banner565

banner472

banner458

banner457

Ülkelerde ve şehirlerde ‘Polight’ imzası

Özgün tasarımlarıyla şehirlerin çehresini değiştiren Polight, sektörde 30. yılını kutlamaya hazırlanıyor. Özlem Aydınlatma Genel Müdürü Adnan Polat, “Yaklaşık 30 yıldır ülkelere, şehirlere özgün tasarımımızla Polight imzasını attık. 780 tasarım tescilli ve 86 patentli ürünümüz var. Üretimimizin yüzde 85’ini 20 ülkeye ihraç ediyoruz, 2022’de ise 35 ülkeye ulaşmayı hedefliyoruz” diyor.

HABER 01.11.2021, 00:01 29.11.2021, 10:56
20959
Ülkelerde ve şehirlerde ‘Polight’ imzası

Özlem Aydınlatma Sanayi, Tuncelili İş İnsanı Adnan Polat tarafından 1991 yılında İstanbul’da kuruldu. ‘Polight’ markasıyla şehirlerin, markaların çehresini değiştiriyor, özgün tasarımlarıyla farkındalık oluşturuyor. ‘Karanlık ışığın yokluğudur’ sloganıyla ulusal ve uluslararası binlerce projeye imza atan Polight’i konuşmak için Adnan Polat ile biraraya geliyoruz. Adnan Polat, işine aşık, yerinde duramayan bir iş insanı. Yürüttüğü projelerin her birine ‘evlat’ ilgisiyle yaklaşıyor. Tasarımından, üretim aşamasına, şehrin görselliğine katkılarını, hayallerini paylaşıyor.
Hikayenin nasıl başladığını merak ediyoruz. Adnan Polat, 1980’de henüz 18 yaşındayken Tunceli’nin Çemişgezek İlçesi’nde ticaret hayatına atılıyor. Beyaz eşya ve LPG bayiliği yapıyor. Yaklaşık 12 yıl süren ticari hayatını üretime yönlendirme isteğiyle 1991’de İstanbul’da eski bir aydınlatma fabrikasını devralıyor.
Özlem Aydınlatma ile şehirleri, parkları, caddeleri, bulvarları aydınlatmak için gece gündüz özveriyle çalışıyor. Özlem Aydınlatma çatısı altında her biri farklı alanda; Polight, Vonelli, Light 212 ve BIANPOL şirketleri, 780 tasarım tescilli ve 86 patentli ürünü bulunuyor.

Firma, 20 yıldır tescilli Polight markasıyla sunduğu ürünleri yüzde 85 oranında ihraç ediyor. Markanın dış mekan aydınlatma ürünlerinin yanı sıra şehir mobilyası üretimi de var. Detaylandırırsak; led aydınlatma armatürleri, aydınlatma direkleri ve baba aydınlatmaları, oturma bankları, çöp kutuları, çeşmeler, otobüs durakları, tabela ve reklam panoları, dekoratif korkuluklar, bahçe kapıları ve projeye özel ürünler üretiyor. Firmanın en önemli artısı ise istenilen projeye entegre çözüm sağlaması. Polight’te bir projenin ilerlemesi; uzman tasarım ekibinin ilk çizimleriyle başlıyor. Ardından hem ahşap hem bilgisayar ortamında kalıplar çıkarılıyor. Dijital görselleştirme, animasyon, proje üzeri ürün illüstrasyonu, 3D modelleme, teknik detay ve veri sayfaları, imalat projeleri, lüks hesapları, statik ve rüzgar yükü güvenlik hesapları teknik ekip tarafından hazırlanıyor. Polight’ın sektördeki en önemli farklılığını tasarım oluşturuyor. Kimlikli tasarımlar yapan firma, hem estetik hem de yenilikçi yaklaşımlar sergiliyor.

İhracatta 35 ülke hedefleniyor
2002 ve 2003’te turizm sektörüne iç mekan üretimi yaparken Türkmenistan’a ihracata başladıklarını ve ülkenin birçok noktasına kent mobilyaları, dış mekan aydınlatma, bina giydirme, köprü aydınlatma hizmeti verdiklerini aktaran Polat, “Türk Cumhuriyetleri ve Orta Doğu’da toplam 20 ülkeye ihracat yapıyoruz. Bunların dışında Rusya ile Avrupa pazarına yoğunlaştık. Almanya ve Litvanya’ya üretim yaptık. Üretimin yüzde 85’ini ihraç ediyoruz. 2022’de toplam 35 ülkeye ihracat yapmayı hedefliyoruz” diyor.

Ofis yatırımı ile istihdam sayısını artıracak
Sektörün en büyük ilk 3 firmasından biri olan Özlem Aydınlatma, İstanbul’da toplam 11 bin m2 alanda faaliyet yürütüyor. 2012’de Genel Müdürlük görevini üstlenen Ali Ekber Çelik’in katılımıyla firma hızlı büyümesini sürdürüyor. 2020 ve 2021’de hem ofis hem üretim alanını 2 milyon TL yatırımla yeniden ele aldıklarını paylaşan Polat, “Artan talebe cevap verebilmek adına revizyona gittik. Yeni yatırımla hem üretimi hem de istihdam sayımızı artıracağız. Şu anda toplam 85 kişi istihdam ediliyor. 2022’de özellikle teknik kadromuzla 150-160 kişi istihdam rakamına ulaşmak istiyoruz” dedi. İç piyasada belediyeler, markalı konut projeleri ve özel projelere çözüm sunduklarını dile getiren Polat, bugüne kadar 30 belediye ile çalıştıklarını aynı zamanda ciddi teknik detay isteyen TEDAŞ’tan onaylı 7 ürünleri bulunduğunu kaydediyor.

Yorumlar (0)