banner565

banner472

banner458

banner457

TOSYÖV’ün yeni Başkanı Osman Deveci

TOSYÖV Olağan Mütevelli Heyet Toplantısı’nda Av. Osman Deveci yeni Başkan seçildi. Önceki Başkan Ş. Nezih Kuleyin de yeni yönetimde Başkan Vekili olarak görev yapacak. TOSYÖV’ün önceki dönem Başkanları; Hilmi Develi, Yalçın Sönmez ve Rahmi Aktepe de yeni dönemde de Denetim Kurulu Üyeleri olarak görevlerini sürdürecek.

HABER 01.07.2022, 00:01 27.07.2022, 09:39
21257
TOSYÖV’ün yeni Başkanı Osman Deveci

TOSYÖV (Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı) Olağan Mütevelli Heyet Toplantısı, Ankara Sanayi Odası (ASO) Zafer Çağlayan Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Yeni Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu tek listenin katıldığı seçimde oybirliğiyle onaylandı. TOSYÖV’ün yeni Yönetim Kurulu Başkanı Av. Osman Deveci oldu. Önceki Başkan Ş. Nezih Kuleyin de yeni yönetimde Başkan Vekili olarak görev yapacak. TOSYÖV’ün önceki dönem Başkanları; Hilmi Develi, Yalçın Sönmez ve Rahmi Aktepe de yeni dönemde de Denetim Kurulu Üyeleri olarak görevlerini sürdürecek.

“Türkiye’nin belkemiği KOBİ’ler"
TOSYÖV yeni Yönetim Kurulu Başkanı Av. Osman Deveci, yeni dönemde TOSYÖV’lülerin  hem aktif hem de maddi ve manevi Vakıf’a sahip çıkacağını belirterek, şunları söyledi: “Türkiye’nin belkemiği KOBİ’ler diyoruz. Hiç kimse sahip çıkmıyor, çıkamıyor. Maalesef biz bu konuda çok aciz kaldık. Bu kanalın bir ucunda TOBB, bir ucunda belediyeler ve OSB’ler olacak. Buraya layıkıyla sahip çıkılması gerektiğine inanıyorum. Mütevelli Heyet Üyelerimiz Vakfa sahip çıkmalı. Destekleme Derneği demek, Vakfı ayakta tutan dernek demek. Desteklerini bekliyoruz.”
Toplantı; Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Divan Başkanlığı’na; Nasuh Ekinci’nin, Katip Üyeliklere ise; Prof.Dr. Uğur Güngör ve Dr. Ragıp Ruşen Kömürcü’nün oybirliğiyle seçilmesiyle başladı.

“TOSYÖV’ün pusula olma görevini yerine getirmesi önemli”
TOSYÖV önceki dönem Başkanı Ş. Nezih Kuleyin, açılış konuşmasında KOSGEB’den KGF’ye KOBİ’ler için önemli birçok kurumun kuruluşunda yer alan, 33 yıldır KOBİ’lerin yaşam savaşında var olan TOSYÖV’ün pusula olma görevini yerine getirmesinin önemli olduğunu vurguladı. ASO ile ilişkilerini daha da güçlendirmek istediklerini belirten Kuleyin, KOBİ’lerin dijital dönüşümünün önemine değinerek, Ankara ve İzmir’de Türkiye Bilişim Derneği (TBD) işbirliğiyle yürüttükleri ‘KOBİ’ler ve Bilişim’ etkinliklerine değindi. Kısa ve uzun vadeli bir kalkınma programına ihtiyaç bulunduğunu kaydeden Kuleyin, TOSYÖV Faaliyet Raporu’nda (Haziran 2021-Mayıs 2022) yer alan makalesinde dile getirdiği çözüm önerilerini ve yıl içerisinde yürüttükleri çalışmaları anlattı. KOBİ Zirvesi ile dijital oyun sektörünü geliştirmek adına TOSYÖV’ün Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirlikleriyle yürüttüğü iki projeden de sözeden Kuleyin, “Oyun yazmak demek, yüksek nitelikli yazılım yazmak demek” dedi. TOSYÖV’ün kurduğu akademiler ve Pandemi’de yürüttükleri eğitim faaliyetlerini aktaran Kuleyin, önümüzdeki dönem asıl sorunu KOBİ’lerin Avrupa Yeşil Mutakabat’a uyumuyla ilgili yaşayacağına dikkat çekti. Kuleyin, KOBİ’lerin ve TOSYÖV’ün geleceği için çözüm içeren projelere ihtiyaç bulunduğunu da vurguladı.

