banner565

banner472

banner458

banner457

Türkiye, NRW’ye yatırımlarda ilk sırada

Kuzey Ren-Vestfalya’ya (NRW) yapılan doğrudan yabancı yatırımlar (FDI) 2019 yılında da hız kesmedi.Yatırımcı şirket sayısında Türkiye diğer ülkeleri geride bırakarak birinci sıraya yerleşti.

HABER 01.06.2020, 00:17 24.06.2020, 10:23
11959
Türkiye, NRW’ye yatırımlarda ilk sırada

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti, 2019 yılında bölgeye yapılan toplam 427 yeni kuruluş ve genişleme yatırımıyla doğrudan yabancı yatırımlarda (FDI-Foreign Direct Investment) yıllardır sürdürdüğü yüksek seviyeyi korudu. Almanya’ya gelen tüm doğrudan yabancı yatırımların yüzde 23’ünü çeken eyalet, bu alanda yabancı şirketlerin en çok tercih ettiği bölge oldu. Bununla birlikte 2019’da eyalete en çok yatırımcı gönderen ülkeler sıralamasında önemli bir değişiklik göze çarptı: Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Yatırım Destek ve Tanıtım Bürosu NRW.INVEST’in bildirdiğine göre, 73 FDI yatırım projesi ile Türkiye listede 65 projeye sahip Çin’i geçerek ilk sırada yer aldı.
Eyaletin Ekonomi ve Dijitalleşme Bakanı Prof.Dr. Andreas Pinkwart, “Bu sonuçlar bir kez daha gösteriyor ki bir yatırım ve ticaret merkezi olarak Kuzey Ren-Vestfalya uluslararası alanda mükemmel bir üne sahip. Sahip oldukları yetkinlik ve uzmanlıklarıyla eyaletin gelişimine katkıda bulunup burada bizimle birlikte büyüyen yabancı yatırımcılar Kuzey Ren-Vestfalya’da önemli birer işveren konumundalar. Ayrıca mevcut küresel zorluklar göz önüne alındığında, uluslararası alanda güçlü çalışma ağları her zamankinden daha önemli hale gelmiştir” dedi.
NRW.INVEST Genel Müdürü Petra Wassner, “Kuzey Ren-Vestfalya’daki Türkiye kökenli yatırım projelerinde zaten 2016’dan beri bir artış gözlemliyorduk. Bu bağlamda 2019 yılındaki rakamlar da bize bu ivmenin belirgin bir şekilde devam ettiğini göstermiş oldu. Ayrıca bilişim teknolojileri ve telekomünikasyon sektöründen gelen yatırım projeleri ile Lime ve ThoughtSpot gibi ABD kökenli Unicorn’ların bölgemize yerleşimi, eyaletimizin geleceğin dijital sektörleri açısından uluslararası alanda en iyi şekilde konumlandığının altını çizmekte. Bunların yanı sıra lojistik sektörü de eyalette güçlü bir şekilde temsil edilmeye devam ediyor” diye konuştu.
NRW.INVEST Türkiye Temsilcilik Müdürü Dr. Adem Akkaya, ''Başta bu şirketleri kurarak bu yatırımları yapan basiretli iş insanlarımız ve mesai arkadaşlarım olmak üzere; sesimizi duyuran ekonomi basınımıza, bizleri kucaklayan ticaret ve sanayi odalarına, sanayici ve iş adamları derneklerine ve ekonominin diğer kurumlarına; bu önemli başarıda emeği ve katkısı olan herkese çok çok teşekkür ederim.
Kuzey Ren–Vestfalya’da şirketleşmek demek, Avrupa pazarına yatırım yapmak, orada kalıcı olmak demek. Türkiye için daha fazla ihracat, daha fazla istihdam ve daha fazla kazanç demek. Bu nedenle Türkiye’nin uzun yıllardır sürdürülen çok isabetli yurt dışı yatırım destek politikalarını kutluyorum.
Türk dış yatırımlarının Avrupa’daki merkezi olan Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti, siz değerli iş insanlarımıza fırsatlar sunmaya devam ediyor. Siz de vakit kaybetmeden bizimle iletişime geçerek, pandemi sürecinde oluşan ekonomik darboğazdan yurtdışına açılarak çıkın; krizleri fırsatlara çevirin” diye konuştu.
Bilgi: Almanca olarak hazırlanmış “Foreign Direct Investments in NRW – Ergebnisse 2019“ istatistik dosyasına buradan ulaşabilirsiniz.
https://www.nrwinvest.com/fileadmin/Redaktion/downloads/FACTSHEET_FDI_Reporting_2019.pdf

Yorumlar (0)
banner557