banner565

banner472

banner458

banner457

Yeniden Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Başkanı seçilen Rahmi Aktepe: “Tek gayemiz; teknoloji üreten bir Türkiye”

Rahmi Aktepe, yeniden Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Başkanı seçildi. TBD’nin kuruluşunun 5o. yılında da Türkiye’de bilişime yön verdiğini vurgulayan TBD Başkanı Rahmi Aktepe,  “TBD’nin  daima ‘Teknoloji üreten bir Türkiye’ vizyonuyla hareket ettiğini ve etmeye devam edeceğini söyledi.

HABER 01.07.2021, 00:01 28.07.2021, 10:27
22789
Yeniden Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Başkanı seçilen Rahmi Aktepe: “Tek gayemiz; teknoloji üreten bir Türkiye”

Türkiye Bilişim Derneği (TBD), ‘Rahmi Aktepe’ ile devam dedi. Dünyanın ve Türkiye’nin ilk bilişim derneği olan TBD, 33. Olağan Genel Kurulu’nu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nda (BTK) gerçekleştirdi. Türkiye geneli 10 şubenin ve delegelerinin yoğun katılım gösterdiği Genel Kurul’da Rahmi Aktepe tekrar başkan seçildi. Ankara, İstanbul, İzmir, Eskişehir, Antalya, Erzurum, Elazığ, Van, Adana, Kayseri şube başkanlarının da hazır bulunduğu Genel Kurul, BTK’da gündemin onaya sunulması, divan kurulunun seçimiyle başladı. TBD Merkez Yönetim ve Denetim Kurulu Raporları okundu, TBD Merkez ve şubelerinin görüş, öneri ve projeleri görüşüldü. TBD Merkez Yönetim, Denetim, Onur Kurulları seçildi, oybirliğiyle seçilen Rahmi Aktepe başkanlığında yeni Yönetim Kurulu oluşturuldu.

“TBD 50 yıldır Türkiye’de bilişim ekosistemini oluşturmak için mücadele ediyor. TBD, sonuçları irdeleyen değil, süreçleri belirleyen; diğer yandan, sorunları tespit eden ve çözüm üreten bir anlayışla yola devam etmektedir” diyen TBD Başkanı Rahmi Aktepe,  şunları söyledi: “TBD, kuruluşunun 50. yılında da ülkemizde bilişime yön vermekte, Türkiye’de bilişimin ve teknolojinin dünya standartlarının üzerinde yer alması için hiç durmadan gönüllülük esasıyla çalışmalarını sürdürmektedir. TBD olarak tek gayemiz, teknoloji üreten bir Türkiye için teknolojiyi yaşam kalitesini yükseltme anlamında kullanabilen bir toplum yaratmak. Bunun yanında kaynaklarımızı etkin ve verimli kullanabilen bir devlet yönetimi oluşmasına yardımcı olarak nitelikli insan gücüyle uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir bilişim tabanlı üretim sektörü inşa etmektir. Bu doğrultuda 50 yıldır devletimizin en üst kademelerinden başlayarak, özel şirketlerin gelişimini destekleyecek etkinlikler, çalıştaylar düzenliyor, raporlar hazırlıyoruz. TBD 50. yılında da ülkemizde bilişim kültürünü yaymaya çalışan bir sivil toplum öncü hareketi olmaya devam edecektir.” 

Başkan Aktepe, toplumumuzun pandemide bilişimle iş hayatını sürdürdüğünü belirterek, yeni hedefler belirlediklerini, TBD Bilişim Standartları Platformu’nu oluşturduklarını ve bu platform aracılığıyla ulusal ve uluslararası dijital dönüşüm teknolojileriyle ilgili standartların geliştirilmesini TSE ile beraber yürüttüklerini, dijital dönüşüm konusunda da BTK ile çalışma ve etkinliklerinin sürdüğünü sonuçlandırdıkları araştırma ve rapor üretme çalışmalarının öne çıktığını, özellikle Yapay Zekâ ve Dijital Türkiye Endeksi raporlarının değerli kaynak belgeler olarak ilklerine katıldığını paylaştı.

Çözüm üreten bir anlayışla yola devam ettiklerini aktaran Aktepe, etkinliklerini ve projelerini geliştirmeye devam ettiklerini ve şube sayısını artırdıklarını ifade etti: “TBD’nin vizyonu daima ‘Teknoloji üreten bir Türkiye’ oldu. Bu odaktan uzaklaşmadan çalışmalarımız hep bu arayışın etrafında oluştu. Bugün Türkiye’de bilişim ve sayısal dönüşümün varlığı ve boyutlarında TBD’nin geçmişte de bugün de çok büyük katkısı vardır. ‘Teknoloji ve İnsan’ ana başlığıyla devam eden paneller dizimiz var. Ortak akıl üretmek ve üyelerimizin yüksek katılımı en önemli dayanaklarımızdır.”

TBD yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:
Rahmi Aktepe, Atilla Aydın, Nuray Başar, Melahat Bilge Demirköz, Şeyda Ertekin, Meltem Eryılmaz, Lütfi Özbilen, Ceyda Süer, Adem Şahin, Ahmet Tosunoğlu, Fatoş Yarman Vural, Mehmet Ali Yazıcı ve Anıl Yılmaz. 

Yorumlar (0)