banner565

banner472

banner458

banner457

En büyük sorun yaşam maliyetindeki artış

Deloitte, geleneksel Y ve Z Kuşağı Araştırması’nın 2022 sonuçlarını yayımladı. Bu yıl 11’incisi yayımlanan araştırma; gençlerin tükenmişlik hissi ve finansal kaygılarla mücadele içinde olduğunu ortaya koydu.

ÖNEMLİ NOTLAR 01.07.2022, 00:01 27.07.2022, 09:40
20703
En büyük sorun yaşam maliyetindeki artış

Araştırmaya Türkiye’den katılan Y ve Z Kuşağı’nın finansal endişeleri, globaldeki ortalamalara göre daha yüksek. Türkiye’dekiler hissettikleri stres açısından da global ortalamanın üzerindeler. Aralarında Türkiye’nin de olduğu 46 ülkede, 23 bini aşkın katılımcıyla gerçekleştirilen anketlerin sonuçlarına göre sürdürülebilirliği destekleyen seçimler ve çevresel eylemler Y ve Z Kuşağı için hala önemli öncelikler.
Z Kuşağı’nın yüzde 46’sı ve Y Kuşağı’nın yüzde 47’si sadece aldıkları maaş ile geçiniyor ve masraflarını karşılayamayacaklarından endişe ediyor. Aynı zamanda Z Kuşağı’nın yüzde 72’si ve Y Kuşağı’nın yüzde 77’si, ülkelerindeki zenginlik ve yoksulluk arasındaki uçurumun giderek arttığını belirtiyor.
Deloitte Türkiye İnsan Yönetimi Hizmetleri Lideri Cem Sezgin; artan yaşam maliyetlerinin Y ve Z kuşakları için en büyük endişe sebebi olduğunu vurguladı. Yüksek enflasyon seviyeleri göz önüne alındığında bu endişelerin anlaşılır olduğunu belirten Sezgin, Y ve Z kuşaklarının para tasarrufu ve birikim yapabilecekleri esnek çalışma düzenine geçmek için açık bir talebi olduğunu da belirtti.

Yorumlar (0)