banner565

banner472

banner458

banner457

Türkiye’nin başarılı ihracatçı kadınları ödüllerine kavuştu

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından ilk kez düzenlenen “İhracatın Güçlü Kadınları” ödül töreni ile başarılı ihracatçı kadınlar ödüllerine kavuştu.

HABER 01.04.2022, 00:00 25.04.2022, 09:37
20978
Türkiye’nin başarılı ihracatçı kadınları ödüllerine kavuştu

Türkiye’de kadın ihracatçı sayısının artması ve kadınların iş dünyasında daha etkin olması amacıyla birçok projeyi hayata geçiren TİM tarafından ilk kez düzenlenen ‘İhracatın Güçlü Kadınları’ ödül töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Törende 28 sektörde başarılı kadın ihracatçılara ve ihracat şampiyonu ilk 15 şirkete ödülleri takdim edildi.
TİM Başkanı İsmail Gülle, “Kadınlarımızın eğitimli, meslek sahibi, güçlü ve bilinçli olduğu bir Türkiye, hedeflerine bir adım daha yaklaşmış bir Türkiye’dir. Bu nedenle, kadınlarımızın iş hayatında üstlendikleri öncü rol, Türkiye’nin ‘sürdürülebilir’ kalkınma mücadelesinin de vazgeçilmez unsuru konumundadır” dedi.
“Altın anahtar kadınlarımızın elindedir”: Uluslararası ticaretin milli gelire oranının yüksek olduğu ve küresel ticaretten yüksek pay alan ülkelerde kadınların ekonomiye katkısının daha yüksek olduğunu gördüklerini belirten Gülle, “Dolayısıyla, Türkiye’yi daha güçlü ve müreffeh yarınlara taşımanın, Türkiye’yi dış ticaret fazlası veren bir ekonomiye ulaştırmanın, Türkiye’yi ilk 10 ekonomi arasına sokmanın altın anahtarı kadınlarımızın elindedir” diye konuştu.İsmail Gülle, “Bu hedeflere giden yolda kadınlarımızın rolünün çok önemli olduğuna inanıyoruz. Bu bilinç ve farkındalıkla TİM olarak, ‘Güçlü Kadın, Güçlü İhracat, Daha Güçlü Türkiye’ sloganıyla TİM Kadın Konseyi’ni kurduk. Konseyimiz, kadın ihracatçı ve girişimci sayısını arttırmak, iş dünyasında kadın istihdamını geliştirmek, daha fazla kadının sivil toplum kuruluşlarında temsil edilmesini sağlamak amaçlarıyla çalışmalarını sürdürüyor. 2020 Aralık’ta, konsey üyelerimiz ile zat-ı alinize yol haritamızı ve projelerimizi arz etmiştik. O günden bu yana TİM Kadın Konseyimiz kısa sürede içerisinde önemli projelerin altına imzasını attı” açıklamasını yaptı.
“İhracatla yükselen Türkiye’nin mimarı kadınlarımız olacak”: Çevresel projelerinin yanı sıra kadın ihracatçılar için gerçekleştirdikleri çalışmalardan bahseden Gülle sözlerine şöyle devam etti: “Kadın ihracatçılarımıza yönelik olarak ticaret heyetleri düzenledik. 2019’da Hollanda’ya yönelik olarak düzenlediğimiz heyetle başlattığımız bu çalışmaya, Pandemi döneminde de ara vermedik. Türkiye’nin ilk Kadın İhracatçı Sanal Ticaret Heyeti’ni Latin Amerika’ya ve Afrika’ya taşıdık.Kadın Girişimci Tecrübe Programlarımızla, TİM-TEB Girişim Evlerinde 170 kadın girişimciye mentorlük verdik. TİM olarak kadın girişimcilerimizi desteklemekten gurur duyuyoruz. Çünkü inanıyoruz ki ihracatla yükselen Türkiye’nin mimarı kadınlarımız olacaktır.”
İhracat kadınlarımızla, Türkiye ihracatla yükseliyor: Gülle, törenin bir mükâfatlandırma, gelecekle ilgili bir cesaretlendirmenin yanı sıra Türkiye ve dünyaya verilen bir mesaj olduğuna işaret etti: “Saygıdeğer Hanımefendi’nin himayelerinde ve huzurlarında olmamız da söz konusu mesajın gücünü büyütmektedir. İhracat kadınlarımızla, Türkiye ihracatla yükseliyor! ‘Dış ticaret fazlası veren Türkiye’ hedefimizi, kadınlarımızın azmi ve kararlılığıyla yakalayacağımıza yürekten inanıyorum.”

Yorumlar (0)