banner565

banner472

banner458

banner457

Wix işinizi internete taşıyor

Bulut tabanlı web sitesi oluşturma platformu Wix, pandemi sürecinde sunduğu ürün ve hizmetlerle KOBİ’ler başta olmak üzere işletmelerin dijital dönüşümüne aracılık ediyor. Dünya çapında 190’dan fazla ülkede 200 milyonun üzerinde kayıtlı kullanıcısı, 10 farklı ülkede 4000’den fazla çalışanıyla Wix, Türkçe içerikleriyle A’dan Z’ye KOBİ’lerin ihtiyacına çözüm sunuyor. 

HABER 01.06.2021, 00:01 21.06.2021, 10:03
17485
Wix işinizi internete taşıyor

Wix, milyonlarca kullanıcısı olan bulut tabanlı bir web sitesi oluşturma platformudur.
Kurucular; Avishai Abrahami, Nadav Abrahami ve Giora Kaplan sahilde başka bir işletmenin temeli olacak bir site kurmaya çalışırken bu sürecin ne kadar zor, sinir bozucu ve maliyetli olduğunu fark edince, fikir doğdu. Bu zorlu deneyim onlara, herhangi bir kodlama veya tasarım becerisine ihtiyaç duymadan kendi web sitelerini yaratma gücü veren bir platform oluşturma fikrini verdi.

2006 yılında Wix kuruldu. O zamandan beri Wix, web sitesi kurmada herkesin profesyonel bir online varlık oluşturmasını sağlayan ve en son özellik ve araçları sunan bir lider haline geldi. Bugün Wix’in dünya çapında 190’dan fazla ülkede 189 milyonun üzerinde kayıtlı kullanıcısı ve 10 farklı ülkede 4000’den fazla çalışanı var.
Wix Türkiye Pazarlama Sorumlusu Silvya Benzeray, “Bir girişimci, tasarımcı, yazılımcı, müzisyen, fotoğrafçı veya restoran sahibi olmanız fark etmez.
Wix’le siz de profesyonel bir web sitesi kurup işinizi istediğiniz gibi yönetebilirsiniz” diyor.

Wix, Türkiye’de büyüyor
Silvya Benzeray, Türkiye pazarında ciddi bir büyüme sağladıklarını ve pandemiyle bu sürecin hızlandığını belirterek, şunları söyledi: “İnsanlar evden çıkamadı. Dış dünyayla teması ancak internet altyapısıyla sağladık. Sürecin ekonomik boyutunda tüm sektörler olumsuz etkilenirken e-ticaret ve internet dünyası ciddi anlamda genişledi. İnternetten alışveriş hayatın bir parçası oldu. Bu süreçte online hizmetlere olan taleplerin artması bu alanda faaliyet yürüten işletmeler için avantaj sağladı. Birçok işletme, girişimci veya bireysel kullanıcı işlerini internete taşımak için Wix’le yeni web sitesi oluşturdu.
Benzeray, “İşlerini internete taşımak için Wix kullanan işletmelerde büyük bir artış görüyoruz. İşletme sahiplerinin hızlı bir şekilde internet ortamına geçme, müşterilerle iletişim kurma, mal ve hizmet sunma ihtiyacı hiç bu kadar acil olmamıştı. Wix platformu, milyonlarca kullanıcıya gelişme olanağı sağlamaya devam ediyor. Wix kullanıcılara işlerini internete taşımak için her türlü işletme sahibinin yararlanabileceği araçlar ve özellikler sunuyor” diye konuşuyor.


