banner565

banner472

banner458

banner457

Yeni projeleriyle marka değerini ve cazibesini yükselten; Marmara Geri Dönüşümcüler Kooperatifi

S.S. Marmara Geri Dönüşümcüler Toplu İş Yeri Yapı Kooperatifi (Marmara Geri Dönüşümcüler Kooperatifi), imza attığı yeni projelerle kalitesini tescilliyor. Marmara Geri Dönüşümcüler Kooperatifi Genel Müdürü Ali Osman Güven, İdari Bina ve Kültürel Tesis Projesi’ni 2020 yılında tamamlayacaklarını açıklıyor.

HABER 01.11.2019, 07:19 30.11.2019, 11:04
12775
Yeni projeleriyle marka değerini ve cazibesini yükselten; Marmara Geri Dönüşümcüler Kooperatifi

S.S. Marmara Geri Dönüşümcüler Toplu İş Yeri Yapı Kooperatifi (Marmara Geri Dönüşümcüler Kooperatifi), hayata geçirdiği yeni projelerle markasını güçlendiriyor. Tamamlanmış altyapısı, kaliteli ve katılımcılarının memnuniyeti odaklı hizmet anlayışıyla cazibe merkezi haline gelen Kooperatif’in sanayi parsellerinin birim fiyatları hızla yükseliyor. Marmara Geri Dönüşümcüler Kooperatifi Genel Müdürü Ali Osman Güven, küresel ve ulusal ekonomide yaşanan zorluklara rağmen Bölge’nin cazibesinin çok yükseldiğini söylüyor.

Yeni İdari Bina ve Kültürel Tesis, 2020’de faaliyete geçecek
Ali Osman Güven, 2019 yılında, akıllı bina konseptiyle hayata geçirdikleri İdari Bina ve Kültürel Tesis Projesi’ne odaklandıklarını anlatıyor: “Projenin üçte birini tamamladık, üçte ikisi devam ediyor. Yaklaşık 11 bin 500 metrekarelik inşaat alanının kaba inşaatını ve altyapı çalışmalarını tamamladık. Proje içerisinde yönetim alanları, restoranlar, bankalar, ofisler ve ticaret merkezi yer alacak. Yeni İdari Bina ve Kültürel Tesisimizi 2020 yılında faaliyete geçirmeyi planlıyoruz.”
Mesleki teknik lise ile nitelikli eleman ihtiyacı karşılanacak: Proje, aynı zamanda Bölge katılımcılarının nitelikli eleman ihtiyacına yanıt verecek çözümü de beraberinde getiriyor. Ali Osman Güven, “İdari Bina ve Kültürel Tesis Projemiz’deki ticaret merkezimizin içinde Bölgemizin nitelikli elaman ihtiyacını karşılayacak bir mesleki teknik lise açmayı da planlıyoruz. Kocaeli Valiliği ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle açacağımız okulumuzda, Bölge’nin ihtiyacı olan; kaynak, torna, CNC vb. alanlarda eğitim verilecek. 300 öğrenci kapasiteli okulumuzu, 2021-2022 eğitim öğretim yılında açmayı hedefliyoruz. Öğrencilerin uygulamalı eğitimlerini, işletmelerimizde tamamlatarak, onları, yetişmiş, hazır, nitelikli elman olarak sanayiye kazandırmak istiyoruz. Nitelikli ve sertifikalı bir eğitim söz konusu olacak.”
Ali Osman Güven, projenin detaylarını da paylaşıyor: “İdari Binamız ile 6.5 katlı (6 kat+çekme kat) Ticaret Merkezimiz bir köprü ile birbirine bağlanacak. Ticaret Merkezimizde 60 ofis ve 4 büyük dükkanın yer alması planlanıyor. Kooperatiflerimizin ihtiyaçları doğrultusunda kullanacağımız 5 ofis dışındaki 55 ofisi ve 4 büyük dükkan alanını ve İdari Binamız içerisindeki ihtiyaç fazlası ofisleri, kiraya vererek Kooperatifimizin giderleri için gelir elde edeceğiz. İdari Binamız ve Ticaret Merkezimiz, güneş enerjisi ile kendi elektriğini üreten, yenilenebilir enerji kullanan akıllı bina olarak projelendirildi. Ticaret Merkezimizde ayrıca 2 restoran ve en az 2 banka şubesi de yer alacak. İdari Bina ve Kültürel Tesis’in olduğu alanda peyzaj çalışmalarımız da olacak. Ayrıca bu proje ile birlikte Türkiye’de ilk defa Geri Dönüşüm Borsası’nı da kurmuş olacağız.”
Kreş ve anaokulu projesi de hayata geçecek: Ali Osman Güven, projenin tamamlanmasının ardından Bölge’nin ihtiyaçları doğrultusunda bir kreş ve anaokulu projesini hayata geçirmeyi planladıklarını açıklıyor: “60 öğrenci kapasiteli kreşi ve anaokulunu sosyal sorumluluk projesi kapsamında hayata geçireceğiz.”

