banner565

banner472

banner458

banner457

Teknoloji kullanıcıları ile tedarikçileri güçlerini TÜSİAD SD2’de birleştirdi

Sanayide dijital dönüşüm temalı ilk kapsamlı program olan TÜSİAD SD2-Sanayi-Teknoloji Entegrasyon Programı (STEP), sektörlerinde lider 18 teknoloji kullanıcısı şirketle KOBİ ölçeğindeki teknoloji tedarikçilerini bir araya getirdi. Birbirleriyle eşleşen şirketler birlikte çalışarak ortak çözüm dosyaları hazırlayacaklar. Programda oluşacak başarı hikayeleri yıl sonunda yapılacak “Sanayide Dijital Dönüşüm Başarı Hikayeleri Töreni”nde kamuoyuyla paylaşılacak.

HABER 01.10.2019, 07:50 29.10.2019, 11:51
13109
Teknoloji kullanıcıları ile tedarikçileri güçlerini TÜSİAD SD2’de birleştirdi

TÜSİAD'ın sanayide dijital dönüşüme destek olmak için hayata geçirdiği TÜSİAD SD2 programının ikinci yılı devam ediyor. Vodafone Business'ın altın sponsorluğunda, Inventram’ın gümüş sponsorluğunda Gün+Partners’ın hukuki destek paydaşlığında düzenlenen ve dijital dönüşüm arayışındaki teknoloji kullanıcısı şirketleri doğru çözüm ortaklarıyla buluşturmayı hedefleyen program, teknolojik ürün ve hizmet geliştiren tedarikçi firmalarını da çözümlerini sunabilecekleri ve müşteri doğrulaması yapabilecekleri bir platforma ulaştırıyor.
TÜSİAD SD2 kapsamında başvuru ve ön eleme aşamalarının ardından 18 teknoloji kullanıcısı ile kısa listeye kalan mikro, küçük ve orta ölçekli teknoloji tedarikçileri, Sanayi-Teknoloji Entegrasyon Programı’nda (STEP) bir araya geldi. STEP etkinliğinde teknoloji kullanıcıları ile programa katılan ve ön elemeyi geçen teknoloji tedarikçisi şirketler arasında eşleşmeler gerçekleşti. Etkinlikte kamu desteklerinden dijital dönüşüm araçlarına kadar farklı konularda, alanında uzman isimlerin katıldığı paneller de düzenlendi.
STEP kapsamında eşleşen teknoloji kullanıcısı ve teknoloji tedarikçisi şirketler önümüzdeki dönemde birlikte çalışarak çözüm dosyaları hazırlayacaklar. Sürecin sonunda hazırlanacak başarı hikayeleri yıl sonunda gerçekleşecek “Sanayide Dijital Dönüşüm Başarı Hikayeleri Töreni”nde kamuoyuyla paylaşılacak.
“Başarı, yeni liderlik ve yönetim becerileri gerektiriyor”: TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, dijital dönüşümle birlikte sertleşen rekabet ortamının şirketler üzerinde sürekli ve sürdürülebilir bir inovasyon baskısı yarattığını vurguladı: “Yeni teknolojiler birçok sektörde kazananın her şeyi alacağı bir düzen yaratıyor. Bu da kazanmayı her zamankinden daha önemli hale getiriyor. Hal böyleyken şirketler, devletler, üniversiteler ve diğer paydaşlar arasındaki işbirliği ülkelerin ve şirketlerin rekabetçiliğinde kritik rol oynuyor.” Kaslowski, dijital dönüşüm sürecinde başarının yeni liderlik ve yönetim becerileri gerektirdiğini söyledi: “Üretimin kalitesi ve değeri ortalama internet hızı ve bin çalışan başına düşen kolaboratif robot sayısı kadar STEM yetkinliği, çalışan eğitimi, veri güvenliği mevzuatı, lojistik performansı, altyapı kalitesi, karbon salınımı ve geri dönüşüm oranı gibi birçok faktörle ölçülüyor. 3D teknolojisi, ileri materyaller ve gen düzenleme teknolojileri gibi gelişmelerle birlikte dijital ve fiziksel dünyalar arasındaki sınırların giderek daha da bulanıklaştığını görüyoruz. TÜSİAD SD2 Programı dijital dönüşüm sürecine, dönüşüme bütünsel bakış açısıyla bakmak için çok önemli bir fırsat. Geçen yıl pilot uygulama altında başlayan programın, bu yıl artan bir katılımla sürmesi memnuniyet verici.”
Eşleşmelerin ardından törenin kapanış konuşmasında Simone Kaslowski şunları söyledi: “Bugün itibariyle bazı şirketlerimiz için teknoloji kullanıcısı şirketlerimizle birebir çalışma dönemi başlıyor. Uzun ve yorucu ama bir o kadar da kıymetli ve heyecanlı bir süreç olacak. Bu programın kaybedeni ve kazananı olmadığını yeniden vurgulamak isterim. Eşleşmeyen teknoloji tedarikçilerimiz bu ağın artık ayrılmaz bir parçası. Bu programın Türk sanayimiz için ihtiyaç duyduğumuz bir kıvılcım yarattığını düşünüyorum. Önümüzdeki süreçte de ilham verici birçok başarı hikayelerini dinliyor olacağımıza yürekten inanıyorum.”
Türkiye inovasyon ekosisteminin gelişmesine katkı sağlayacak işbirliği olanakları: Etkinliğin açılış konuşmasını yapan TÜSİAD Başkan Yardımcısı ve Sanayi Politikaları Yuvarlak Masa Başkanı Bahadır Balkır, Dördüncü Sanayi Devrimi ile birlikte karar vericilerin giderek artan oranda bilinmezliklerle mücadele etmek durumunda olduklarını söyledi: “Geçtiğimiz yıl bu doğrultuda TÜSİAD SD2 Programı’nı hayata geçirdik. İlk yılki pilot uygulamada Türkiye sanayi sektörünün önde gelen 13 şirketi ile 14 teknoloji tedarikçisini bir araya getirerek Türkiye inovasyon ekosisteminin gelişmesine katkıda bulunacak işbirliği olanakları yaratmıştık. Bu yıl da Türkiye’nin her biri sektöründe lider 18 teknoloji kullanıcısı şirket ile birbirlerinden değerli teknoloji üretici şirketleri buluşturuyoruz.”
TÜSİAD SD2; teknoloji kullanıcısı ve tedarikçilerini buluşturan platform: TÜSİAD SD2 Görev Gücü Başkanı Perihan İnci, teknoloji kullanıcısı şirketlerle teknoloji tedarikçilerini bir araya getiren bir platform arayışının sonucunda ortaya konan programın teknoloji kullanıcı ve tedarikçi ekosisteminin güçlendirilmesi, teknoloji kullanıcısının ihtiyaçlarına çözüm bulunması, KOBİ’lerin teknoloji üretiminin desteklenmesi ve dijital dönüşüm alanında iyi uygulama örneklerinin ortaya konması boyutlarında önemli katkılarda bulunacağını söyledi.

