banner565

banner472

banner458

banner457

Teksan’ın geliştirdiği doğa dostu hibrit jeneratör ile yüzde 65’e varan tasarruf

Türkiye’nin ilk hibrit jeneratörünü geliştirerek yenilenebilir enerji alanında çok önemli bir projeye imza atan Teksan, kesintisiz enerji çözümleri sektöründeki öncü rolünü sürdürüyor. TÜBİTAK işbirliğiyle hayata geçirilen hibrit jeneratörler, enerjinin olmadığı ya da yetersiz olduğu her yerde güvenli ve kesintisiz enerji sağlayan doğa dostu bir ürün olarak dikkat çekiyor.

HABER 01.06.2022, 00:01 24.06.2022, 10:47
22776
Teksan’ın geliştirdiği doğa dostu hibrit jeneratör ile yüzde 65’e varan tasarruf

Yaşamı bir bütün olarak algılayan Teksan’ın, bu doğrultuda iş süreçlerinde tüm canlılara ve çevreye duyarlı ve faydalı olması öncelikleri arasında yer alıyor. Sanayileşme, dijitalleşme ve nüfus artışı derken hızla azalan doğal enerji kaynaklarının meydana getirdiği enerji açığının panzehrinin sürdürülebilir enerji çözümleri olduğunu söyleyen Teksan Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Ata Tuncer, “Özellikle bizim gibi enerjide ithalata bağımlı olan ülkelerde ‘yenilenebilir enerji’ olmazsa olmaz” diyor.
Teksan’ın sürdürülebilir enerji çözümleri arasında hibrit güç sistemlerinin önemli bir yer tuttuğunu belirten Tuncer, “Ar-Ge ekibimizin TÜBİTAK işbirliğiyle yaptığı yoğun çalışmalar sonucunda 2015 yılında Türkiye’nin ilk hibrit jeneratörünü pazara sunduk. Türkiye’de bir ilk olmasının yanı sıra Dünya’da bu teknolojiye sahip sayılı şirketlerden biriyiz” açıklamasını yapıyor.
Rüzgar ya da güneş gibi yenilenebilir enerji kaynakları ile çalışan hibrit jeneratörlerin, tüm dünyada yakından izlendiğini ifade eden Tuncer, hibrit jeneratörün yakıttan yüzde 65’e varan tasarruf sağlarken karbon salınımını da yüzde 65’e varan oranda azalttığının altını çiziyor.

Bakım maliyetinde yüzde 80 avantaj sağlıyor
Bakım maliyeti açısından ise kullanıcılara yüzde 80’e varan avantaj sağladığını vurgulayan Tuncer, “Isı, karbon ve gürültü emisyonunu azaltan teknik özellikleri ile de öne çıkan sistem yatırım maliyetini 1.5 yıl gibi çok kısa bir sürede çıkartıyor. Enerji verimliliği sağlayan, sürdürülebilir bir teknoloji olarak; telekom projeleri, tarım projeleri, inşaat şantiyeleri, elektrik şebekesinin olmadığı yerler, afet kurtarma çalışmaları ve etkinliklerde uygulanabilir” diye konuşuyor.

Uzaktan müdahale edilebiliyor
Hibrit güç sistemlerinin, Uzaktan İzleme ve Yönetim Sistemi ile desteklendiği bilgisini veren Tuncer, GSM ve internet teknolojilerinin kullanıldığı sistem sayesinde ürünün çalışma performansının sahaya inmeden sürekli kontrol altında tutulabildiğini ve gerektiği durumlarda uzaktan müdahale edilebildiğini kaydediyor.

Enerji verimliliğinde ödüllü başarı
Ebru Ata Tuncer sözlerini şöyle noktalıyor: “Bugün hibrit jeneratörlerimizin Güney Amerika’dan Afrika’ya, Suudi Arabistan’dan Kuzey Denizi’ndeki petrol platformlarına kadar birçok önemli projede başarıyla hizmet vermelerinin haklı gururunu taşıyoruz. Hibrit jeneratör ile TÜBİTAK-TEYDEB Başarı Hikâyeleri arasına da girdik ve İSO Enerji Verimliliği Ödülleri Büyük Ölçekli İşletme Enerji Verimli Ürün kategorisinde ikincilik ödülünü kazandık.”

Yorumlar (0)
banner557