banner565

banner472

banner458

banner457

Teletek, bulut çözümleriyle dijital dönüşümde fark yaratıyor

Farklı sektörler için geliştirdikleri dijital çözümlerle; dijitalleşmenin her sektör ve ölçekte firma tarafından ulaşılabilir olmasını sağlamak için çalıştıklarını söyleyen Teletek Bulut Bilişim Genel Müdür Yardımcısı Selçuk Murat Güner, “Bulut sistemlerinin korkulmaması gereken bir şey olduğunu anlatmaya bu yıl da devam edeceğiz” dedi.

HABER 01.02.2022, 00:01 23.02.2022, 09:33
19085
Teletek, bulut çözümleriyle dijital dönüşümde fark yaratıyor

Teletek Bulut Bilişim Genel Müdür Yardımcısı Selçuk Murat Güner ile bulut çözümleri üzerine konuştuk.

Teletek 10. yılını kutluyor.  Hem geride kalan 10 yıldan ve hem de bugünden biraz bahseder misiniz?
Teletek 2011 yılında yüzde 100 yerli sermaye ile kuruldu. Kurulduğumuz günden bu yana dijitalleşmenin her sektörden her boyutta firma tarafından ulaşılabilir olmasını sağlamak misyonumuzun önemli bir parçası oldu. 26 kişilik bir ekip olarak bu vizyonla, 10 yıldır 1200’den fazla farklı firmanın projelerini hayata geçirmelerinde eşlik ettik, 500’den fazla müşterimize de eşlik etmeye devam ediyoruz. Gıda, tekstil, medya, ağır sanayi, inşaat, yazılım, finans ve farklı sektörden çeşitli büyüklükte firma, ciddi emek verdiği dijitalleşme projelerini Teletek ile hayata geçirdi. E-fatura özel entegratörleri, ödeme sistemi geliştiricileri, hizmet üreticileri, dijital dönüşüm entegratörleri ise işledikleri kritik verileri saklamak için Teletek’e güveniyor.
Ekip olarak her sektöre özel çözümler için hazır olmaya gayret gösteriyoruz. Her sektörün kendine göre dinamikleri ya da bağlayıcı regülasyonları var. Dolayısıyla her firma farklı türden bir altyapı ve veri işleme süreci ihtiyacı ile karşı karşıya kalıyor. Bu yüzden de Teletek’in; her türden iş yükünü kaldırabilecek bir altyapıyı, her boyutta firmanın ulaşabileceği bir maliyetle sağlaması gerekiyor. 10 yıldır bu konuda elimizden geleni yaptığımızı söyleyebilirim.

Bulut aynı zamanda hala çekinilen de bir olgu. Kavramlar ise karıştırılmaya çok açık. Bunları biraz açıklayabilir misiniz? Bulut dünyasında Teletek nerede duruyor?
Halihazırda kendilerine ait bir bilişim altyapısına (özel bulut) sahip olan firmalar, artan kapasite ihtiyaçları için yeni yatırım yapmak yerine bulut hizmetleri ile genişlemeyi tercih edebiliyor; bu ‘hybrid-cloud’ adlı bir konsepttir. En baştan kendi altyapısına sahip olmayıp doğrudan bulut altyapısında çalışmak isteyen firmalar ‘public cloud’da yerini alıyor. Farklı iş yüklerini farklı bulut yapılarında çalıştırmak isteyen (multi-cloud) firmalar da oluyor.
Teletek altyapısı tüm bu ihtiyaçların tamamını karşılar nitelikte tasarlandı ve giderek büyümeye devam ediyor. İş ortaklarımızdan Equinix’in de sayesinde, tüm dünyada 210’dan fazla veri merkezine ve AWS, Oracle Cloud gibi genel bulut sağlayıcılarına aynı şekilde bağlanabilme yeteneğine sahibiz. Ayrıca zorunda kalmadığımız süre boyunca tüm hizmetlerimizi Türk Lirası üzerinden fiyatlandırmaya da özen gösteriyoruz.

2022 yılı ve uzun vadeli hedefleriniz nelerdir?
2022 yılı 10 yıllık tecrübemizi gösterebileceğimiz bir yıl olacak. Bu yıl için hedefimiz, müşterilerimize mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunmak olacak. Bulut sistemlerinin korkulmaması gereken bir şey olduğunu anlatmaya bu yıl da devam edeceğiz.

İşletmeler dijitalleşme sürecinde çalışacakları firmayı hangi kriterlere göre seçmelidir?
Kişisel verilerin korunması konusu çok kritik. Verilerinizi sadece ve sadece ‘saklamaya’ odaklanan; altyapı ve erişim yedekliliği gibi sizi projelerinizden alıkoyacak önemli konularda sizi üzmeyecek; sizi anlayarak doğru çözüm için yanınızda olacak bir firma ile çalışılması, dijitalleşme sürecini son derece kolaylaştıracaktır.

Yorumlar (0)
banner557