banner565

banner472

banner458

banner457

Turkcell Büyük Ortağım projesi ile büyüyen; OMREON

Turkcell Büyük Ortağım Projesi’ne katılan Omreon, Turkcell ‘90-10’ programı ile hedef büyüttü.

HABER 01.03.2021, 00:01 29.03.2021, 15:30
23710
Turkcell Büyük Ortağım projesi ile büyüyen; OMREON

Omreon Yönetici Ortağı Ömer Şen, Avrupa’ya örnek olacak bir başarı hikayesi yazmak istediklerini söyledi. Omreon, 2017 yılında Teknopark İstanbul’da Ar-Ge vizyonu ile kurulmuş yerli bir yazılım firması. Omreon, 30’dan fazla çalışanı ile yazılım geliştirme, iş zekası raporlama, KVKK, GDPR çözümleri ve dış kaynak hizmetleri konusunda perakende, e-ticaret, enerji, finans, sigorta, teknoloji ve telekom sektörlerinde öncü firmalara hizmetler ve çözümler sunuyor.  Omreon, 30’dan fazla müşterisine 100’ün üzerinde projeyi başarıyla gerçekleştirdi.
Omreon Yönetici Ortağı Ömer Şen, Turkcell’in Büyük Ortağım projesine katılım sürecini anlatıyor: “İstanbul Teknopark Cube Incubation sayesinde Turkcell’in ‘90-10’ programı ile tanıştık. Bizce Türkiye’de her büyük kurumun örnek alması gereken bir programla girişimciler için bir fırsat penceresi açtı Turkcell. Programa dahil olmamızı sağlayan bir diğer unsur da Teknopark İstanbul ile Turkcell’in müthiş işbirliği fikri oldu. Bizim gibi büyük sermayesi olmayan ancak alanında çok kilit insan kaynağına sahip girişimci bir firmanın, Turkcell ile tanışması, çalışmaya başlaması hele hele başarılı ilk iş tesliminden sonra o ilk faturayı düzenlemesi ne kadar heyecan verici bir deneyim oldu bilemezsiniz.”
Ömer Şen, projeye katılımının Omreon’a katkısını şu sözlerle aktarıyor: “Genel olarak yeni mezun veya hırslı motivasyonu yüksek arkadaşlarla çalışmayı seviyoruz ve istiyoruz. Turkcell ile çalışmadan önce ekibimiz ve yaptığımız işin boyutu, girişimci firma olarak kendi ölçeğinde devam ediyordu. Daha çok küçük orta ölçekli kurumlara projeler yapan bir haldeydik. Faturalarımızın bir kısmını tahsilde problem yaşıyorduk. Finansal yapımız kırılgandı. Turkcell ile çalışmaya başlarken ve devamında çok çalıştık, kendimizi ispat etmek için elimizden geleni yaptık. Finansal olarak aldığımız katkıyla ekibimizi büyüttük. Girişimci kimliğimizden yavaş yavaş küçük ölçekli bir işletme haline gelmeye başladık. Turkcell ile iş yapıyoruz deyince büyük kurumlardan iş almaya başladık. Referans çok kuvvetli olunca işler de peşinden gelmeye başladı. Finansal katkının dışında en önemli kazanımımız Avrupa’da, hatta dünyada sayılı bir şirketle iş yapma kültürünü öğrendik.”

Ömer Şen, şunları söylüyor: “Turkcell’in satın alma iş zekası ve raporlama iş ekiplerinin bize yaklaşımları gerçekten samimi oldu ve bize güvendiklerini hissettirerek sürekli gelişimimiz için geri bildirim verdiler ve çok faydalı oldular. Onlar için de bir ilk olan bu birliktelik bence karşılıklı güven olunca başarı hikayesine dönüşmeye başladı. Turkcell çalışanları bizi dışarıdan değil, kendi içlerinden çıkan bir firma, ekip olarak gördü ve bizi hep korudular. Programın devamı ve işlerimizi büyütmek için Turkcell’den farklı iş alanlarında fırsatlar istiyoruz, biz de girişimci firmalara destek vermek, Avrupa’ya da örnek olacak bir başarı hikayesi yazmak istiyoruz. Turkcell girişimcileri desteklemeye devam ettikçe diğer firmalar da örnek alacak ve güçlü yazılım ekosistemi ile ülkemiz hızla kalkınacak, buna eminim.”

Turkcell’den startuplara destek programı
Turkcell’in ‘90-10’ programı bizim gibi startuplara can suyu oldu.  Gerçekleştirdiği çalışmalarla startup dünyasının gelişmesine katkıda bulunan Turkcell, küçük ölçekli firmalara yönelik Büyük Ortağım programı kapsamında, büyük iş ortaklarıyla çalışma fırsatı tanıyor. Turkcell’in, startupların gelişmelerine yardımcı olmak için başlattığı Büyük Ortağım programı adını taşıyan programla belirlenen kriterlere uyan startup firmalar, ihale kazanan büyük yazılım firmalarıyla çalışma imkanı buluyor. Programa katılan 30 startupla bugüne kadar 14 milyon 700 bin TL’lik anlaşma yapıldı. Başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere, Türkiye genelindeki 10 farklı şehirde, 17 farklı teknokentte faaliyet gösteren 30 startup, geçen yıl başlatılan ‘90-10’ programıyla; Turkcell’in yanında Ericsson ve Obase gibi büyük firmalarla iş yapma imkanı buldu. Turkcell’in belirlediği kriterlere uygun startuplar, büyük firmaların işin yüzde 90’ını ihale usulüyle aldığı projelerde, yüzde 10’luk iş bölümünü ihalesiz olarak, teknik değerlendirmeler sonucunda alıyorlar.

Adres: İstanbul Teknopark Sanayi Mah. Teknopark Bulvarı 9A Apt. No: 1/9A/901 Pendik/İstanbul
www.omreon.com - info@omreon.com

Yorumlar (0)