banner565

banner472

banner458

banner457

Savunma Sanayii Buluşması Gaziantep Toplantısı, GSO’da yapıldı

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ve Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından, Gaziantep’in savunma sanayisine ürün yapma potansiyeli ve yapılabilecek işbirliklerinin değerlendirilmesi amacıyla, “Savunma Sanayi Buluşması Gaziantep” toplantısı yapıldı.

HABER 01.12.2019, 07:42 26.12.2019, 15:35
9973
Savunma Sanayii Buluşması Gaziantep Toplantısı, GSO’da yapıldı

GSO Meclis Salonu’nda yapılan toplantıya Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof.Dr. İsmail Demir, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Milletvekili Mehmet Sait Kirazoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, Savunma Sanayi Başkan Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekçi, Savunma Sanayi Başkan Yardımcısı Harun Çelik, GAÜN Rektör Yardımcısı Metin Bedir, TSGV Genel Müdürü Sadık Piyade, GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, Aselsan Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Haluk Görgün, Roketsan Genel Müdürü Selçuk Yaşar, Havelsan Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, STM Genel Müdürü Murat İkinci, SSTEK Genel Müdürü Mustafa Gürsoy, TUSAŞ Genel Müdür Yardımcısı Naki Polat, kurum ve kuruluşların uzman ve yöneticileri, firma temsilcileri, iş insanları, GSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri katıldı.
GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi: “Gaziantep’te savunma sanayine yönelik bir şirket kurulmasını istiyoruz”: GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi toplantıda yaptığı konuşmada, dünyanın önde gelen ekonomilerine bakıldığında savunma sanayine yönelik çok büyük yatırımlar yaptıklarını gördüklerini belirterek, savunma sanayinin ülke güvenliği kadar, sağladığı katmadeğerle ekonomik kalkınmaya da öncülük ettiğini söyledi. Ünverdi savunma sanayi yatırımlarının stratejik olarak ülkemizin çeşitli bölgelerine yayılması gerektiğine inandıklarına dikkati çekti: “Bu bağlamda Ankara, Sivas ve Konya’da olduğu gibi Gaziantep’in de bu sürece entegre olması için ortak akıl çerçevesinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlimizdeki yerel yönetimler, siyasetçiler, sivil toplum kuruluşları, iş dünyası ve tüm kurumları ile Gaziantep savunma sanayinde yerli ve milli üretim için yapılacak çalışmalar noktasında taşın altına elini koymaya hazır. Gaziantep olarak biz Konya ve Sivas’taki modelin Gaziantep’te de uygulanarak, savunma sanayine yönelik bir şirket kurulmasını özellikle istirham ediyoruz.”
Ünverdi, “Bizler şehir olarak kenetlendik ve savunma sanayine odaklandık” diyerek, “Savunma sanayinde şehrimizde atılacak adımlar sanayimizin değişim ve dönüşümüne zemin hazırlayacak. Endüstri 4.0, yapay zeka, robot teknolojilerinin hızla yaygınlaştığı bir dönemde savunma sanayindeki yatırımlar sanayicimize yüksek teknolojili ve katmadeğerli üretimleri de öğretecek. Bununla birlikte sanayimizdeki düşünsel dönüşümü de gerçekleştirmiş olacak ve yeni bir vizyonla ülkemizin dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında olma hedefine önemli katkılarda bulunacağız. Gaziantepli sanayiciler olarak biz bu sürece hazırız. Çalışmalarımızı da azim ve kararlıkla sürdürüyoruz” açıklamasını yaptı.
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof.Dr. İsmail Demir; “Gaziantep'te firmaların savunma sanayine yönelik üretim yapabileceğine inanıyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
banner557