banner565

banner472

banner458

banner457

Toyo Matbaa Mürekkepleri kapasitesini 40 bin tona çıkarmayı hedefliyor

Toyo Ink Group’un global ağının bir parçası olarak Türkiye’de faaliyet gösteren Toyo Matbaa Mürekkepleri, Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde hayata geçireceği yeni tesisinde 20 bin ton olan üretim kapasitesini 40 bin tona çıkarmayı planlıyor. Toyo Matbaa Mürekkepleri CEO’su Yakup Benli, ayrıca yeni Ar-Ge merkezlerinin de var olandan yaklaşık 4 kat büyük olacağının altını çiziyor. 

HABER 01.04.2022, 00:00 25.04.2022, 09:33
21030
Toyo Matbaa Mürekkepleri kapasitesini 40 bin tona çıkarmayı hedefliyor

Japonya’da 1896’da kurulan ve dünyanın en büyük mürekkep üreticilerinden biri olan Toyo Ink Group’un global ağının bir parçası olarak Türkiye’de faaliyet gösteren Toyo Matbaa Mürekkepleri, Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikasında ambalaj ve basım sektörlerinin ihtiyaçlarına en iyi çözümü sunacak ürünlerin Ar-Ge ve üretimini gerçekleştiriyor. Gazete ve Magazin Mürekkepleri, Tabaka Ofset Mürekkepleri, Serigrafi Mürekkepleri, Flekso ve Rotogravür Mürekkepleri, Metal Ambalaj Sistemleri kategorisinde aynı çatı altında üretim yapan tek şirket olduklarını söyleyen Toyo Matbaa Mürekkepleri CEO’su Yakup Benli, ayrıca şirket olarak Pigment ve Laminasyon Tutkalları gibi ürün gruplarının da satışını yaptıklarını belirtiyor.
Manisa OSB’de 62 bin 500 metrekarelik bir alanda mevcut ürünlerine ek olarak üretime başlayacaklarını kaydeden Benli, “Türkiye’de üretilmeyen ancak Toyo Ink Group’un diğer fabrikalarından getirip sattığımız laminasyon tutkalı gibi ürünleri ve halihazırda üretimini gerçekleştirdiğimiz ambalaj mürekkeplerini günümüz teknolojilerine uygun olarak üretmeyi hedefliyoruz” diyor.
Yıllık 20 bin ton olan üretim kapasitelerini yeni tesisle yaklaşık 40 bin tonun üzerine çıkarmayı planladıklarını belirten Benli, aynı zamanda yeni nesil test baskı cihazlarının da yer alacağı yeni Ar-Ge merkezlerinin var olandan yaklaşık 4 kat büyük olacağının altını çiziyor.
Toyo  Matbaa  Mürekkepleri’nin 2017’de Türkiye’nin ilk mürekkep Ar-Ge Merkezi olma unvanını elde ettiklerini ifade eden Benli, “Özellikle Ar-Ge Merkezimizde döngüsel ekonomiye katkıda bulunacak, geri dönüştürülebilir kaynaklardan elde edilen hammaddeleri kullanmaya, su bazlı ve bitkisel yağ bazlı ürünler geliştirmeye, insan sağlığı ve çevre ile uyumlu ürünler üretmeye özen gösteriyoruz. Gıda güvenliği için uluslararası akredite kurumlardan almış olduğumuz sertifikalar ile doğaya ve çevreye ek olarak iş ortaklarımızın süreçlerine de katkı sağlıyoruz” diye konuşuyor.
Yakın zamanda pazara sundukları çalışmalar hakkında bilgiler veren Benli, “EuPIA GMP (European Printing Ink Association Good Manufacturing Practices-Avrupa Baskı Mürekkebi Derneği İyi Üretim Uygulamaları) gerekliliklerine uygun şekilde üretilen, kağıt ve karton gıda ambalaj malzemelerinin dış yüzeylerinde uygulanabilen, düşük koku ve migrasyon özelliklerine sahip gıda mürekkebimizi geçtimiz aylarda pazara sunduk. Geçtiğimiz günlerde ise bu mürekkep serimiz deinking (mürekkebin kağıttan arındırılabilmesi) testi sonucunda aldığı tam puan ile INGEDE (International Association of the Deinking Industry) Sertifikası’nı kazandı. Almış olduğumuz bu sertifika ile döngüsel ekonomiye ve sürdürülebilirliğe katkı sağladığımız için oldukça mutluyuz. Son olarak ülkemizde bu tarz ürünlerin temini ithalat yoluyla yapılmakta olup Türkiye’de ilk defa tasarımı ve üretimi şirketimiz tarafından gerçekleştirildi” açıklamasını yapıyor.
Müşteri memnuniyetini artırmak için yeni teknolojilere, eğitimlere ve G7 Sertifikasyon süreçleri gibi global teknik destek hizmetlerine yatırımlar gerçekleştirdiklerine değinen Benli, iş ortaklarının ihtiyaçlarına yönelik özel ürün tasarımları ve tüketicilerin yeni beslenme alışkanlıklarını yansıtan ambalaj çözümleri gerçekleştirmek hedefi ile Ar-Ge merkezlerinde çalışmalar yürüttüklerini sözlerine ekliyor.

Yorumlar (0)