Sayılarla TÜSİAD SD2 Programı STEP Etkinliği
• Teknoloji kullanıcısı şirket sayısı: 18
• Çağrılar için çözüm yükleyen teknoloji tedarikçisi sayısı: 274
• Ön eleme sonrasında STEP’e davet edilen kısa listedeki tedarikçi sayısı: 100
• STEP’e davet edilen kısa liste devamındaki potansiyeli yüksek tedarikçi sayısı: 100
• Panelist sayısı: 21
• Her iki dönemde de Program’a dahil olan teknoloji kullanıcısı şirket sayısı: 3
• Her iki dönemde de başvuru yapan tedarikçi sayısı: 52
• STEP etkinliğinin katılımcı sayısı: 329

Eşleşmeler:
• Assan Hanil Otomotiv Sanayi ile Armolis Bilişim ve Kesit Bilişim
• Bayer Türk Kimya Sanayi ile Pedudi Bilişim Teknolojileri
• Brisa Bridgestone ile Golive Bilişim
• Çimsa ile Mobirob ARGE
• Ditaş ile Konzek Teknoloji
• Ekoten ile Eliar Elektronik
• Enerjisa Enerji ile T4E Enerji
• Kastamonu Entegre ile Büyütech
• Kordsa ile Siskon
• Migros ile AI Labs
• Nobel İlaç ile Simsoft
• Norm Cıvata ile Alp Otomasyon
• Organik Kimya ile Hareket Kontrol Servis Merkezi
• Securitas Güvenlik ile Arıkovanı Yazılım
• TFI TAB Gıda Yatırımları ile TUBU ARGE
• Tofaş ile B2Metrik Yazılım ve Bilişim
• Umur Basım Sanayi ile Obase Bilgisayar ve Danışmanlık.

Yorumlar (0)
banner557