banner565

banner472

banner458

banner457

Türkiye’nin en girişimci ve yenilikçi üniversiteleri açıklandı, Lider; ODTÜ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK 2020 Yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi sonuçlarını açıkladı. Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) lider olurken, ikinciliği İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) paylaştı.

HABER 01.12.2020, 00:01 30.12.2020, 09:42
26602
Türkiye’nin en girişimci ve yenilikçi üniversiteleri açıklandı, Lider; ODTÜ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK öncülüğünde oluşturulan TÜBİTAK 2020 Yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi sonuçlarını, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde açıkladı. Endeks sonuçlarına göre, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) 81.89 puanla ilk sırada yer alırken; İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) 74.9 puanla ikinciliği paylaştı.
Bakan Varank, üniversitelerin girişimcilik ve yenilikçilik alanlarındaki çabalarını daha da artırmaları ve bilgi ekonomisi yarışında Türkiye’yi her daim rekabetçi kılmaları gerektiğine işaret etti: “Burada üniversitelerin girişimcilik ve yenilikçilik performanslarını dikkate alıyoruz. Yaptığımız sıralamayla, yükseköğretimde inovasyon odaklı rekabetin artmasını ve böylece girişimcilik ekosisteminin daha da gelişmesini hedefliyoruz. Artık üniversitelerimiz için, girişimci ve yenilikçi olmak bir tercih meselesi değil, adeta bir zorunluluk haline gelmiş durumda.”
Açıklamada, Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal da hazır bulundu.

Girişimci ve Yenilikçi ilk 10 Üniversite
Sıra Üniversite                          Toplam Puan
1...... ODTÜ..................................... 81.9
2...... Bilkent Üniversitesi ................ 74.9
3...... İstanbul Teknik Üniversitesi  ... 74.9
4...... Sabancı Üniversitesi ............... 73.6
5...... Boğaziçi Üniversitesi  ............. 70.2
6...... Yıldız Teknik Üniversitesi ........ 67.9
7...... Koç Üniversitesi ..................... 65.4
8...... Gebze Teknik Üniversitesi  ...... 64.4
9...... Özyeğin Üniversitesi................. 63.7
10.... İYTE  ..................................... 63.2

TÜBİTAK 2020 Bilim ödülleri açıklandı
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) öncülüğünde oluşturulan TÜBİTAK 2020 Bilim Ödülleri’ne layık görülen bilim insanlarını Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde duyurdu.  TÜBİTAK Yönetim Kurulunca yapılan değerlendirmeler neticesinde, 2020 yılında 4 Bilim Ödülü, 1 Özel Ödül ve 13 Teşvik Ödülü verildi. Bilim Ödülleri’nde; temel bilimler alanında; Prof.Dr. Mustafa Soylak, İsmail Türkan, mühendislik bilimleri alanında; Prof.Dr. Özgür Barış Akan, Hilmi Volkan Demir, TÜBİTAK 2020 Teşvik Ödülleri’nde; temel bilimler alanında; Dr. Öğretim Üyesi Bilge Baytekin, Ferdi Karadaş, mühendislik bilimleri alanında; Prof.Dr. Sinem Çöleri, Hakan Usta, Doç.Dr. Mustafa Evren Erşahin, Mustafa Serdar Önses, sağlık bilimleri alanında; Prof.Dr. Elif Çadırcı, Doç.Dr. Aydan Dağ, Tevfik Tamer Önder, sosyal bilimler alanında; Prof.Dr. Mehmet Efe Biresselioğlu, Doç.Dr. Emre Selçuk, Dr. Öğretim Üyesi Selim Erdem Aytaç ve Gaye Soley ödül aldı. TÜBİTAK Özel Ödülü’nün sahibi ise Prof.Dr. Cengiz Sinan Özkan oldu.

Yorumlar (0)