ve sağlıklı firmalar olduğunun altını çizen Şükrü Bodur, şunları ifade ediyor: “Firmalarımızın ihracata daha fazla yönelmesi de önemli bir etken oldu. O yüzden fabrikalarımız tam kapasite ile çalışıyor. Şu anda çalışan firmalarımızın 10 tanesi Türkiye’de ilk 500’ün içindedir. O da ayrı bir gurur kaynağı oluyor.”
Sakarya 2. OSB içerisindeki üyelere haklı olarak talep önceliği verdiklerini kaydeden Bodur, “Onlardan gelen talep bizim moralimizi çok yükseltti. Yarısından fazlası talepte bulundu. Önce onları değerlendireceğiz, sonra da diğer talepleri ele alacağız” açıklamasını yapıyor.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Hendek Meslek Yüksekokulu, Bölge içerisinde açılacak
Şükrü Bodur, bulunulan bölgenin geleneksel olarak bir tarım bölgesi olduğundan yetişmiş insan gücü temininde zorluk yaşadıklarına da değiniyor: “Son dönemde firmalarımızın da desteğiyle bölgedeki bilinç düzeyi yükseldi. Diğer taraftan Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin inşaatı devam eden Hendek Meslek Yüksekokulu’nu bölgemiz içerisine alacağız. Orada öğretim görecek 300-400 öğrenciyi yazları fabrikalarımızda çalıştırmak istiyoruz. Böylece hem öğrencilerimiz hızlıca meslek edinmiş olacaklar hem de fabrikalarımız işgücü ihtiyacını gidermiş olacak. Bu projeyi hayata geçireceğiz."

Cazip avantajlarla yatırımın adresi; Sakarya
Sakarya’nın son yıllarda sanayi alanında hızlı bir gelişim gösterdiğini, eş zamanlı olarak tarımın öneminin de devam ettiğini vurgulayan Bodur, Sakarya’da yatırım yapmanın avantajlarına da dikkat çekiyor ve bütün sanayicileri Sakarya’ya yatırıma davet ediyor: “Burada sanayiciye büyük destek veriliyor. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı bu anlamda çok faal, çok girişimci. Ondan çok büyük destek alıyoruz. Yine belediyelerimizden destekler alıyoruz. Bundan dolayı biz sanayiciler olarak memnunuz.
Diğer taraftan Sakarya ulaşım için avantajlı bir konumda bulunuyor. Karasu Limanı’nın tam faaliyete geçişi de bir artı olacak. Demiryolunun bölgemizin içine gelmesi için hat çalışması başladı. Sapanca başta olmak üzere turizm potansiyeli de Sakarya’yı cazip hale getiriyor. Artan sosyal imkanlar da beyaz yakalıların Sakarya’ya gelişlerini kolaylaştırıyor. Sakarya son 10 yılda çok iyi bir yere geldi. Önümüzdeki 10 yılda daha da iyi yerlere gelecek. Ben bütün sanayicileri Sakarya’ya davet ediyorum.”

Yorumlar (2)
Hendeki 4 yıl önce
Genisleme ne zaman olacak acaba bizde ona gore bi yol haritasi cizecez kendimiz adina ..bilgi verirseniz mutlu olurum
Metin 3 yıl önce
Sanayi hangi bolgeye dogru buyuyecek bilgi verirseniz memnun oluruz
banner557