banner565

banner472

banner458

banner457

Tunceli’nin haklı gururu; Avukat Altın Mimir kadın hakları için mücadele ediyor

Tuncelili ünlü Avukat Altın Mimir, adliye koridorlarında başarıdan başarıya koşarken özellikle kadınların haklarının korunmasında büyük mücadele veriyor. Erkek şiddetinden velayete, tazminattan mal paylaşımına kadar hukuki bilgisiyle kadınların yanında yer alan Mimir’in ‘Kadının Hak Arama Rehberi’ isimli kitabı da bir rehber niteliğini taşıyor.

HABER 01.11.2021, 00:01 29.11.2021, 10:56
23009
Tunceli’nin haklı gururu; Avukat Altın Mimir kadın hakları için mücadele ediyor

Tunceli/Ovacık’ta 1972 yılında devlet memuru bir babanın 8’i kız, 9 çocuğunun en büyüğü olarak dünyaya gelen ünlü avukat Altın Mimir’in aslında ilk mesleği hemşirelik. 1985-1989 yıllarında Çorum Sağlık Meslek Lisesi’ni bitirdikten sonra Beyoğlu Devlet Hastanesi’nde görev yapan Mimir, o dönemde gece çalışıp, gündüz okuyarak İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi.
Okul ve çalışma hayatı boyunca azimle hareket eden Mimir, koluna taktığı ikinci bileziği ile önemli işlere imza atarak haklı bir başarının da sahibi oldu. 1998 yılında çalıştığı hukuk bürosundan ayrılarak oğlunun ismini verdiği kendi ofisi Emek Hukuk’u kuran ünlü avukat, ağırlıklı olarak özel hukuk alanında ticaret ve şirketler hukuku, aile hukuku, gayrimenkul ve kira hukuku, iş hukuku, icra-iflas hukuku ile ekonomik suçlardan kaynaklı ceza hukuku davalarında deneyimli profesyonel avukat ekibiyle hizmet veriyor. Ayrıca, şirketlerin kurumsal olarak hukuki işlemlerini takip ederek, sözleşmeler hazırlıyor ve hukuki danışmanlık yapıyor.

Öncü, dinamik ve yenilikçi hizmet
Kendi hukuk bürosunda avukatlık mesleğinin etik değerlerine saygılı, kayıtsız şartsız her türlü platformda hukukun üstünlüğü ilkesini üstün kılmayı amaç edinen Mimir’in felsefesi evrensel standartlarda, uzmanlaşmış, öncü, dinamik ve yenilikçi bir biçimde hizmet sunmak.  Bu felsefeyle hareket ederken; ulusal ve uluslararası hukuk alanında en güncel ve gelişmiş uygulamaları izleyerek, müvekkillerine ve danışmanlık görevini üstlendiği firmalara üst düzey kalite standartlarında hizmet vermeyi ve hizmet verdiği her alanda hukuk adına değişime ve gelişime öncülük etmeyi amaç edinmiş durumda.

Dünyaya pozitif bakıyor
Bugünkü konumunu, pozitif bir dünya bakışıyla toplumun her kesimiyle iletişim kurabilmeye, empati yapabilmeye ve hepsinden önemlisi çalışma disiplinine sahip olmaya bağlayan Mimir, hayattaki emellerini devam ettireceğine inandığı oğlu Emek Emre’nin de avukatlık mesleğini seçmesiyle; tecrübe ve dinamizmi bir araya getirerek “emeğin” “altın” kıymetinde olduğuna vurgu yapmak amacıyla ofisinin ismini de Altın Emek olarak değiştirdi.

Öncelik kadın ve çocuklarda
Avukat Altın Mimir için anne, avukat ve iş kadını olarak içindeki ‘adalet ve hakkaniyet’ duygusunu, toplumu iyileştirmek adına kullanmak önemli. Toplumun tam ve eksiksiz iyileşebilmesi için, cinsiyet eşitsizliğinin ortadan kalkması ve kadın-erkek fırsat eşitliğinin sağlanmasının mutlak bir zorunluluk olduğuna olan inancıyla, önce kadınların ve tüm toplumun bu konudaki farkındalığını artırmak için çeşitli gönüllü organizasyonlarda aktif olarak rol almakta. Bu amaçla, KAGİDER’de faaliyetlerini sürdürürken bireysel olarak üniversiteler başta olmak üzere kadın örgütlerinde yapmış olduğu konferans ve seminerlerle başta kadınlarımız ve gençlerimize edinmiş olduğu bilgi ve tecrübelerini paylaşarak kadın erkek cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldırmak için mücadelesine devam etmektedir.

Altın Mimir’in kaleminden ‘Kadının Hak Arama Rehberi’
Kadın haklarının önemli savunucularından Avukat Altın Mimir’in, bu anlamda rehber niteliğinde yazdığı bir de kitabı bulunuyor. ‘Bilmek özgürleşmektir’ mottosundan yola çıkan Mimir, ‘Kadının Hak Arama Rehberi’ isimli kitabını hukukun ağdalı dilinden herkesin okuduğunu anlayabileceği bir sadelikle kaleme almış. Kitap, Hz. Ali’nin şu sözüyle başlıyor: “Ya düşündüğün gibi yaşarsın ya da yaşadığın gibi düşünürsün.”

Yorumlar (0)
banner557