220 işletme, 5500 çalışan
Ali Osman Güven, şehir içinde bulunan hurdacıların çalışma şartlarını iyileştirmek, sektörün sanayiye olan etkisini artırmak ve geri dönüşümcülere düzenli bir iş yaşamı sağlamak amacıyla 1988 yılında; Kartal ve Civarı Hurdacılar Toplu İş Yeri ve Yapı Kooperatifi’nin, İstanbul Kartal’da kurulduğunu anlatıyor: “Daha sonra Arsa Ofisi’nden Şekerpınar Bölgesi’nde, Çayırova’da alınan 580 bin metrekare arazi planlanarak 194 sanayi parseli oluşturuldu. Sektörün lisanslanarak tamamen geri dönüşüm adıyla anılmaya başlanmasından sonra 2005 yılında, kooperatifin adı; Sınırlı Sorumlu Marmara Geri Dönüşümcüler Toplu İş Yeri Yapı Kooperatifi olarak değiştirildi. 40 üyeyle yola çıktık, bugün 164 üye sayısına ulaştık. Yüzde 100 doluluk oranına ulaşan kooperatifimizdeki 194 sanayi parselindeki 220 işletmede 5500 kişi istihdam ediliyor.”
Bölge’de geri dönüşümcüler ağırlıklı olmak üzere, imalat yapan çeşitli firmaların da bulunduğunu kaydeden Güven, “Sanayi sitemizde geri dönüşümcülerimizin yanı sıra çelik konstrüksiyon-çelik işleme tesisleri, geri dönüşümde kullanılan indüksiyon ocakları imalatı yapan firmalar, metal ürünleri pazarlama firmaları, makine, sanayi makineleri, kumaş boyama makineleri imalatı yapan firmalarımız da mevcut. Karma OSB benzeri bir yapıdayız” diyor.

Ulaşım avantajı; OSB’lerin yanıbaşında
Kocaeli Çayırova’da yer alan Marmara Geri Dönüşümcüler Kooperatifi, firmalarına sağladığı ulaşım avantajlarıyla öne çıkıyor. Bölge, geri dönüşüme ihtiyaç duyan sanayicilerin ve Organize Sanayi Bölgeleri’nin (OSB’ler) yanıbaşında. Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB), Gebze Güzeller OSB, TOSB-Otomotiv Yan Sanayi İhtisas OSB,  Gebze Plastikçiler OSB, İstanbul Tuzla OSB, İstanbul Deri OSB, Birlik OSB (BOSB), İstanbul-Tuzla Kimya Sanayiciler OSB’ye (KOSB) komşu Kooperatif, Dilovası’ndaki limanlara 10 km, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’na 7 km, İstanbul Havalimanı’na 50 km, Şekerpınar Kavşağı’na 1 km, E-5 Karayolu’na 10 km, D100 Karayolu’na 2 km, Kuzey Marmara Otoyolu’na 5 km, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne 30 km, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne 35 km mesafede.
“Kooperatifimiz, ülkemizde geri dönüşüm alanında örnek bir kuruluş olarak tecrübe ve bilgi birikimini gelecekte birçok önemli sanayi bölgesi ve OSB’lerle paylaşmayı hedefliyor. Kooperatifimiz, altyapı ve yönetim özellikleriyle tam bir OSB niteliğinde hizmet veriyor. Kısa zamanda çok işler başardık” diyen Güven, bütün altyapı çalışmalarının tamamlandığını, elektrik, su, doğalgaz, yağmur suyu, kanalizasyon ve telekomünikasyon hatlarının  tamamının yer altından geçtiğini anlatıyor.  Güven, “2019 yılı içinde, sanayi sitemiz içerisindeki tüm yapıların tapu ve iskanları alınıp, üyelerimize teslim edildi ve işletmelerimiz hızlı bir şekilde işletme ruhsatı alarak işlerine devam ettiler. Böylece her bir işletmemizin değeri arttı” diye konuşuyor.

Yorumlar (0)
banner557