banner565

banner472

banner458

banner457

YEDPA GÜNEŞ ENERJİSİ YATIRIMI İLE TEMİZ ENERJİDE ÖNCÜ OLACAK

Türkiye’de oto yedek parçanın kalbinin attığı YEDPA Ticaret Merkezi, yakın zamanda örnek projelerinden birine daha imza atmaya hazırlanıyor.

HABER 01.05.2021, 00:01 30.05.2021, 10:06
23201
YEDPA GÜNEŞ ENERJİSİ YATIRIMI İLE TEMİZ ENERJİDE ÖNCÜ OLACAK

YEDPA Ticaret Merkezi, çevre dostu projesi; Güneş Enerjisi Santrali yatırımı ile dikkat çekiyor. 2021 yılı Haziran ayı sonu itibari ile devreye alınacak  proje, 2.7 senede kendini amorti edecek. Proje, YEDPA Ticaret Merkezi’nin ortak kullanım alanlarının enerji ihtiyacının tamamını karşılamayı hedefliyor.
YEDPA Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sami Atılgan, Türkiye’nin en büyük monoblok binası olarak tasarlanan YEDPA Ticaret Merkezi’nin, 1500’ü aktif olmak üzere 2278 işyeri, toplam 15 bin çalışanı ile oto yedek parça için cazibe merkezi ve çevresi için sosyal ve ekonomik güç konumunda olduğunu belirterek, sosyal sorumluluk ve çevre bilinciyle hayata geçirdikleri yeni projeleri; GES (Güneş Enerjisi Santrali) yatırımıyla birçok sanayi kurum, kuruluş ve ticaret merkezine örnek ve öncü olacaklarını söyledi.
Atılgan, “YEDPA olarak, Türkiye’ye örnek teşkil edebilecek öncü bir projeyi daha hayata geçiriyoruz. Sosyal sorumluluk ve çevre bilinciyle yenilenebilir enerji alanında hayata geçireceğimiz GES (Güneş Enerjisi Santrali) projemiz ile YEDPA Ticaret Merkezi’nin ortak kullanım alanlarının enerji ihtiyacının tamamını karşılamayı hedefledik” dedi.

“GES projemiz, örnek ve öncü olacak”
Salih Sami Atılgan, YEDPA’nın tamamen kendi öz kaynaklarıyla hayata geçecek GES projesinde 600 bin dolar yatırım yapmayı planladıklarını belirterek, “GES, YEDPA ortak kullanım alanlarının enerji ihtiyacının da üzerinde 900 kwh (kilowatt saat) elektrik enerjisi üretecek. GES yatırımımızın ön ödemelerini yaptık, kurulum çalışması 1.5 ay sürecek. 2021 yılı Haziran ayının sonu itibariyle ‘Güneş Enerjisi Santralimiz’i devreye almayı planlıyoruz. Yatırımımız, 2.7 senede kendini amorti edecek. Ciddi bir enerji maliyeti tasarrufu sağlayacak çevre dostu projemiz, Türkiye’de birçok sanayi kurum, kuruluş ve ticaret merkezine örnek ve öncü olacak. YEDPA Ticaret Merkezi, standart bir proje değil, 310 bin metrekare kapalı alana sahip YEDPA’da özellikle yazın havalandırma konusunda ciddi bir enerji maliyeti söz konusu. GES projemiz ile işyerlerimizin mevcut havalandırma kalitesini daha fazla arttırabileceğiz” açıklamasını yaptı.

“Tapuların dağıtımından sonra YEDPA işyerlerinin değeri arttı”
Salih Sami Atılgan, yarım asra yaklaşan haklı mücadeleyi kazandıklarını, İmar Barışı ile birlikte 2019’da ortakları tapularına kavuşturduklarını anımsatarak, şunları ifade etti: “Tapu dağıtımının işyerlerimizin değerlerinin artmasında pozitif yönde etkisi oldu. Birçok sektör gibi otomotiv sonrası satış sektörü de pandemiden olumsuz yönde etkilendi ancak sektör çok sarsılmadı. YEDPA’da kapalı işyeri kalmadı, çok fazla vaka sayısı da yok. Alınan yeni tedbirler doğrultusunda YEDPA Genel Kurul Toplantısı’nı da Ramazan Bayramı sonrasına erteledik. Tapuların dağıtımının ardından YEDPA’nın hedeflerinde; yapı kooperatifinden işletme kooperatifine geçmek, YEDPA 2. Etap Projesi’ni tamamlamak ve Oto Yedek Parça Lojistik Merkezi’ni hayata geçirmek vardı ancak pandemi ile birlikte bu projeler de bekleme sürecine girdi.”

