banner565

banner472

banner458

banner457

Sigorta Cini’nden KOBİ’lere özel hizmet

Türkiye’nin ilk perakende sigorta zinciri Sigorta Cini, 24 farklı sigorta şirketiyle 19 ildeki 41 mağazada “Mahallenizin Sigortacısı” sloganıyla hizmet veriyor. Sigorta Cini Genel Müdürü Erdem Aydınlı, kişilere verdikleri ücretsiz sigorta danışmanlığı hizmetini KOBİ’lerin ayağına giderek onlara da vermeyi hedeflediklerini söylüyor.

HABER 01.11.2019, 07:55 26.03.2021, 16:13
21315
Sigorta Cini’nden KOBİ’lere özel hizmet

Türkiye’nin ilk perakende sigorta zinciri Sigorta Cini, biri hayat/emeklilik (NN Hayat ve Emeklilik) 23’ü de hayat dışından (elementer) olmak üzere tam 24 farklı sigorta şirketi ile Türkiye’nin 19 ilinde kasko ve trafik sigortasından, hayat ve sağlık sigortasına, DASK’tan KOBİ’lerin ihtiyaçlarına özel sigorta poliçelerine kadar kişilerin ihtiyaç duyduğu tüm poliçelere bünyesindeki sigorta şirketleri ile çözüm üretiyor.
“Mahallenizin Sigortacısı” sloganıyla, arkasındaki 175 yıllık deneyimi ile yola çıktığı ilk günden itibaren yatırımları ve büyümesini sürdüren Sigorta Cini, tüm bireylere ihtiyaç duydukları anda, ihtiyaç duydukları sigorta ürününü, adres adres dolaşmadan tek bir çatı altında buluşturuyor. Kişiler, kendi mahallelerindeki sigorta uzmanlarıyla yüz yüze görüşerek ihtiyaçlarına çözüm bulabiliyor. Sigorta Cini; ayrıca dijital kanalları, 7/24 hizmet veren destek hattıyla sürekli ulaşılabilir bir hizmet sunuyor.

Sigorta Cini’nin kuruluş öyküsü
Sigorta Cini Genel Müdürü Erdem Aydınlı, şirketi kurarken “size sigortayla ilgili her konuda yardımcı olacak cin gibi sigortacı” anlayışıyla Sigorta Cini adını seçtiklerini anlatıyor. 2013 yılında NN Hayat ve Emeklilik’in bir odasında kurulan şirketin mottosu ilk günden belirlenmiş. Aydınlı, “Biz her ailenin hayatın beklenmedik olaylarına karşı korunması gerektiğine inanıyoruz” mottosuyla yola çıktıklarını söylüyor. Aydınlı, 7 mağazaya ulaştıkları 2014 yılı Temmuz ayından sonra dijital tarafı da inşa etmeye başladıklarını kaydeden Aydınlı, 2016’dan itibaren Türkiye’nin en çok ziyaret edilen 3. sigorta karşılaştırma sitesi haline geldiklerini aktarıyor. Aydınlı, Sigorta Cini’nin bugün geldiği noktayı da özetliyor: “19 ilde, 200’e yakın istihdamla 41 noktadayız.”

Sigorta Cini, ücretsiz sigorta danışmanlığı hizmeti veriyor
Erdem Aydınlı, hayat döngüsü boyunca insanların ve şirketlerin başına negatif sonuçları olabilecek birçok olay gelebileceğini, ancak bu negatif sonuçları daha kolay atlatmanızı sağlayacak birçok sigorta ürünü bulunduğunu vurguluyor. Aydınlı, müşterilerinin ihtiyaçlarına en uygun sigorta ürününü belirleyerek Türkiye’nin en güvenilir sigorta şirketlerinden ücretsiz sigorta danışmanlık hizmeti verdiklerini belirtiyor. Aydınlı, “Sigorta herkes için bir ihtiyaç. Farkındalık yaratmak istiyoruz. Özellikle de ekonomik olarak zorlandığımız, çalkantılı dönemlerde sigortanın ilk tasarruf yapılacak yerlerden biri olmadığını, tam tersine bu dönemlerde sigorta yapılması gerektiğini müşterilerimize anlatmak istiyoruz. Çünkü böyle dönemlerde varlıklarımızın başına bir iş geldiği zaman bunları yerine koymak daha da zorlaşıyor” diye konuşuyor.

