banner565

banner472

banner458

banner457

Sakarya, Tükettiği Enerjiyi Kendisi Üretecek

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, ‘sürdürülebilir enerji’ alanında planladıkları 30 milyon TL’ye mal edilecek yeni projeyle ilgili şunları söyledi: “Karaman Atık Su Tesisi’nin yanına 55 dönüm arazi üzerine güneş enerjisi santrali kuruyoruz. Karaman Güneş Enerjisi Santrali’nde 4 bin hanenin elektrik ihtiyacını karşılayacak enerji üretilecek.”

HABER 01.03.2022, 00:01 28.03.2022, 10:25
22784
Sakarya, Tükettiği Enerjiyi Kendisi Üretecek

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin ‘sürdürülebilir enerji’ alanında marka projesi olan ve yapımına başlanan güneş enerjisi santrali projesi ile yılda 4 bin haneye elektrik verilecek. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ‘sürdürülebilir enerji’ alanında planladıkları yeni projeyle ilgili son gelişmeleri paylaştı. Ekrem Yüce, enerji üretimi sağlayacakları proje hayata geçirildikten sonra ciddi ölçüde bir ihtiyaca karşılık verileceğini belirtti. 30 milyon TL’ye mal edilecek projenin sonrasında kentin tüm noktalarında ‘enerji üretimi’ noktasında faaliyetler yürütüleceğini kaydeden Yüce, Sakarya’nın bu alanda merkez olması için gayret gösterdiklerini ifade etti.

55 bin dönüm arazide elektrik üretilecek
Ekrem Yüce, “Karaman Atık Su Tesisi’nin yanına 55 dönüm arazi üzerine güneş enerjisi santrali kuruyoruz. Bu santralde yıllık 8.15 gigavatsaat elektrik enerjisi üretilecek. Yani Karaman Güneş Enerjisi Santrali’nde 4 bin hanenin elektrik ihtiyacını karşılayacak kapasitede enerji üretilecektir. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak sürdürülebilir enerji alanında öncü şehir olmak için önemli adımlar attık, atmaya devam edeceğiz. Bunun yanında doğayı koruyan geri dönüşüm tesisimiz SEKAY’la, enerji üretimi için Çark Deresi’ne, barajlarımıza ve diğer tesislerimize kuracağımız merkezlerle tüketime karşılık üretim hareketine ağırlık veriyoruz” diye konuştu.

“Vatandaşımızın evine ışık, odasına aydınlık olacağız”
Kentte uygun Hazine arazilerine kurulması planlanan GES hazırlıklarına da değinen Yüce, “Tahsis ve izin süreçleri devam ediyor. Bu bir ilk ve Sakarya’nın tamamında güneş enerji sistemlerini yaygınlaştıracağız. Şu anda çalışmaya başladığımız tesiste enerji panellerinin kurulumu gerçekleştiriliyor. İhale sürecinin ardından onlarca paneli kuracağımız bu araziden binlerce kişinin odasına ışık, yuvasına aydınlık olacak enerjiyi üreteceğiz. Buradan sonra Kaynarca ve Taraklı’da bulunan ve SASKİ bünyesinde bulunan arazilerimizde de GES kurulması için gerekli çalışmalarımızı başlattık. Şehrimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)