banner565

banner472

banner458

banner457

Üretim yüzde 20 artarken ihracat iki katına çıkacak; Yorglass Çerkezköy Beyaz Eşya işletmesiyle rekor başarıya imza atıyor

Güvenilir ve global tedarikçi vizyonuyla başarı öyküsünü katlayan Yorglass, pandemi döneminde 75 milyon liralık yatırımla faaliyete geçirdiği Çerkezköy işletmesiyle etkin faaliyetlerini artırıyor. Yorglass Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Semavi Yorgancılar atılımlarının daha da güçlendiğini belirterek, “Uluslararası iş ortaklarımız için devreye aldığımız Çerkezköy Beyaz Eşya işletmemizle beş sene içinde toplam üretim kapasitemizi yüzde 20 artırmayı planlıyoruz. Aynı süreçte beyaz eşya ihracatımızı ise iki katına çıkararak ülke ekonomisine güçlü desteğimizi sürdüreceğiz” dedi.

HABER 01.02.2022, 00:01 23.02.2022, 09:33
18800
Üretim yüzde 20 artarken ihracat iki katına çıkacak; Yorglass Çerkezköy Beyaz Eşya işletmesiyle rekor başarıya imza atıyor

Güvenilir ve global tedarikçi vizyonuyla 60’a yakın ülkeye ürünlerini ulaştıran Yorglass, pandemi döneminde faaliyetlerini artırdı. Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde yer alan Yorglass, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin 1000 ihracat şampiyonunu açıkladığı listede de ilk 500’de konumlandı. 2021 yılını etkin çalışmalarla tamamlayan Yorglass, dünyanın önde gelen vergi ve yönetim danışmanlığı firması Deloitte tarafından yapılan değerlendirmede 2021’in ‘En İyi Yönetilen Şirketler’ kategorisinde ödülün sahibi oldu. Uluslararası iş ortakları tarafından da yılın global tedarikçisi seçildi. Yorglass, global iş ortakları için beyaz eşya camı alanındaki faaliyetlerini hızlandırmak amacıyla hayata geçirdiği Çerkezköy Beyaz Eşya işletmesiyle üretim kapasitesini artırmayı amaçlıyor.

30 dönümlük arazide kurulu
Yorglass Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Semavi Yorgancılar, sektörün öncüsü olarak Bolu ve Eskişehir’le başlayan güçlü adımlarını Çerkezköy Beyaz Eşya işletmesiyle büyütme kararı aldıklarını söyledi. Yorgancılar, “2020’nin ilk aylarında temellerini attığımız fabrikamızı yedi ay gibi kısa bir sürede faaliyete geçirerek yıl bitmeden sevkiyatlara başladık. Pandemi koşullarında 75 milyon liralık yatırımla faaliyete geçirdiğimiz işletmemiz, yaklaşık 30 dönümlük arazide çalışmalarını başarıyla sürdürüyor. Organize Sanayi Bölgesi’nde 5 bin m2 açık, 19 bin m2 kapalı olmak üzere toplam 24 bin m2 alanda kurulu olan işletmemizde fırın pano camları, ön kapak camları ve buzdolabı raf camları üretiyoruz” dedi.

“Yılın global tedarikçisi seçildik”
Yorgancılar, geçtiğimiz aylarda Almanya’nın teknoloji ve servis tedarikçisi devi Bosch’u Çerkezköy Beyaz Eşya işletmesinde ağırladıklarının bilgisini paylaştı. Yorgancılar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Değerli iş ortağımız BSH’ın bu yıl 17’ncisini düzenlediği Bosch Global Tedarikçi Ödülleri kapsamında Yılın Global Tedarikçisi seçildik. Böylece, uluslararası alanda bir başarı daha kazandık. Ödül töreninde Çerkezköy’deki çalışma arkadaşlarımız ödülü Bolu ve Eskişehir’deki beyaz eşya işletmelerimiz adına aldı. Yorglass olarak paydaşlarımızın yanındaki etkin güç oluyor, tüm faaliyetlerimizi beklentiler doğrultusunda geliştiriyor ve otaya koyuyoruz. Yarım asra ulaşan iş tecrübemizle ürünlerimizin yüzde 50’sini ihraç ederken ülkemizdeki pazar payımız yüzde 50, Avrupa’daki pazar payımız da yüzde 25 seviyesine çıktı. Rekor kırıyor ve bundan gurur duyuyoruz. Pandemi sürecini çok iyi yönettik, yatırımlarımızda da hız kesmedik. Yeni işletmemiz de bunun en büyük örneğidir. Uluslararası iş ortaklarımız için devreye aldığımız Çerkezköy Beyaz Eşya işletmemizle beş sene içinde toplam üretim kapasitemizi yüzde 20 artırmayı planlıyoruz. Aynı süreçte beyaz eşya ihracatımızı ise iki katına çıkararak ülke ekonomisine güçlü desteğimizi sürdüreceğiz.”

Yorumlar (0)
banner557