banner565

banner472

banner458

banner457

Yüzde 100 yerli sermayeyle interaktif teknoloji çözümleri sunan; SADELABS, SADE.IO IoT Platformu ile öne çıkıyor

İş süreçlerinin her anında ‘sade’likten ilham alan; bağlantılı ürünler, sensörler, ekipmanlar, hizmetler ve çözümler geliştiren SADELABS yüzde 100 yerli sermaye ile interaktif teknolojiyi kullanıyor.

HABER 01.06.2021, 00:01 21.06.2021, 10:03
17309
Yüzde 100 yerli sermayeyle interaktif teknoloji çözümleri sunan; SADELABS, SADE.IO IoT Platformu ile öne çıkıyor

Akıllı ürün ve hizmetler oluşturmak için kablosuz ağ teknolojilerini kullanarak makineler arası iletişim (M2M), nesnelerin interneti (IoT) ve endüstriyel nesnelerin interneti (IIoT) projeleri üreten yenilikçi bir IoT şirketi olan SADELABS, 2007’de telemetri projeleri ile dijital dönüşüm alanına giriş yaptı.

SADELABS CEO’su Mehmet İlem, yüzde 100 yerli sermaye ile interaktif teknolojiyi kullanarak iş süreçlerinin her anında ‘sade’likten ilham alan; bağlantılı ürünler, sensörler, ekipmanlar, hizmetler ve çözümler geliştirdiklerini söyledi: “Günümüzdeki uygulamalardan farklı olarak kablolu sensörlerle sıcaklık izleme sistemleri, GPS tabanlı mobil takip sistemleri ve satış otomatları uzaktan izleme sistemleri gibi çözümlerin getirdiği deneyimlerle SADE.IO IoT Platformu’nun temelleri atıldı. Platform, işletmelerin daha az enerjiyle çok daha az zaman harcayarak nitelikli ve akıllı iş yapabilme potansiyellerini artırmak, tüm varlıkları birbirine entegre ederek yenilikçi bir ekosistem oluşturmak, müşterilerin dijital dönüşümüne destek olmak, İSG süreçlerini dijitalleştirmek, kalite ve iş verimliliğini artırmalarına katkı sunmak amacıyla ortaya çıktı.”

Hızlı, güvenilir, esnek, tasarruflu, çevik çözümler: Mehmet İlem şu bilgileri verdi: “SADELABS, SADE.IO IoT Platformu ile üretim, enerji, sağlık, perakende, otomotiv, hizmet ve turizm sektörü başta olmak üzere pek çok farklı sektör için gerçek zamanlı izleme, takip ve uzaktan ölçüm ihtiyaçlarına yönelik altyapı sunmaktadır. SADE.IO IoT Platformu esnek donanım ve yazılım altyapısı sayesinde farklılaşan ihtiyaçlara hızlı, güvenilir ve çevik bir şekilde çözümler oluşturmamıza imkân sağlıyor. Kablosuz, düşük güç tüketen ve taşınabilir donanımlarımızla kullanıcının beklentilerine uygun arayüz, raporlama ve bildirim olanakları sunan yazılım altyapımızın kusursuz uyumu sayesinde kullanıcı deneyimi üst düzeyde gerçekleşmekte, bulut tabanlı yapısı sayesinde büyük ölçekli projelerin hayata geçmesi de kolay hale gelmektedir.”

Akıllı çözümler: Türkiye’de ve yurt dışında yenilikçi teknolojisiyle öne çıkan SADE.IO IoT Platformu; ‘Soğuk Zincir Takibi, Enerji İzleme Sistemi, endüstriyel kapalı ve açık alanlarda (hastane, fabrika, havalimanı vb.) Sosyal Mesafe İhlal Algılama Çözümü, Personel ve Demirbaş Takibi ve günümüzde endüstriyel alanlarda kullanılan tüm ekipmanlara uygulanan Gerçek Zamanlı Konum Belirleme Sistemi (RTLS)’ gibi akıllı çözümleri devreye almaya imkân veriyor.

Uzaktan çalışma modelinin uygulandığı Pandemi sürecinde; firmaların ilk aklına gelen çözümlerden biri de Türkiye’de de yurt dışında da IoT tabanlı uygulamalar. İlem, bu uygulamanın özellikle üretim sektöründe faaliyet gösteren, uzaktan çalışmayı uygulamanın mümkün olmadığı, önlemleri alarak işlerin kesintisiz sürdürülmesi gereken alanlarda öne çıktığını aktardı.

Giyilebilir teknolojilerle entegre çözüm: Mehmet İlem, şu bilgileri verdi: “SADELABS olarak, kapalı alan konumlandırma teknolojilerindeki bilgi birikimlerini kullanarak, SADE.IO IoT Platformu üzerinde giyilebilir bir cihazımızla birlikte yazılım ve gateway altyapımızı hızlıca sosyal mesafe ihlalini tespit eden ve bunu raporlayabilen bir çözüm için özelleştirdik. Sunduğumuz çözüm; giyilebilir cihazla sosyal mesafenin ihlali durumunda kişileri sesli, görsel ve titreşimle uyarırken; etkileşim bilgilerini de kaydetmekte ve bu kayıtları gateway yardımıyla bulut platformuna senkronize etmektedir. Böylece olası bir pozitif vaka durumunda temaslıların kolaylıkla tespit edilmesini sağlarken; pozitif vaka olmaması durumunda da fazlaca temas gerçekleştiren kişilerin de daha dikkatli olması sağlanmaktadır. Giyilebilir cihazlarımız Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarında başarıyla devreye alınmış ve hızla yaygınlaşmaktır.”
https://sadelabs.com

Yorumlar (1)
Adem Çokay 3 yıl önce
Tebrik ederim.