Wix, Türk Telekom ile KOBİ’lerin yanında
Wix, son 1 senedir Türk Telekom’la iş ortaklığı içinde ve Dijital İşyerim kampanyasına dahil. Bu ortaklığın bir sonucu olarak Wix, Türk Telekom’un 1 milyondan fazlası KOBİ olan ve 50 milyondan fazla bireysel ve kurumsal aboneyi içeren küçük ve orta büyüklükteki işletmelere (KOBİ’ler) yönelik premium paketinin bir parçası olarak sunuluyor. Artık Türk KOBİ’leri de Wix kullanarak işlerini ve vizyonlarını internete taşıyor. Bu ortak çabanın bir parçası olarak Türk Telekom, girişimciler, işletmeler ve birden çok sektöre hizmet veren serbest çalışanlar gibi mevcut ve yeni müşterilere domain ve hosting paketleri dahil olmak üzere çeşitli Wix abonelikleri sunuyor. Bugün Wix’in Türkiye’de çok sayıda kullanıcısı bulunuyor. Wix’in kullanıcı desteklerini esirgemediğini dile getiren Benzeray, şu bilgileri verdi: “Geçtiğimiz yıl Wix, kullanıcıların web sitelerini oluştururken ihtiyaç duydukları bilgileri almalarına yardımcı olmak için 70’in üzerinde makale içeren bir Türkçe Yardım Merkezi başlattı. Şirket aynı zamanda yardım biletleriyle de Türkçe destek sağlıyor.”

Her sektöre özel e-ticaret çözümleri
Wix Stores ile bir e-ticaret sitesi kurup ürünlerinizi satabilir ve online ödeme alabilirsiniz. Wix’le internetten satış yapmak oldukça kolay. Fiziksel veya dijital ürünlerden, dropshipping (stoksuz e-ticaret) ve talep üzerine baskı ürünlerine kadar geniş bir yelpazeye sahipsiniz.

Wix Bookings randevu sistemiyle müşteriler hizmetler için site üzerinden randevu alabilir ve online ödeme yapabilir. Kullanıcılar hizmetlerini üyelikler veya paketler olarak sunabilir. Zoom entegrasyonuyla online randevular düzenlemek de mümkün.

Wix Restaurants sayesinde restoran sahipleri sitelerinde profesyonel bir menü oluşturabilirler, komisyon ödemeden online yemek siparişi ve rezervasyon alabilirler.

Wix Hotels otel ve konaklama tesisi sahiplerine siteleri üzerinden komisyonsuz rezervasyon alabilme ve takvimlerini yönetebilme imkanı sunuyor.

Wix’i rakiplerinden ayıran birçok unsur bulunuyor. Bunlardan biri de kullanıcılarının markalaşma sürecine verdikleri önem. Silvya Benzeray, sundukları hizmetlere ilişkin şunları söyledi: “Wix size sadece bir web sitesinden çok daha fazlasını sunuyor. Özel domainler, kurumsal e-posta adresleri, Wix Logo Oluşturucu’yla özel logo tasarlama ve Wix Video Oluşturucu’yla reklam ve tanıtım videoları hazırlama gibi özelliklerle işletme sahipleri markalarını köklüce kurabilirler.


Wix SEO Wiz sayesinde kullanıcılarımızın SEO’sunu geliştirmesine ve internette kolayca bulunabilmelerine de yardım ediyoruz. Ascend by Wix pazarlama ve müşteri ilişkileri yönetimi paketiyle kullanıcılarımız müşterileriyle iletişim kurabilir ve iş akışlarını otomatikleştirebilirler.”

Çeşitli ihtiyaçlar için çeşitli Wix platformları
Kullanıcılarının başarılı olmasını sağlamak için sürekli olarak yeni araçlar geliştirdiklerinin altını çizen Benzeray, kullanıcıların Wix Editör ile tamamen tasarım özgürlüğüne sahip olduğunu ifade etti: “Wix ile kendi web sitenizi oluşturmak için ister sıfırdan başlayın, ister profesyonelce tasarlanmış 500’ü aşkın şablon arasından seçim yapın. Dünyanın en yenilikçi sürükle ve bırak web sitesi kurucusuyla Wix Editör’ün kullanımı kolaydır ve her şey tamamen özelleştirilebilir. Wix ADI (Yapay Tasarım Zekası) size sadece birkaç basit soru sorar ve dakikalar içinde size özel metin ve görüntülerle tamamlanmış ve kişiselleştirilmiş bir web sitesi oluşturur. Velo daha ileri düzey kullanıcılar için gelişmiş web uygulamaları oluşturulabilen ve düzenlemeye açık bir yazılım geliştirme platformudur. Web projenizi oluşturmanız, yönetmeniz ve uygulamaya koymanız için sunucusuz bilgi işlem, sorunsuz kodlama ve yüzde 100 tasarım özgürlüğü sunar. Editor X daha duyarlı ve gelişmiş web sitelerinin tasarlanabileceği, profesyoneller tarafından profesyoneller için geliştirilmiş bir platform. Web tasarım ve geliştirme, dijital pazarlama veya SEO alanında uzman olan kişiler Wix Uzmanı olup Wix Marketplace’e katılarak Wix kullanıcılarından iş alıp, kendi ajanslarını büyütebilirler.”


