banner565

banner472

banner458

banner457

Yeditepe Sürekli Eğitim Merkezi Direktörü Prof. Dr. Can Tansel Kaya: “Dijital dönüşümü sağladık, eğitimleri ‘online’a taşıdık”

Pandemi hayatımızın her aşamasında değişim ve dönüşümü de beraberinden getirdi. Dijital dönüşüm süreci her ne kadar Pandemi öncesinde başlasa da hızının bu dönem öngörülemez şekilde arttığı da bir gerçek. Eğitim sektörü bu dönüşümden payını fazlasıyla aldı, alıyor. Pandeminin ilk aylarında başlayan kapanmalar ile kurumlarda eğitimler ‘online’a kayarken gelinen aşamada hem online hem de yüz yüze eğitimler hayatın parçası oldu.

HABER 01.01.2022, 00:01 29.01.2022, 14:00
21217
Yeditepe Sürekli Eğitim Merkezi Direktörü Prof. Dr. Can Tansel Kaya: “Dijital dönüşümü sağladık, eğitimleri ‘online’a taşıdık”

‘Sürekli Eğitim Merkezleri’ bu dönüşümü en yakın hisseden kurumlar. Hem içerik olarak sürece uyum sağlanmaya çalışılıyor hem de SEM’lerin kendi dönüşümünü iyi yapması hedefleniyor. Sektörün iddialı markalarından Yeditepe Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi, dönüşümü içerik olarak hızlandırarak önemli bir aşama kaydetti.
Yeditepe SEM Direktörü Prof.Dr. Can Tansel Kaya, “Pandemi sürecine hızlı uyum sağlayarak online yapılabilecek tüm eğitimleri krizin ilk aylarında gerçekleştirdik. Bu dönem eğitimlerimiz kadar kursiyerlerimizin de uyum sağlama dönemi oldu. Örneğin; online eğitimin yüz yüze eğitime kıyasla daha uygun bütçeli olması gerektiği ifade edildi. Oysa eğitmenlerimizin ücretlerinde ve eğitimin niteliğinde bir değişim olmadığını anlatmak durumda kaldık. Geldiğimiz aşamada uyum sürecini rahat geçirerek tercih edilen bir yapı oluşturduğumuzu söyleyebilirim” dedi.

Dijital dönüşüm sınırları kaldırdı
Eylül 2021’de tüm pürüzleri gidererek online eğitimleri duyurduklarını söyleyen Kaya, sürecin çok öğretici olduğunun altını çizdi. Kaya, dönüşüm hikayelerini ise şöyle anlattı: “Dönüşüm süreci hem eğitim içeriklerimize hem de eğitim modeline yansıdı. İlk aşamada hibrit modele dönüş yaptık. Bazı eğitimlerin; 2-3 haftası online sürerken; 1 haftasını yüz yüze gerçekleştirdik. Dijital dönüşümün en önemli artısı sınırları kaldırmasıdır. Eğitim yelpazemiz inanılmaz genişledi. Pandemi döneminde 154 farklı alanda eğitim verildi, 2020 Temmuz ve 2021 Temmuz ayları arasında 11 bin 984 kişiye sertifikalı eğitimi verildi.”
Yeditepe SEM’in dijitalleşme süreci eğitimler sonrası verilen sertifikalara da yansımış durumda. Sürdürülebilirlik kavramına uyumlu olarak verilen sertifikalar dijitale aktarılmış durumda. Kaya, “Dijital dönüşümün yanı sıra sürdürülebilirlik konusuna da ağırlık veriyoruz. Kıt kaynakları dikkate alarak sertifikalarımızı kağıttan ziyade e-devlet ile sunuyoruz. Blockhain ile kullanım sağlıyoruz. Kursiyerlerimiz ve çözüm ortaklarımız bu dönüşüme ilgi gösterdi. Ama özellikle kağıt sertifika isteyenlere sunabiliyoruz” dedi.

Uni 101 ile ‘doğru kariyer’ eğitimi sunuldu

Pandemi dönemine rağmen 2021’de Uni 101 projesini hayata geçiren Yeditepe SEM, Türkiye’deki İSTEK okulları öğrencilerine 25 farklı alanda eğitim tasarladı. Eğitimin öğrencilerin doğru kariyer planlamasına yardımcı olmayı amaçladığını paylaşan Kaya, yürüttükleri çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: “Tıptan işletmeye, gıdadan güzel sanatlara 25 farklı alanda ful dönemlik büyük bir eğitim tasarladık. Önemli olan; olumlu dönüş aldık, eğitimler karşılığını buldu. Hem öğrencilere hem veli ve okul yönetimine önemli bir fayda sağladı. Bu eğitimdeki amacımız; öğrencilerin üniversitede ne okuyacaklarına doğru karar vermesini sağlamak veya kararlarını güçlendirmekti.” Antalya, Çanakkale’deki İSTEK okullarıyla çalışmayı yürüttüklerini ve önümüzdeki yıl da projeye devam edeceklerini duyuran Kaya, daha sonra eğitimi İSTEK Okulları dışına da açmak istediklerini paylaştı.

Yeditepe SEM’in iddialı olduğu diğer bir eğitim ise International Baccalaureate Diplama Programı. Kaya, kaliteli okullarda öğretmenlik yapmaya imkan tanıyan programın İngiltere’den akredite olduğunu ve 3. yılı doldurduklarını söyledi.

Bu dönemin dikkat çeken diğer bir eğitimi ise ülkenin önde gelen GSM operatörü ile işbirliğine imza attıkları ‘Liderlik Programı’ eğitimi oldu.  Bu programda; yenilikçilik, yaratıcılık, tasarım odaklı düşünme, sistematik düşünme, ikna iletişimi, farklı kültürler ile çalışma, çevresel ekonomi ve sürdürülebilirlik gibi alanlarda eğitim veriliyor.

Yorumlar (0)
banner557