banner565

banner472

banner458

banner457

Uzaktan satışın zorluklarına karşı; Akıllı satış çözümleri

Şirketler, uzaktan satış̧ çağına uygun yetkinlikte ekipler kurarak, verimliliğin yeni yollarını keşfediyor.

HABER 15.12.2021, 10:30
789
Uzaktan satışın zorluklarına karşı; Akıllı satış çözümleri

Pandemi dönemi ekonomiyi ve özellikle de sosyal ilişkileri alt üst etti. Kapanma sonrası yeni senaryoya uyum sağlama çerçevesinde, müşteri ile olan etkileşimde pek çok şey değişime uğradı.
Uluslararası işe alım ve danışmanlık şirketi Michael Page Turkey, bu koşullarda dünya genelinde finansal likidite açısından zorlu bir sınavdan geçmekte olan ve satış gücünden daha yüksek performans bekleyen şirketler için ‘Akıllı Satış’ yönteminin başarı faktörü olarak etkilerini mercek altına aldı. ‘Akıllı Satış’ın geleceğe dair yetkinlik ve stratejilerini inceledi.
Michael Page Üst Düzey Yöneticisi Çağla Şengöz Altaş, “Geriye dönüşün oldukça zor olduğu bir değişimin varlığı hissedilirken, şirketler bu değişimi engellemek yerine, yeni uzaktan satış çağına daha uygun yetkinlikte kişileri ekiplerine dahil ederek, verimliliklerini arttırabilmenin yollarını keşfediyor” diyor. Altaş, şirket olarak, bu konuda gözlem ve araştırmalara dayalı bilgileri derledikleri rapordan şu bilgileri aktarıyor:

Kapanma sonrası yeni senaryoya uyum sağlama çerçevesinde, akıllı satışa yaklaşım yöntemleri: Akıllı satış perspektifinde müşteri ile görüşme hazırlığı, mevcut teknolojik araçların azami ölçüde kullanılmasına imkan veren bilişim yetkinlikleri ile birlikte, kritik bir başarı faktörü haline gelmiştir.
Artık şirketler, kendi potansiyel müşterileri ile etkileşimin kalitesini iyileştirmek için en üstün görüntü ve ses teknolojilerine yatırım yapmalıdır. Aksi durumda, uzaktan satışın sağladığı maliyetlerin optimizasyonunun boşa çıkması olasıdır.

Akıllı Satış: Hangi müşteriler için daha etkili olabilir?: Her şirket, doğal olarak, yeni müşteriye satış yaklaşımı ile yüzleşecek ve ‘yeni normal’i farklı şekilde değerlendirerek kendine uygun bir versiyonunu tasarlamaya çalışacaktır. Uzaktan satışın en karmaşık satış süreçlerinin tamamen yerini almayacağı, müşteri ile olan doğru satış yaklaşımı ve satış sürecinin etkinliğini artırabileceği gözlemleniyor.

Başarılı bir satış ekibinin yeni yetkinlikleri: ‘Satış Müdürü’nün kimliği, faaliyet gösterdikleri şirketlere göre, son bir yılda derin bir değişikliğe uğramıştır. Tüketicilerin yeni gereksinimlerine uyum sağlayabilmek için yeni ticari ve satış yetkinlikleri gerekli hale gelmiştir. Yüz yüze satıştan tamamen akıllı satış odaklı satışa geçiş sürecinde ‘Satış Müdürü’nün rolünün önemi büyümüştür. Ekibin oluşturulması, müşteri temelinde en uygun yaklaşımı tanımlamak ve kişisel güncelleme gibi yetkinliklere sahip olabilmesi ön plana çıkmıştır.

Gelecekteki iş görüşmeleri için stratejiler ve araçlar
- Yeni teknolojilerin öğrenilmesi;
- Verimliliği artırmak için toplantı içeriğinin daha iyi hazırlanması;
Geçmişten farklı ve yeni materyallerin kullanımı;
- Şirket çalışanlarıyla daha iyi etkileşim kurulması;
- Arka ofisteki iş süreçlerinin güncellenme ihtiyacı.

Yorumlar (0)