İşini Wix’le internete taşıyanlar anlatıyor
Atelier Minerva
www.atelierminerva.co
“Markam Atelier Minerva için 2019 yılından beri Wix’le çalışmalarımı sürdürmekteyim. Yalnızca güzel bir site arayüzü oluşturacağını düşünerek oluşturduğum üyelik sonrası bünyesinde barındırdığı yüzlerce farklı özellikle tanışmış oldum. Özellikle Facebook ve Instagram reklam otomasyonları işimi büyütüp geliştirmemde çok faydalı oldu. Wix’i e-ticaret için kullanan biri olarak çevremdeki herkese öneriyorum. Bunun en büyük sebepleri; her özelliğe hızlıca erişim sağlayabilmem, gereksiz ve fazla ücret ödemek durumunda kalmamam, 7/24 kuvvetli bir destek alabilmem, gelişmiş bir e-ticaret sitesinde olması gereken her türlü detaya kolayca ve yazılım/kodlama gerekmeden ulaşabilmem... Her geçen gün kendini geliştirip yenileyen bir platform olan Wix’le markamı büyütmeye devam edeceğim.”
Asya Çekem


108 Niyettaşı
www.108niyettasi.com
“‘Intentional Living’ sloganıyla 2018 senesinde İstanbul’da kurulmuş bir markayız. Uzun yıllardır içerisinde bulunduğum spiritüel yolculuğumun tüm bilgi birikimini tasarımlarıma yansıtarak, niyet farkındalığında bir yaşamı, doğaltaş kristallerden oluşan çeşitli ürünler aracılığıyla yaygın kılmayı amaçlıyoruz, Yaklaşık 3 yıl önce başlayan ortaklığımızda Wix altyapısını tercih etmemizin ilk sebebi tasarım olsa da ilerleyen zamanlarda anladık ki fonksiyonellik ve kullanım kolaylığı Wix altyapısını özel kılan ana unsurlar. Sadece bir ana sayfa ile başladığımız serüvende, online mağaza, blog, ödeme sistemlerini de hızla web sitemize entegre ederek ziyaret sayımızda ve kullanıcı deneyiminde fark yarattığımızı düşünüyoruz. Bununla birlikte, entegre e-posta pazarlama, kupon oluşturma gibi pazarlama araçları da daha fazla müşteriye ulaşmamızı ve onlara farklı satış argümanları sunabilmemizi sağladı. Bu araçlarla ciromuzu 3 kat kadar arttırırken bir yandan da yine entegre CRM sistemi sayesinde artan satışlarımızı ve müşteri portföyümüzü çok rahatlıkla takip edebildik. Büyüyen hacmimizi, analiz araçlarıyla sürekli izlerken, eksik ve gelişmeye açık olduğumuz konuları da hızlıca tespit edebildik. Hangi ürünümüzün, hangi sayfamızın, hangi içeriğimizin en çok dikkat çektiğini ve hangi konulara odaklanmamız gerektiğini yine Wix analizleri sayesinde rahatça belirleyip, kolayca aksiyon alabiliyoruz. Tüm bu süreç boyunca Wix kullanım kolaylığı ve entegre birçok fonksiyonu sayesinde bizlere e-ticareti ve pazarlamayı öğretti.”
Merve Uçar Filiz

Platin Peruk Antalya
www.platinperukantalya.com
“Güzellik sektöründe çalışıyorum, kuaförüm. Randevuyla çalışan bir işletmeyiz. Bunun için bir alt yapıya ve sektörle ilgili bilgiler içeren bir blog sayfasına sahip olmamız çok önemli. Günümüzde e-ticaretin yaygınlaşmasıyla saç bakım ürünlerinin satışı için online mağazaya da ihtiyacımız var. İşimi hiçbir ajanstan yardım almadan, kendi araştırmalarımla dijitalleştirmeye çalışıyordum fakat oldukça zorlandım. 2016 yılında Wix’le tanıştıktan sonra işletmemi çok daha hızlı ve kolay bir şekilde internete taşıyabildim. Wix’in sunduğu %100 mobil uyumlu entegrasyonlardan blog yazılarına, randevu sisteminden online mağazaya tüm özellikleri kullanıyorum. Üstelik bu özellikleri istediğim her yerde Wix mobil uygulamasıyla takibini yapabilmek bana oldukça zaman kazandırıyor ve işimi kolaylaştırıyor. Geniş yelpazeli özellikleri ve özgür ve kolay kullanım sunan arayüzüyle Wix benim için vazgeçilmez oldu.”

