banner565

banner472

banner458

banner457

Sektöründe TSE Covid-19 Güvenli Üretim ve Güvenli Hizmet belgesini alan ilk marka; Metro Türkiye’nin başarısı

Metro Türkiye, 30 yıldır müşterilerine güvenilir alışveriş deneyimi sunuyor. Metro Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı BorisMinialai, müşterilerin hijyenik koşullarda alışveriş yapmaya devam edebilmeleri için pandemi döneminden itibaren üst düzey önlemleri hayata geçirerek çalıştıklarını söyledi.

HABER 01.09.2020, 00:01 29.09.2020, 10:17
19420
Sektöründe TSE Covid-19 Güvenli Üretim ve Güvenli Hizmet belgesini alan ilk marka; Metro Türkiye’nin başarısı

Metro Türkiye’nin üretim ve hizmetlerinin Pandemi döneminde Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından belirlenen kalite ve hijyen koşullarına uygunluğunu tescillemek için yapılan denetimlerden başarıyla geçtiğini aktaran Minialai, “Bu kapsamda; tesis, filyasyon ve sürveyans aşamaları, mağaza ve platform üretim proses alanları, depolama ve mal kabul alanları, pandemiye yönelik eğitimler, soyunma odaları, yemekhane ve servis araçlarında izlenebilirlik programları, idari bina ofisleri, uzaktan çalışma uygulamaları, temizlik, sanitasyon ve sterilizasyon planları, atık yönetimi gibi geniş incelemeler yapıldı. Bu incelemeler sonucunda TSE Covid-19 Güvenli Üretim ve TSE Covid-19 Güvenli Hizmet belgelerini almaya hak kazandık” diye konuştu.
Metro Türkiye, iki belgeyi kendi sektöründe alan ilk marka oldu. Minialai, şunları söyledi: “TSE Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi, HoReCa’ya Özel Gıda Sevkiyat Operasyonu mağazalarımız olan Konyaaltı, Bayrampaşa, Pendik, Mamak, Bodrum, Gaziemir, Alanya, Osmangazi mağazalarına ve Metro tarafından yönetilen Ettat Et Kesim Merkezi ve Erşan Et Kesim Merkezi’ne, TSE Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesi ise Antalya ve İzmir Platformlarımız ile Marmaris Dağıtım Merkezimize verildi.”

Alınan önlemler sürdürülebilir koruma sağlıyor
TSE Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi, mağazalardaki gıda üretimi, kırmızı et işleme, balık temizleme ve meyve sebze paketleme faaliyetlerinin pandemi sürecinde belirlenen kalite koşullarına uygunluğunu tescil ediyor. Hizmet sektöründe faaliyet gösteren şirketlere verilen TSE Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesi de depo, mağaza ve sevkiyat operasyonlarımızdaki hizmet kalitesini tescil ediyor. Bu belgeleri alarak çalışanlarının ve müşterilerinin sağlığı için Covid-19 ile mücadelede gerekli tüm önlemleri almış, hijyenik üretim standartlarında gıda üretimi yaptıklarını tescillemiş olduklarını dile getiren Minialai, “Metro Türkiye olarak, TSE belgeleriyle Covid-19’a karşı kendi yönettiğimiz tüm tedarik zincirimizin güvenilirliğini resmi olarak tescillemiş olduk. Bu belgeler, işletmelerimizdeki tüm altyapısal düzenlemelerin ve sistemsel önlemlerin yasal otoritelerin belirlediği Covid-19 önlemlerine uygunluğunu garanti altına alıyor. Aynı zamanda, işletmelerimizde alınan önlemlerin, sürdürülebilir ve eksiksiz şekilde uygulandığını gösteriyor. Metro Türkiye olarak 30 yıldır olduğu gibi çalışanlarımızın ve müşterilerimizin sağlığını gözeterek güvenilir alışverişin adresi olmayı sürdürecek, sektörümüze öncülük etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Pandemi sektörde dijitalleştirmeyi arttırdı
Pandemi sürecinin aynı zamanda sektörde birçok alışkanlığı değiştirdiğini belirten Minialai, görüşlerini şöyle ifade etti: “Pandemi, dünya çapında birçok sektörde olduğu gibi gıda perakendesinde de dijitalleşme ihtiyacını önemli ölçüde artırdı. Bununla beraber pandemi koşulları yerel ürünlerin tercih edilme oranını etkiledi, yerel ürünlerin tercih edilme oranı Türkiye’de yüzde 76’ya ulaştı. Türkiye’deki tüketiciler, alışverişte dijital çözümleri kullanmaya alışırken yerel ve kırsal ekonomi için değer yaratan yerel ürünleri tercih ediyor. Metro Türkiye olarak her zaman yaptığımız gibi müşterilerimizin alışveriş deneyimini iyileştiren dijital çözümler sunmaya ve yerel ürünlerin desteklenmesine yönelik çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz.”

Yorumlar (0)
banner557