TOSYÖV’ün KOBİ’lere emeği çok büyük
ASO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOSYÖV Mütevelli Heyet Üyesi Nurettin Özdebir, Avrupa Yeşil Mutabakatı konusunun önemine dikkat çekerek, daha önce sıfır karbon ayak izi olan çelik üretildiğini, Avusturya’nın yakıtta tamamen hidrojene geçeceğini belirtti. Özdebir, kendi üyelerinin karbon ayak izini azaltmak konusunda ASO olarak ciddi çalışmalara imza attıklarını, eğitimler verdiklerini, bu konuda neler yapılması gerektiğiyle ilgili sektör sektör firmalarını içine alacak 40 komite kuracaklarını, su ayak iziyle ilgili bir çalışmaları bulunduğunu da aktardı. TOSYÖV’ün Türkiye’de KOBİ markasının yerleştirilmesi ve farkındalığın oluşturulması için çok büyük emek sarfettiğini, çok ciddi katkılarının olduğunu söyleyen Özdebir, “Ancak bizim artık KOBİ’lerimizi büyütmemiz lazım” dedi. KOBİ’likten büyük ölçekli işletmeye geçenlerin sayısının artırılması gerektiğini ifade eden Özdebir, işletmelerin finansman bulmada ciddi sorunlar yaşadıklarını; nakit akışlarını düzgün yapmalarını önerdi. Bankaların da proje bazlı krediye kendilerini alıştırmaları gerektiğini vurguladı. Özdebir, mevzuatımızda da ciddi sıkıntılar bulunduğunu, KGF’nin de fonksiyonlarını doğru olarak yerine getirmediğini, 250 milyar lira para dağıttıklarını ancak bu paranın ihtiyacı olmayanlara verildiğini, çok çarpıcı örneklere rastladıklarını söyledi: “Denetim olmadığı sürece bireysel menfaatler ülke kaynaklarının verimli kullanılmasına mani oluyor. Ülkenin sanayisinin gelişmesi lazım. Bu Pandemi döneminde iyice ortaya çıktı. Ülkenin ekonomisini sanayi sırtlamış durumda. 250 milyar dolar ihracata ulaşıyoruz, ihracatın yüzde 90’ından fazlası sanayi ürünü. Bizim sanayimizi korumamız, KOBİ’lerimize daha fazla destek olmamız lazım. Ukrayna-Rusya Savaşı’nda enerji fiyatları ve bizim cari açık da tavan yaptı. Genç bir nüfusumuz var bu Türkiye açısından son derece kıymetli, gençlerimizi çok iyi değerlendirebilmemiz lazım. İnsanlar kabiliyetlerine göre, yeteneklerine göre yönlendiriliyor olabilmeli. Ama şunu da unutmayalım ülkemizin önü açık, Türkiye kabuğunu yırttı, teknoloji seviyesi olarak çok hızlı değişiyoruz. Gençlere elektronik ve yazılımda daha çok ihtiyacımız var. Okullarımızda sizler de yardımcı olursanız gençlerimizden bol miktarda yetiştirelim.”

Bilişime yatırım azalıyor
TBD Genel Başkanı Rahmi Aktepe, Microsoft araştırmasının bilişim teknolojilerine olan yatırımların çok daha geri gittiğini gösterdiğini, Türkiye’de derneklerin aidat gelirlerinin ancak yüzde 7’sini, Avrupa’da ise yüzde 70’ini toplayabildiğini dolayısıyla ancak sponsorluk gelirleriyle yaşadığını söyledi. TOSYÖV’ün KOBİ’lerin değişimine ve gelişimine dokunan bir STK olduğunu belirten Aktepe, “Ortak hedefi olan kurum ve kuruluşları yanımıza alarak, bu süreci yaşamamız lazım” dedi.

Yeni Mütevelli Heyet Üyeleri seçildi
Açılış konuşmalarının ardından Denetim Kurulu Raporu’nu TOSYÖV Denetim Kurulu Üyesi Rahmi Aktepe, 2021 Yılı Faaliyet Raporu, 2021 yılına ait Bilanço ve Gelir-Gider cetvellerini, 2022 Yılı Bütçe Program ve Taslağı’nı TOSYÖV Yönetim Kurulu Sayman Üye Mehmet Akif Temelli sundu, oybirliğiyle kabul edildi.
Yeni Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu, asil ve yedek üyeleri de oybirliğiyle seçildi. Vakıf Senedi’nde isimleri yazılı Mütevelli Heyet Üyeleri’nden istifa eden ve vefat eden; Prof.Dr. Nuri Tortop (vefat), Ümit Uzel (vefat), Şerafettin Erbayram (vefat), İhsan Beşer (istifa) üyelikleri düşürülerek yerlerine Yüksel Çengel, Köksal Özgenç, Mustafa Kemal Özkazanç’ın alınması oybirliğiyle kabul edildi.
TOSYÖV Olağan Mütevelli Heyet Toplantısı’nın; Dilekler, Öneriler ve Kapanış bölümünde söz alan; TOSYÖV Bursa Destekleme Derneği Yönetim Kurulu eski Başkanı Habil Duran, TOSYÖV Bursa Destekleme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Gül Çiçek Zengin Bintaş, TOSYÖV Yönetim Kurulu eski Başkanı ve TOSYÖV Denetim Kurulu Üyesi Hilmi Develi, TOSYÖV Yönetim Kurulu eski Üyesi Nasuh Ekinci, yeni Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu’na başarılar dileyerek, görüşlerini, değerlendirmelerini ve önerilerini paylaştı.

Yönetim Kurulu Asil Üyeler
• Av. Osman Deveci (Başkan)
• Ş. Nezih Kuleyin (Başkan Yardımcısı)
• Kutlu Karavelioğlu (Başkan Yardımcısı)
• Ahmet Akdağ (Başkan Yardımcısı)
• Prof.Dr. Uğur Güngör (Başkan Yardımcısı)
• Mehmet Akif Temelli (Genel Sekreter)
• Yasemen Çınar (Sayman)
• Yüksel Çengel
• Cengiz Delibaş
• Dr. Ragıp Ruşen Kömürcü
• Sinan Bezircilioğlu

Yönetim Kurulu Yedek Üyeler
• Yusuf Akça
• Nasuh Ekinci
• Necati Binici
• Lütfi Ortaç
• Osman Samsunlu
• Nurettin Keçeci
• Osman Avşar
• Ali Gür
• Halil Bacakoğlu
• Ferda Çağlar Erkurt
• Gül Çiçek Zengin Bintaş

Denetim Kurulu Asil Üyeler
• Hilmi Develi
• Yalçın Sönmez
• Rahmi Aktepe

Denetim Kurulu Yedek Üyeler
• Ertan Okyar
• Hakan Ataman
• Metin Çeliktaş

Yorumlar (0)