Murat Kocataş

Avokado Bar
www.avokadobar.com
“Avokado Bar üç arkadaş, iki ülke ve bir şehrin güzel bir karşılaşmasından doğdu. Restoranımızda sunduğumuz her yemek, Güney Amerika lezzetleriyle Orta Doğu dokularını harmanlıyor. Müşterilerimize sadece yüksek kaliteli, taze ve işlenmemiş malzemeler sunmaktan gurur duyuyoruz. Kendi küçük mutfağımızda yarattığımız işimizi herkesle paylaşmak için Wix’i kullandık. 2019’dan beri Wix’i ve tüm araçlarını kullanıyoruz. Wix bize bir butik restoranın ihtiyaç duyduğu tüm temel ihtiyaçları ve diğer uygulamalarla sorunsuz bir entegrasyon sağlıyor. Profesyonel bir web sitesi tasarlamak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Covid salgını döneminde restoranımızı geliştirmek için de çok işimize yaradı. Wix sayesinde şu anda online siparişleri kabul edebiliyor ve bağımsız olarak çalışabiliyoruz. Müşterilerimizi Wix tarafından sağlanan verileri kontrol ederek analiz ediyoruz. Sitemizde online mağaza ve online sipariş özelliklerini kullanıyoruz ve dijital bir menümüz var.”

Andrés Pieschacón
Carolina Zuñiga
Hatem J Elrayes

Reşat Balık Market
www.resatbalik.com
“Reşat Balık Market 1941’den bugüne Beyoğlu balık pazarında bulunan tarihi deniz mahsulleri ve taze balık satan bir işletme. 4 kuşaktır babadan oğula; özel tarifler ve Beyoğlu nezaketiyle bugüne kadar geldik. Sosyal medyayla başlayan günümüz koşullarına uyum, Wix desteği sayesinde online mağazacılığa kadar uzandı.

Wix sitemiz sayesinde dükkanda bulunan bütün ürünler artık ülke sınırları içerisindeki her noktaya kolayca ulaşıyor. Hızlı mağaza sistemi ve güvenli ödeme entegrasyonuyla tarihi dükkan artık modern izler barındırıyor. 2020 Şubat ayında Wix’le açtığımız online mağaza, pandemi döneminde gerekliliğini ve önemini çok net şekilde gösterdi. Bu dönemde yaşanan ticari ve ekonomik sorunlara rağmen online satış bizi bir nebze olsun ayakta tuttu. Reşat Balık Market işletmesi online satışla birlikte uzun süreler daha kuşaktan kuşağa lezzetlerini aktarmaya devam edecek.”
Reşat Berke Yazgüneş


Jigger İstanbul
www.jiggeristanbul.com
“Jigger İstanbul, Türkiye’nin Instagram’daki ilk kokteyl sayfası olarak 2015’te doğdu.
Wix’le 2018’de tanıştık. İlk profesyonel sitemi kurmam gerekiyordu ve site tasarımından ve alt yapısından hiç anlamayan biri olarak Wix’i buldum. İçeriğindeki profesyonel site şablonları süreci kolay atlatmamı sağladı. Şimdi hem online mağaza hem de kokteyl workshoplarımızın etkinlik yönetimi için eşsiz bir site haline geldi.
İşim için en önem verdiğim altyapı web sitem ve işlerimizin çoğunu bu platformdan alıyoruz. Sitemizi sürekli değiştirmek ve daha profesyonel hale getirmek için konunun profesyonelleriyle görüşmeler yapsak da birçok developer ve tasarımcı sitemizi çok beğendikleri için teklif vermiyorlar. Bu da bizim gururumuz. İlk kullanmaya başladığım zamandan bu yana Wix de kendini oldukça geliştirdi ve kullanıcılarına çok daha pratik çözümler sunuyor.”
Uğur Arslan

