banner565

banner472

banner458

banner457

“Sanal toplantılar işimizi kurtardı”

Liberta Yazılım 2004 yılında şahıs firması olarak kuruldu, 2016 yılında ise limited şirkete dönüştü.

HABER 01.03.2021, 00:01 29.03.2021, 15:28
22264
“Sanal toplantılar işimizi kurtardı”

Dijital devrin iş yapma biçimini modelleyen bir yazılım üreticisi olduklarını söyleyen Liberta Yazılım Genel Müdürü Dr. Ayhan Demir, “Yazılım eserleri düşünce ürünüdür. Bizim mesleğimiz taze bir fikri, güncel teknoloji ile buluşturup değerler üretmektir. Liberta ailesi olarak şu an 23 kişiyiz, Gaziantep, İstanbul ve Ankara, Özbekistan şubelerimiz ile yazılım alanında Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu yazılımları yerli ve milli olarak geliştiriyoruz” diye konuştu. Demir, “Yazılımlarımızda ‘mediaplayer’a kadar tüm bileşenleri kendimiz üreterek milli kelimesine yakışır olmasını istiyoruz” dedi.

Uzaktan çalışmaya Liberta Yazılım çözümleri
Pandemi öncesinde müşterileri için geliştirdikleri  ‘Uzaktan Çalışma’ ve ‘Uzaktan Eğitim’ yazılımlarını pandemiyle birlikte hızlı bir şekilde halkın kullanımına sunduklarını söyleyen Ayhan Demir, ürünlere ilişkin şunları kaydetti: “Bu yazılımlar; Wora Konferans Yazılımı, Acagate Online Eğitim Platformu, Sanal Hastane Yazılımı ve Sanal Ofis Yazılımları olarak sıralanabilir. Özellikle Wora Videokonferans yazılımımız bu dönemde çok talep gördü.
İş dünyamızda birden tüm işler sanal toplantılarla yapılmak zorunda kaldı ve büyük küçük tüm işletmeler güvenli bir Videokonferans sistemine sahip olmak istediler. Bildiğiniz gibi piyasada yabancı ve ücretsiz bazı yazılımlar birden popüler oldular fakat bu yazılımların gerek güvenlik açıkları, gerekse ücretsiz kullanımdaki süre kısıtları kurumsal şirketlerimizi memnun etmedi.
Özellikle YASAD ile gerçekleştirdiğimiz Mayıs ayındaki Videokonferans Yazılımları konulu Dijital Etkinlik sonrası çok ciddi bir talep aldık. Wora’nın kullanım kolaylığı da talebin artmasına bir diğer sebep olmuştur.”
Diğer yazılımları Acagate Online Eğitim Platformu’nun da pandemi döneminde eğitim faaliyetlerini uzaktan yürütmek zorunda kalan okulların yardımına koştuğunu paylaşan Demir, “Okulların yanında kurumsal işletmelerin de kullandığı yazılımımız sanal sınıf yanında online sınav modülü ödev takip modülü, yoklama ve etkinlik fonksiyonlarını da içermektedir” bilgisini verdi.
‘Sanal Ofis Yazılımı’nın Videokonferans yazılımı ile entegre “Uzaktan Çalışma” yazılımı olduğunun altını çizen Demir, “Proje yönetimi, görev yönetimi, ön muhasebe gibi fonksiyonları hem yazılı hem de görüntülü toplantılarla yönetebildiğiniz, ERP’ler ile entegre olabilen bir yazılımdır. Özellikle pandemi döneminde birbirinden ayrı lokasyonlarda çalışan ekiplerin bir arada üretebilmesi için ciddi bir talebe cevap vermiştir” açıklamasını yaptı.

Öğrencinin algı seviyesini de ölçecek
Ürünlerinin son teknolojik gelişmeler göz önüne alınarak yazılan yüksek performanslı yazılımlar olduğunu aktaran Demir, şunları söyledi: “Pandemi öncesinde de uzaktan çalışma ihtiyaçları mevcuttu ve biz de geleceğin ‘mekan bağımsız’ çalışma ortamlarına döneceğini görerek akademik danışman kadromuzla yazılımlarımızı geliştirmiştik. Sadece bu ürünlere olan ihtiyaç pandemi öncesinde bu kadar yüksek değildi.
Pandemi sonrasında da eski çalışma ortamlarına yüzde 100 dönüleceğini düşünmüyoruz. İş hayatı gibi eğitim dünyası da eskiye yüzde 100 dönmeyecek. Eğitim modüllerimizde konu anlatımları yanında video arasına sıkıştırılmış sorularla videoyu aktif izlemeleri sağlanıyor.
Yakında yapay zeka algoritmaları ile sorulara verilen cevaplarla öğrencinin algı seviyesini de ölçmeye başlayacağız. Şu bir gerçek ki dünya artık eskisi gibi olmayacak ve yeni dönemde yazılım sanayisinin gelişmesi hızlanacak. Yaşadığımız şu dönemde gördük ki yerli ve milli kavramları çok önemli, özellikle de bizim sektörde. Biz ekip olarak bir teyakkuz anında nelerle mücadele ettiğimizi ve nasıl yapacağımızı iyice öğrendik. Yerlileşme ürünlerine daha da önem vererek elimizden geleni yapacağız."

Yorumlar (0)