banner565

banner472

banner458

banner457

PTT’den e-ticarette Afrika atılımı

Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Tunus Dijital Ekonomi ve İletişim Teknolojileri Bakanlığı arasında Dünya Posta Birliği'nin (UPU) “Ecom@Afrika Projesi” kapsamında Tunus ile "E-Ticaret İşbirliği Anlaşması" imzalandı.

LOJİSTİK 01.06.2019, 08:00 24.06.2019, 08:52
5687
PTT’den e-ticarette Afrika atılımı

İdari Konsey Başkanlığını Türkiye adına PTT A.Ş.’nin yürüttüğü proje, Afrika ülkelerinin kapsayıcı bir erişimle e-ticaret sistemine dâhil olmasını hedefliyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, “Ticaret hacmi 20 milyar doları aştı. Afrika kıtası ülkelerini, dünyanın geleceği için giderek yükselen değer olarak görüyoruz" dedi.
Tunus Dijital Ekonomi ve İletişim Teknolojileri Bakanı Mohamed Anouar Maarouf ise bu etkinliği çok beklediklerini belirterek, Afrika'nın 1.2 milyarlık nüfusuyla Asya'dan sonra en kalabalık ikinci kıta olduğu bilgisini verdi. PTT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, dünyada kendi e-ticaret platformuna sahip olan az sayıdaki posta idaresinden biri olan PTT A.Ş.’nin bu alandaki en iyi örneklerden birine sahip olduğunu ifade etti.

Yorumlar (0)
banner557