Leopar Teknoloji
www.leopar.co
“Leopar Teknoloji olarak 2019 yılında, dünya lideri elektrikli scooter markası İnokim’in Türkiye distribütörlüğünü alarak ticari faaliyetimize başladık.
E-ticaret sitemizi Wix’le tüm detaylarını bizi yansıtacak şekilde özelleştirerek ve hem bilgisayar hem de mobil cihazlarda kurarak müşterilerimize ulaşma imkanını yakaladık. Özellikle mobil site üzerinden whatsapp, telefon ve e-postayla müşterilerin direkt bize ulaşması, satışlarımıza ciddi bir ivme kazandırdı. İlk yılımızı yaklaşık 2 milyon TL‘lik satışla iyi bir başlangıç yaparak tamamladık. Wix’in e-ticaret için sunduğu etkileyici şablonlarla çok yaratıcı ve dikkat çekici bir web sayfası oluşturduk ve müşterilerimizden çok olumlu dönüşler aldık.

Şirketi kurduğumuz 2019 yılından beri Wix’le devam ediyoruz. Sitemizde internetten elektrikli scooter satışını sağladığımız online mağaza, yine günlük elektrikli scooter kiralama takvimli rezervasyon ve ödeme alma sağlayan online kiralama bulunmakta. Ayrıca blog sayfamızda güncel gelişmeleri yayınlayarak müşterilerimizin haberdar olmasını sağlıyoruz ve bu yayınlarla internette daha çok bulunuyoruz.
Wix’le gerçekleştirdiğimiz bu iş birliği sayesinde hem güvenli ödeme alıyoruz hem de e-ticaretteki pazarlama odaklı yapısıyla bizi başarıya ulaştırdığını görüyoruz.”

Ahmet Becenoğlu

Treyoga
www.treyoga.net
“2017 yılından beri Treyoga adıyla Marmaris’te faaliyetini sürdüren yerel bir yoga stüdyosuyuz. Neredeyse bütün yoga ekollerini barındıran geniş seans seçeneklerimizle yogayla tanışmak isteyen ya da yoga yapan ve daha ileri götürmek isteyen herkese hitap ediyoruz. Bunun yanında yogayı meslek edinmek isteyen kişiler için de eğitimlerimiz mevcut. İşletmelerin bilinirliğini artırmak için çok önemli olan web sitemizde Wix kullanmayı tercih ettik. Stüdyomuzu tanıtmamızda ve işimizi daha ileriye götürmemize ek bir profesyonel destek almamıza gerek kalmadan rezervasyon hizmetinden blog yazılarına kadar tüm kolaylığı Wix bize sağlıyor. Bu sayede maliyetleri de düşürüp özellikle yerelde yeni müşteriler hedefleyip bulmamıza yardımcı oldu.”
Erdem Biçer


Kruvasante
www.kruvasante.com
“Wix’le kuruluş yılımızda tanıştık. Tasarım geçmişimiz sayesinde Wix üzerinden doğru adımları atabileceğimizi ve kendi sayfamızı dizayn edebileceğimizi öngördük. Bunun doğru bir öngörü olduğunu da deneyimleyerek öğrendik. Bizler için Wix kullanmanın bir diğer önemli faydasıysa online sipariş özelindeki çözümleri ve müşterilerimize hızlıca ulaşmamızı sağlayan Wix uygulama tabanıydı. Yaşanan pandemi sonrasında “paket siparişler” tüm gıda işletmelerinin geleceğini tayin etti. Bizde Kruvasante ailesi olarak paket siparişle işletmemizi ayakta tutuyoruz. Bu bağlamda Wix mobil uygulaması hem müşterilerimizin,  hemde bizlerin “çabuk ulaşılabilir” olmasını sağladı. Müşterilerimiz uygulama üzerinden bizlere sorularını sorarak siparişlerini rahatça verebildiler ve vermeye devam ediyorlar. Paket servisin en önemli başlığı ulaşılabilir olmaktır. Wix bize bunu sağladı.”
Serdar Okumuş
Merve Kılıçaslan

Yorumlar (0)