Amaç; sigorta farkındalığı oluşturmak
Erdem Aydınlı, Sigorta Cini olarak misyonlarının sigorta ihtiyacını ortaya çıkartmak ve sigorta ihtiyacını özellikle ailelere anlatmak olduğunu, bunu yaparken de farklı bir modelle yapmayı düşündüklerini paylaşıyor: “Biz sigorta farkındalığını artırmaya yönelik işler yapmaya başladık, bu iletişimi yapan başka bir zincir yok. Türkiye'de ilk defa ve halen sadece bizim uyguladığımız sigorta mağazacılığı konseptiyle yola çıktık. Büyümenin yanı sıra yeni kanal ve iş modellerine yatırım yaparak sektörün ilklerinden olmak önceliklerimizin başında geliyor. Böylece Türkiye’nin en kolay erişilebilir ve yüksek hizmet kalitesi sunan sigorta dağıtım ağı olmayı hedefliyoruz.”
Erdem Aydınlı, her Sigorta Cini mağazasında “deneyim duvarı” dedikleri bir duvar bulunduğunu, “arabam, evim, sağlığım” olmak üzere 3 parçadan oluşan duvarla ev, sağlık ve aile ilgili risklerin farkındalığını sağlamayı amaçladıklarını paylaşıyor: “Deneyim duvarının en solunda patlamış bir airbag, patlamış bir egsoz, arabanız bir pinpon topuyla çalınabilir, deprem kuşağı, yanmış bir priz, ütü, damlatan bir musluk…Sağlık ve geleceğinizle ilgili, mezuniyet kepi, eğitim sigortası...”

KOBİ’lerin ayağına giden hizmet
Aydınlı, her yıl ortalama yüzde 70-75 büyüyen Sigorta Cini’nin, 2019’da yüzde 60 büyüdüğünü, önümüzdeki yıl da yüzde 60 büyümeyi hedeflediğini anlatıyor: “Bu yıl 140 milyon TL pirim üretimi gerçekleştirdik, önümüzdeki yıl hedefimiz; 200 milyon TL prim üretimi.” Kurumlara özel sigorta danışmanlığı hizmeti de vermek istediklerini paylaşan Aydınlı, “Kurumun olduğu yerde onlara ücretsiz sigorta danışmanlığı hizmeti vereceğiz. Kuruma özel risk analizi yapacağız. KOBİ’lerin yüzde 65-70’ini kapsayacak bir yayılımımız var, onların ayağına giderek risk analizlerini yapmayı ve ihtiyaçları olan sigorta ürünlerini anlatmayı hedefliyoruz” diyor.
Toplam prim üretimi bakımından Sigorta Cini’nin satışını yaptığı sigorta şirketlerinin pazar payı sektörün yüzde 80’i. Şirket çeşitliliği nedeniyle ürün gamı ve fiyat alternatifleri de oldukça geniş. Erdem Aydınlı, “KOBİ’ler, araçlarının kasko ve trafik sigortalarına, işyerleri ve üretim tesisleri için gerekli sigortalara, çalışanları için sağlık ve kritik hastalıklar sigortalarına kadar ihtiyaç duydukları tüm ürünleri mağazalarımızda bulabiliyorlar. Hatta KOBİ’lerin gün geçtikçe artan siber risklere karşı sigortaları da Sigorta Cini aracılığıyla satın alabilmeleri mümkün. Sigorta uzmanlarımızla en uygun poliçeleri farklı şirketlerden bir araya getirip sizin için en avantajlı paket haline getiriyoruz. Uluslararası bir şirketin ve satış sonrası hizmetlerin gücünü KOBİ’lerimize sunarak, onların ihtiyaçlarına uygun onlara özel paketler oluşturuyoruz” diye konuşuyor.

Sigorta Cini mağazalarında bulunan markalar ve ürünler
Sigorta Cini mağazalarında Acıbadem Sigorta, AKSigorta, Allianz, AXA Sigorta, Anadolu Sigorta, Ankara Sigorta, Bereket Sigorta, Demir Sağlık ve Hayat, Doğa Sigorta, Dubai Starr Sigorta, ERGO, Gulf Sigorta, Güneş Sigorta, Groupama, HDI Sigorta, Mapfre Sigorta, Koru Sigorta, Sompo Japan, Unico Sigorta, Orient Sigorta, Ray Sigorta, Türk Nippon Sigorta ve Quick Sigorta şirketlerinin kasko ve trafik sigortaları, konut, zorunlu deprem sigortası, tamamlayıcı sağlık sigortası gibi tüm sigorta ürünleri ile NN Hayat ve Emeklilik’in hayat ve bireysel emeklilik ürünleri hakkında danışmanlık hizmeti verilebiliyor.

Yorumlar (0)