banner565

banner472

banner458

banner457

Ticaret Bakanlığı’ndan ihracatta dijital devrim: Kolay İhracat Platformu hizmete girdi

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ihracatta dijital dönüşüm vizyonuyla geliştirilen yapay zeka destekli ‘Kolay İhracat Platformu’nu tanıttı.

HABER 01.09.2020, 00:00 29.09.2020, 10:04
20408
Ticaret Bakanlığı’ndan ihracatta dijital devrim: Kolay İhracat Platformu hizmete girdi

T.C. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ihracatta dijital dönüşüm vizyonu doğrultusunda geliştirilen, Türkiye’nin ihracat potansiyeline önemli katkılar sağlamayı amaçlayan, yapay zeka destekli ‘Kolay İhracat Platformu’nu, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde tanıttı.
Mevcut ihracatçıların yanı sıra ihracatçı adaylarının e-devlet şifresi ile giriş yapabileceği Kolay İhracat Platformu’nda, yeni nesil teknolojiler, veri bilimi ve yapay zeka bileşimi ile 10 milyon satırı aşkın veri işlenerek, ihracatçıya kolay ve güvenli bir şekilde, tek bir kanaldan ulaştırılıyor. İhracatta devrim niteliği taşıyan Kolay İhracat Platformu, Akıllı İhracat Robotu, Pazara Giriş Haritaları, İhracat Kokpiti gibi modülleriyle dünyadaki benzerlerinden ayrışıyor. Platform ayrıca, uluslararası birçok veri tabanı ile entegre olarak, canlı veri akışı sayesinde ihracatçılara anlık veriler sunuyor.
“Dış ticaretimizde yepyeni bir döneme adım atıyoruz”: Bakan Pekcan, medeniyetler tarihi boyunca tüm dünyada ticaretin ana merkezlerinden biri olan Türkiye’nin Kolay İhracat Platformu ile bundan böyle aynı zamanda “ticaretin en akıllı aktörü” olarak da konumlandığını söyledi: “Tüm yurt dışı emsallerinden açık ara önde olan Kolay İhracat Platformu ile dış ticaretimizde yepyeni bir döneme adım atıyoruz. Kolay İhracat Platformu hem ticaret erbabımız hem de Bakanlığımız için yepyeni bir sayfa olacak. Kolay İhracat Platformu projemiz, Türkiye’nin ihracatına doğrudan etki edebilecek, üzerinde oldukça çalıştığımız ve büyük heyecan duyduğumuz çok önemli bir yazılım projemizdir. Ticaret erbabımız için içinde bulunduğumuz dijital çağın ruhuna uygun; oldukça gelişmiş bir altyapı hazırladık. İhracatçılarımıza ve ihracat hedefi olan girişimcilerimize sunduğumuz danışmanlığın kalitesini ve kapsamını ciddi şekilde yükseltecek bir platformu devreye alıyoruz. Kolay İhracat Platformu’nun, kapsamı, niteliği, hedef kitle ve etki alanı, ayrıca içinde barındırdığı teknoloji itibarıyla bugüne kadar tamamladığımız tüm projelerin ötesine geçtiğini değerlendiriyoruz. Kolay İhracat Platformu ile artık her bir ihracatçımızın ve ihracatçı adaylarımızın yapay zeka teknolojisi ile çalışan dijital bir danışmanı olacak.”
“90 bin ihracatçı, 3 milyon KOBİ’yi hedefliyoruz”: Bakan Pekcan, “Kolay İhracat Platformu ile başta 90 bin ihracatçı ve 3 milyonun üzerinde KOBİ’miz olmak üzere ihracat hedefi olan girişimcilerimizin de tamamını hedefliyoruz. Platform, hem mevcut ihracatçılara hem de ihracata yeni adım atacak firmalarımıza büyük kolaylık sağlayacak” dedi.
Kolay İhracat Platformu’nun ikinci fazında, daha da “akıllı” bir robot ve genişletilmiş bir içerik ortaya konulacak. Yapay zeka doğal dil işleme algoritmaları kullanan bir ‘chatbot’ platformda yer alacak ve firmaların sorularını 7/24 cevaplıyor olacak. Platformda yurtdışından ithalatçıların da firmalarımıza ulaşmaları sağlanacak. Firmalarımız platformda kendilerine ait bir sayfa oluşturarak ürünlerini sergileyebilecek ve ithalatçılarla iletişim kurabilecek.

Yorumlar (0)