banner565

banner472

banner458

banner457

Xinerji, globalleşmenin yanında Avrupa’da büyümeyi hedefliyor

Yüzde 100 Türk sermayesiyle kurulan Xinerji Teknoloji, lojistik sektöründe 100’ü aşkın müşterisine sunduğu yazılım teknolojileriyle öne çıkıyor. Xinerji Teknoloji Coo’su (İcra Kurulu Başkanı) Erkan Durdağı, ”Xinerji Teknoloji, Pandemi öncesinde başlattığı globalleşme ve Avrupa’da büyüme çalışmalarına hız vermeyi hedefliyor” diyor.

HABER 01.05.2021, 00:01 30.05.2021, 10:06
24576
Xinerji, globalleşmenin yanında Avrupa’da büyümeyi hedefliyor

Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Merkezi’nde yüzde 100 Türk sermayesi ve Türk mühendisleri tarafından 2003’te kurulan Xinerji Teknoloji, lojistik sektöründe 100’ü aşkın müşterisine sunduğu yazılım teknolojileri ile öne çıkıyor. Şirket, pandemi öncesinde başlattığı globalleşme ve Avrupa’da büyüme çalışmalarına hız vermeyi hedefliyor.
Xinerji Teknoloji Coo’su (İcra Kurulu Başkanı) Erkan Durdağı, 2021 yılı hedefimiz; Pandemi öncesi başlattığımız, globalleşme ve özellikle Avrupa’da büyüme çalışmalarına hız vermek. Global iş ortaklarımızla beraber bu yöndeki çalışmalarımız devam ediyor. Sektördeki önemli bir ihtiyacı karşılamak için mevcut depo yönetim çözümümüzün yanına yeni bir altyapıyla e-ticaret depo operasyonlarının yönetilebileceği bir WMS paketini de yıl sonuna kalmadan kullanıcılarımıza sunmayı planlıyoruz” diyor.

Erkan Durdağı, Xinerji Teknoloji’nin lojistik, nakliye ve depo yönetim sistemi çözümlerini yeni müşteri ihtiyaçlarına ve teknolojideki en son gelişmelere göre sürekli geliştirerek sektörde web platformunda çalışan ilk Lojistik ERP çözümü Cargomax ve 2019’da duyurusunu yaptığı Tmaxx ile müşteri deneyimlerini ve IOT servislerini de ürün yelpazesine eklediğini aktarıyor.

Mobilitenin ağırlık kazandığı süreçte tüm sistemlerinin daha erişilebilir ve kullanıcı dostu haline geldiğini vurgulayan Durdağı, lojistik süreçlerde yaptıkları sektörel düzenlemelerle ürünlerinin derinliğini artırarak geniş bir yelpazede müşteri ağına ulaştıklarını kaydediyor. Ürünlerin ihtiyaçlara göre esnek olmasını önceliklediklerini,  müşterilerine koşulsuz destek yapılanmasından ödün vermeden organizasyonlarını güçlendirerek ilerlediklerini söyleyen Durdağı, teknolojilerini sürekli güncel tuttuklarını dile getiriyor: “2019’da lojistik firmalarının kullanımına sunduğumuz ve yaklaşık 2 senelik Ar-Ge ile geliştirdiğimiz T-Maxx ürünümüz bu öncü rolümüzü ortaya koyuyor. T-Maxx ile sadece bir yazılım çözümü değil, müşterilerimize bir ekosistem sunuyoruz. Bu sistemle İş Akışı (Workflow) yönetiminden fiyatlama altyapısına, proaktif süreç yönetiminden iş zekası raporlamaya kadar tüm sistemi birbiriyle konuşabilen ve gerektiği noktada kullanıcının kendi akışını çizebildiği bir şekle getirdik.”

Hız ve esneklik sağlamak için IBM’in Node-Red altyapısına geçtiklerini aktaran Durdağı, oldukça detaylı çalışmalarla bu çözümü ekosistemlerinin bir parçası haline getirdiklerini paylaşıyor: “Böylece haftalar hatta bazen aylar sürebilen entegrasyon çalışmaları oldukça kısa sürede uygulamaya alınabilir hale geldi. Sistemlerin en önemli konusu olan raporlama ihtiyaçları içinse sektörde önemli bir ihtiyaç olduğunu düşünerek hem lojistik hem de tüm sektörlere geliştirme yetkinliğine sahip bir iş zekası şirketini grup bünyesinde kurduk ve oldukça yetkin bir ekiple zengin bir iş zekası çözümü sunan konuma geldik. Halihazırda birçok global marka sunduğumuz bu çözümleri kullanmaktadır.”

Pandemide lojistik süreçlerini hızlı, verimli, izlenebilir şekilde yönetebilen organizasyonların rekabette öne çıkabileceğini vurgulayan Durdağı, lojistik yönetim çözümlerinde tüm operasyonların hızlı yönetilmesi, kuralların, iş akışlarının belirlenerek sistemin süreci yönlendirmesi ve kontrol etmesini sağlayan bir alt yapıyla verimliliğe odaklandıklarını dile getiriyor: “Kullanıcı deneyiminden yola çıkaracak tasarladığımız ekranlarla kolay kullanım ve  işlevselliği ön plana çıkarttık. Artık kullanıcılar ekranlarını açtıklarında T-Maxx ekranlarında o gün veya o hafta takip etmeleri gereken işlerin tamamını görebiliyor, hızlıca aksiyon alarak işlemlerini takip edebiliyorlar. Yurtiçi Dağıtım, hızlı kurye operasyonları gibi şu an lojistikte oldukça ön plandaki süreçlerle ilgili de özel çözümlerimizi T-Maxx içinde müşterilerimize sunuyoruz. Geliştirdiğimiz mobil uygulamayla tüm operasyonu anlık takip edip sahadan canlı verilerle müşterilerimize geniş bir izlenebilirlik sunuyoruz.”

Yorumlar (0)