banner565

banner472

banner458

banner457

TESK, esnafın sorunlarını 6 maddede sundu

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek esnafın sorunlarına ilişkin 6 maddelik dosya sundu.

HABER 01.02.2021, 00:01 27.02.2021, 12:49
22241
TESK, esnafın sorunlarını 6 maddede sundu

Palandöken, “Altı madde halinde esnafımızın yaşadığı sorunları hem anlattım hem de sorunlar ve çözüm önerilerine ilişkin bir dosya sundum. Esnafımızın yaşamış olduğu sorunlara ilişkin ilgili bakanlıklarla görüşerek ilk kabine toplantısında gerekli adımların atılacağına inancım sonsuz” diye konuştu.
Dosyadaki maddeler şu şekilde sıralandı;
1-) Esnaf ve Sanatkarlardan yaşanan salgın nedeniyle işleri ve/veya işletmesi zarar görenlerin, esnaf ve sanatkarlar kredi ve kefalet kooperatifleri aracılığı ile kullandıkları ve ödeyemedikleri kredi taksitleri bir yıl süre ile faizsiz ertelenmeli  ve kredi kullanamayan esnaf ve sanatkarlarımıza en az 1 yıl ödemesiz faizsiz kredi desteği sağlanmalıdır.
2-) Esnaf ve sanatkarlarımıza sağlanan doğrudan nakit ve kira desteği kapsamı genişletilerek devam ettirilmelidir.
3-) Pandemi döneminde en çok zarar gören kesimi oluşturan esnaf ve sanatkarlarımızın ve yanlarında çalışanların sosyal güvenlik prim ödemeleri ile vergi, elektrik, su, doğalgaz fatura bedelleri bir yıl süre ile faizsiz ertelenmelidir.
4-) Kısıtlamalar nedeniyle faaliyetleri durdurulan kahvehane, kıraathane, internet, kafe, kır bahçesi, elektronik oyun salonları, bilardo salonları ve halı saha işletmecileri ile hizmetleri yalnızca paket servisi ile sınırlandırılan restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi işletmelere müşteriler için HES kodu zorunluluğu getirilerek faaliyetlerinin başlamasına olanak sağlanmalıdır.
5-) Ticari araçlar için indirimli akaryakıt imkanı sağlanmalıdır.
6-) Sigorta prim borcu bulunan esnaf ve sanatkarlarımızın sağlık hizmetlerinden yararlanabilmelerine imkan sağlayan uygulama 1 yıl süreyle uzatılarak devam ettirilmelidir. 

Yorumlar (0)
banner557