Salih Sami Atılgan,  YEDPA 2. Etap Projesi’ni tamamlamak için önümüzdeki dönem kamudan temel beklentilerinin; YEDPA arsasındaki imar plan çalışmalarının bölge lehine bir an önce sonuçlandırılması olduğunu dile getirdi: “YEDPA arsası üzerinde Ataşehir Belediyesi’nin imar çalışmaları devam ediyor. Hem Ataşehir Belediyesi hem de İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2022’nin ilk aylarında tamamlayacakları imar planlarını askıya çıkaracak. Yeniden bir şuyulandırma yapılacak. Ataşehir Belediyesi de İstanbul Büyükşehir Belediyesi de bizi desteklediğini ifade etti. Bu bölgede ciddi bir rant savaşı söz konusu. Beklentimiz, belediyelerimizin YEDPA gibi bölgeye ciddi bir ekonomik katkı sağlayan bir kurumun haklarını koruması ve bu işten çıkar sağlayacak rant gruplarına izin verilmemesidir.”

YEDPA, her zaman işletmelerinin yanında
Salih Sami Atılgan, pandemide YEDPA Yönetimi olarak katılımcıları desteklemek adına birçok adım attıklarını dile getirdi: “YEDPA’da bazı ortak alanları kiraya veriyoruz ve otopark gelirlerimiz var. Bu gelirlerimizle, işyerlerinin ve tüm binanın doğalgaz ücretlerini, yazın havalandırma için kullandığımız enerji maliyetlerini, güvenlik vs. gibi maliyetleri karşılıyoruz. Yeni yatırımlarımızı da yine bu gelirlerle yapıyoruz. YEDPA katılımcılarımızın aidatlarına bu yıl, yüzde 15 olan enflasyonun da altında yüzde 12 artış uyguladık. Hiçbir şekilde ortak aidatlarına bu maliyetleri yansıtmıyoruz.”

KOBİ’lere daha fazla destek talebi
Salih Sami Atılgan, pandemi sürecinde yaşadıkları temel soruna ve çözüm önerilerine de değindi: “YEDPA’da işletmelerin büyük kısmı toptan satış yapan KOBİ’ler, dolayısıyla bu işletmelerin müşterilerinin yaşadığı finansal sıkıntılar onlara da yansıyor. Ciddi tahsilat sorunu yaşıyorlar. Pandemi’de KOBİ’lere çok önemli destekler sağlanmadı, özellikle kurda yaşanan dalgalanmalar ve belirsizlikler nedeniyle daha çok etkilenen işletmeler de oldu. Özellikle bu dönemde KOBİ’lerimizin daha fazla desteklenmesini talep ediyoruz.”

YEDPA hijyen çalışmalarına ödül
Salih Sami Atılgan, pandemi sürecinde YEDPA Yönetimi ve ortaklarının kurallara dikkatle uyduklarını, gerekli önlemleri aldıklarını ve bu nedenle ciddi sıkıntılar yaşamadıklarını anlattı: “YEDPA Yönetimi olarak, gerekli tüm önlemleri aldık, güvenlik birimimizle birlikte maske mesafe-temizlik kurallarına uyulması için elimizden geleni yapıyoruz. YEDPA’ya girişlerde ateş ölçümlerini mutlaka gerçekleştiriyoruz, hiçbir şekilde maskesiz kimsenin girişine izin vermiyoruz. Pandeminin başlarında yoğun kullanım nedeniyle bir süreliğine asansörlerimizi kapatmıştık, şimdi kontrollü olarak kullanımını sağlıyoruz. Covid-19 konusunda uyarı amaçlı, görünen yerlerde bilgi içerikli afişler ve duyurular asarak, işyeri sahiplerini, işverenleri ve çalışanları bilgilendiriyoruz. Özellikle hijyen konusunda ciddi bir hassasiyet gösteriyoruz. İşyerlerimizi, asansörlerimizi, caddelerimizi, otoparklarımızı ve tüm ortak alanlarımızı düzenli olarak her akşam dezenfekte ediyoruz. Covid vakası görülen işyerlerimizi sistematik olarak daha fazla dezenfekte ediyoruz. Aldığımız tebdirler ve hijyen uygulamalarımız nedeniyle örnek teşkil ettiğimiz için Ataşehir Kaymakamlığı tarafından YEDPA’ya teşekkür plaketi verildi.”
Salih Sami Atılgan, “Bu vesile ile tüm İslam aleminin ve YEDPA camiasının Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diler, gelecek Ramazan Bayramlarını kutlar sağlık ve sıhhatle geçirmelerini dilerim” dedi.

Yorumlar (0)
banner557