banner565

banner472

banner458

banner457

SERTOM Yazılım; 2022’de yazılım ihracatına yönelecek

Firmalara özel çözümler ve projeler konusunda hizmet veren SERTOM Yazılım, 2022’de bayileşmeyi hedefliyor. SERTOM Yazılım Genel Müdürü Serhat Aktuna, “2021’de yurt dışına yazılım ihracatı alanında da ilk adımlarımızı attık ve 2022’den itibaren yurt dışı pazarında kendimize iyi bir yer bulacağımıza inanıyoruz” diyor.

HABER 01.12.2021, 00:45 26.12.2021, 21:10
20853
SERTOM Yazılım; 2022’de yazılım ihracatına yönelecek

Ankara merkezli SERTOM Yazılım, 2008 yılından beri firmalara özel çözümler ve projeler konusunda hizmet sunuyor. “En yüksek başarıya ulaşmak için, firmanın ana hedeflerine en uygun yöntemlerin kullanılması gereklidir” diyen SERTOM Yazılım Genel Müdürü Serhat Aktuna, “Bu metotları daha rahat ve rutin şekilde yürütmek için bir yazılıma ihtiyaç vardır. Belli kalıplarda üretilen yazılımlar, firmaların istek ve ihtiyaçlarına tam olarak cevap vermeyebilir. Bu durumda bizler firmalara daha fazla yarar sağlayacak, tamamen onlara özel yazılımlar geliştirmekteyiz” açıklamasını yapıyor.

Amaç; kapasite ve bütçeye göre en uygun çözüm
Türkiye’de dijitalleşme maliyetlerinin yüksek olduğunu belirten Aktuna, amaçlarının firmaların kapasite ve bütçelerine göre en uygun çözümü sunmak olduğunun altını çiziyor.
Aktuna, şunları söyledi: “Yazılımlarımız müşterinin isteğine göre 2 farklı şekilde çalışabilmekte. Firmalar programlarımızı ister lokal olarak kendi serverları üzerinden kullanmak üzere satın alabilirler ya da Bulut (Cloud) sistemi ile yıllık olarak kiralayabilmektedirler. Firmalara özel yaptığımız yazılımlar ile gıda, tekstil, lojistik, eğitim gibi birçok sektörü yakından tanıma imkanı bulduk. Bu da bize sektörlerdeki yazılım ihtiyaçlarını tespit etmemizde ve eksiklerimizi tamamlamamızda büyük yarar sağladı.”

SERTOM’a özel TDS birçok üniversitede kullanılıyor
Yazılımı tamamen SERTOM’a ait Türkiye’de 4 beceriyi aynı anda ölçebilen ilk online sınav programı TDS’nin (Türkçe Dil Sınavı) birçok üniversitede kullanıldığını ifade eden Aktuna, “Aynı zamanda firmalara sunduğumuz ERP ve CRM yazılımları dışında, SERTOM VÜTS (Verimli Üretim Takip Sistemi) ile üretim yapan tüm firmaların üretimlerini hammaddeden müşteriye ulaşıncaya kadar ki tüm süreçlerini takip eden yazılımımız ile birçok firmaya hizmet vermekteyiz” diye konuşuyor.
Covid-19 Salgını’nın Türkiye ile birlikte tüm Dünya’da yazılımlara olan ihtiyacı ve sektöre olan ilgiyi artırdığını kaydeden Aktuna sözlerine şöyle devam ediyor: “Biz de bu ihtiyaçları göz önünde bulundurarak, 2021 yılında yurtdışına yazılım ihracatı alanında ilk adımlarımızı attık ve 2022 yılından itibaren yurtdışı pazarında kendimize iyi bir yer bulacağımıza inanıyoruz. 2022 yılındaki hedeflerimizin bir diğeri ise bayileşme sürecine girmek. 2021 Kasım ayında bunun ile ilgili çalışmalarımız başladı ve talepleri alıyoruz. Amacımız ülkemizin her bölgesine bayilerimiz ile daha hızlı ve güvenilir bir hizmet vermek.”

Yorumlar (0)