banner565

banner472

banner458

banner457

Trafikte öncelik insan hayatı ve trafik kaosu; çözüm: TRAF-TEC teknolojik çözümleri

TRAF-TEC, Türkiye’de yol güvenliğini artırmak, trafik kaosunu çözmek, kazaların önüne geçmek ve trafikteki can kaybını düşürmek adına son teknolojik ürün ve çözümlerle hizmet veriyor. TRAF-TEC Genel Müdürü Cem Yıldızgörer, “Bizim misyonumuz teknolojinin yardımıyla trafikte insan hayatını korumak” diyor. 

HABER 01.06.2021, 00:01 21.06.2021, 10:05
16870
Trafikte öncelik insan hayatı ve trafik kaosu; çözüm: TRAF-TEC teknolojik çözümleri

Trafik denetleme çözümleri konusunda 30 yıldan fazla uluslararası tecrübeye sahip olan ve uzman kadrosu ile hizmet veren TRAF-TEC, bu anlamda müşterilerine hem avantaj hem kolaylık hem de güven sağlıyor. Dünyanın en gelişmiş trafik denetleme çözümlerini kurumların hizmetine başarılı bir şekilde sunan firma, Türkiye’de kurduğu ve kuracağı akıllı trafik teknoloji sistemleri ile her türlü yol güvenliği, trafik denetimi ve EDS sistemleriyle emniyet ve belediyeler başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşuna çözüm sağlıyor.

TRAF-TEC Genel Müdürü Cem Yıldızgörer, kuruluşlarından bu yana insan hayatını öncelikleyen yapıda çözümler ürettiklerini belirterek, bunlardan birine ilişkin şu örneği aktarıyor: “Türkiye’de ilk defa 2008 yılında Tekirdağ Bölgesi’nde aynı anda hız ve kırmızı ışık denetleme sistemini devreye aldık. Ölümlü kaza oranlarını bitirme aşamasına taşıdık.”

TRAF-TEC’in trafik çözüm ürünleri arasında ‘AVM Plaka Tanıma Sistemi’, ‘Emniyet Şeridi İhlal Tespit Sistemi’, ‘Fabrika İçi Hız Ölçüm Sistemi, ‘Hız İhlal Tespit Sistemi’, ‘Hız Koridoru’, ‘Kırmızı Işık İhlal Tespit Sistemi’, ‘Park İhlal Tespit Sistemi’, ‘Plaka Tanıma Sistemi’, ‘Ters Yön İhlal Tespit Sistemi’ yer alıyor. Yıldızgörer, böylelikle trafikte oluşan soruna gerçek anlamda önyargısız doğru teknolojik çözümü sunabildiklerini paylaşıyor.

EDS’de başarılı çözümler
Trafik akışının kontrol edilmesi, ulaşımın denetlenmesi ve trafikte düzeni bozan araçlardan kaynaklanan kazaların önlenerek mal ve can emniyetinin sağlanması amacıyla geliştirilen ve kural ihlali yapan araçların sensörler aracılığıyla tespiti sonrası görüntü işleme yazılımları ile plakaların kaydedilerek ilgili kanunda öngörülen cezaya tabi tutulması için tasarlanan sisteme Elektronik Denetleme Sistemleri yani EDS deniyor.

EDS’nin aynı zamanda teknolojik olarak da ileri bir yapı olduğunu aktaran Yıldızgörer, “Bu hizmeti vermek icin kullanılan çözümler dünyada EDS sistemlerini icat eden SENSYS GATSO EDS sistemleri ve MACQ EDS sistemleri olarak bilinmektedir. Şirket olarak bu markalarla çözümler sunuyoruz”diyor. SENSYS GATSO ve MACQ markalarının 60 yıllık tecrübesinin yanısıra 50 ülkede 60 binden fazla kullanımı sözkonusu. Markanın tercih edilmesinde; ‘güvenirlilik, sağlıklı ölçüm yapılması, gelişmiş kamera sistemi, gelişmiş şifreleme ile kanıt güvenirliliği sağlama’ ilk sırada geliyor.

Bir Ar-Ge firması olan ve Pamukkale Teknokent’te faaliyet yürüten TRAF-TEC’in en son yürüttüğü projeler arasında Otomotik Yaya Geçidi İhlal Sistemi bulunuyor. Yıldızgörer, “Tüm EDS’leri işlemek icin de ZEPHİR merkezi ihlal yazılımını da geliştirdik. Böylelikle yerli ürün oranımızı yükseltmeyi başardık” diyor. Yıldızgörer, 2021 hedeflerini; “Pazar payını yükseltmek ve trafikte oluşan soruna hak ettiği doğru çözümleri sunmak” diye açıklıyor.

Doğru çözümün başarı için kritik bir unsur olduğunun altını çizen Yıldızgörer, yurtdışında çok başarılı örneklerin bulunduğunu ifade ediyor: “Trafikte sorun neyse ona özel son teknolojiden de yararlanılarak çözüm sağlanmalı. Soruna endeksli yürütülen çözümlerle en değerli varlığımız olan insan hayatını korumuş oluruz.”

www.traf-tec.com
İrtibat: Tuncer Tunçbilek
Tel: 0532 264 81 27

Yorumlar (0)