banner565

banner472

banner458

banner457

Sanko Holding iştiraki Süper Film Ar-Ge Merkezi’nin mottosu; “Biz Yenilik Üretiyoruz”

“SANKO Holding iştiraki Süper Film, sürdürülebilir üretim ve Ar-Ge çalışmalarıyla dikkat çekiyor.

HABER 01.04.2021, 00:00 28.04.2021, 10:07
22246
Sanko Holding iştiraki Süper Film Ar-Ge Merkezi’nin mottosu; “Biz Yenilik Üretiyoruz”

Süper Film Ar-Ge Merkezi Müdürü Mehmet Hayri GençSüper Film, çevresine, çalışanlarına ve müşterilerine olan saygısından ödün vermeden, yeni ve kârlı ürünler üreten, yüksek verimli ve kaliteli bir dünya firması olma vizyonu ile çeşitli ambalaj filmlerini tek çatı altında üreten dünyanın ileri gelen, yenilikçi ve çözüm ortağı ambalaj film üreticilerinden biridir” diyor.

SANKO Holding iştiraklerinden Süper Film, 1993 yılında kuruldu ve üretime 1995 yılında başladı. Süper Film, ambalaj sektöründe paydaşlarına 70.000 ton/yıl BOPP (çift yönlü gerdirilmiş polipropilen film), 48.000 ton/yıl BOPET (çift yönlü gerdirilmiş polyester film), 6.000 ton/yıl CPP/Bariyer (cast polipropilen/çok katlı bariyer) filmin yanı sıra 12.000 ton/yıl özel kaplı ürünler de sunuyor.

Süper Film kendi ürettiği ambalaj filmlerini 28.000 ton/yıl kapasiteli 5 metalize kaplama makinesinde alüminyum kaplayarak, oksijen ve su buharı bariyer özellikleri artırılmış metalize BOPP ve BOPET filmleri de üretiyor. Ayrıca 300.000.000 m²/yıl kapasiteli üretim tesisiyle Klas Bant çatısı altında çeşitli markalar ile yapışkan bant üretimi de yapıyor.
Süper Film Ar-Ge Merkezi Müdürü Mehmet Hayri Genç, “Süper Film, çevresine, çalışanlarına ve müşterilerine olan saygısından ödün vermeden, yeni ve kârlı ürünler üreten, yüksek verimli ve kaliteli bir dünya firması olma vizyonu ile çeşitli ambalaj filmlerini tek çatı altında üreten dünyanın ileri gelen, yenilikçi ve çözüm ortağı ambalaj film üreticilerinden biridir” diyor.

15 patent / faydalı model sahibi Ar-Ge Merkezi
“Biz Yenilik Üretiyoruz” sloganıyla çalışmalarını yürüttüklerini vurgulayan Mehmet Hayri Genç, Süper Film’in Ar-Ge faaliyetlerine Ar-Ge Bölümü çatısı altında 2000 yılında başlattığını belirterek, şu bilgileri veriyor: “Ar-Ge Bölümü olarak Süper Film Ar-Ge Merkezi 2017 yılı itibari ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onayı ile Ar-Ge Merkezi statüsünü almıştır. Merkez 23 çalışanla yeni ürün ve üretim teknolojileri geliştirme çalışmalarında etkinliğini artırarak müşterilerine, sektöre, ülke ekonomisine ve paydaşlarına değer katmaya devam etmektedir. Margarin ambalajı patenti ile başlayan Ar-Ge yolculuğunda 15 patent/faydalı model, onlarca ulusal ve uluslararası ödül, çeşitli üniversite/akademik destekli projeler ve sayısız özel ürün geliştirilmiştir. Ar-Ge çalışmalarında en önemli enstrüman olarak kullanılan pilot hat, 2008 yılında kurulmuştur. Pilot hatta BOPP, BOPET, CPP, BOPA ve çok katlı bariyer filmler için deneme çalışmaları gerçekleştirilmekte, yeni ürün ve ürün geliştirme çalışmaları çok düşük maliyette ve kısa sürelerde yapılabilmektedir.”

Sürdürülebilirlik kavramıyla üretim ve Ar-Ge
‘Sürdürülebilirlik’ kavramının  dünya gündeminde şimdiye kadar hiç olmadığı kadar fazla yer aldığına dikkat çeken Mehmet Hayri Genç, Avrupa Birliği başta olmak üzere yürürlüğe giren veya girecek regülasyonlar ile atık miktarının azaltılması, ürünlerin yeniden kullanımı ve mümkünse geri kazanılmasının hedeflendiğini ifade ediyor. Mehmet Hayri Genç, Süper Film’in bu kapsamda, Ar-Ge ve üretim çalışmalarını son ürün performansını değiştirmeden ambalaj ağırlığını azaltma, ürünlerin üretiminde daha az kaynak kullanılması hedefleri doğrultusunda yoğunlaştırdığını söylüyor.
Kurumsal karbon ayak izi çalışmalarının tamamlandığını, yapılan veya yapılacak iyileştirme çalışmaları doğrultusunda periyodik olarak değerlendirildiğini aktaran Genç, bunların yanı sıra BOPP ve BOPET filmler için yaşam döngüsü değerlendirme çalışmalarının tamamlandığını anlatıyor.

Süper Film, ISO 50001/2011 enerji yönetim sistemi sertifikası sahibi
Elde edilen değerlerin sürekli iyileştirilmesi için belirlenmiş projeler kapsamında çalışmalar yürütüldüğüne değinen Genç, “Sürdürülebilirlik hedefleri kapsamında üretilen filmlerin paketlenmesinde kullanılan paketleme malzemesi miktarının azaltılması için ayrı bir proje ekibi kuruldu ve bu ekip faaliyetlerini yürütmektedir. ISO 50001/2011 enerji yönetim sistemi sertifikası sahibi olan Süper Film, enerji kullanım değerlerinin düşürülmesi için belirlenen faaliyetler ve projelerle çalışmalar gerçekleştirmektedir” diye konuşuyor.
15 patent ve faydalı model, sayısız ulusal ve uluslarası ödül sahibi Süper Film Ar-Ge Merkezi, yeni ürün ve ürün geliştirme çalışmalarını çok düşük maliyette ve kısa sürelerde yapabiliyor.

Yorumlar (0)