banner565

banner472

banner458

banner457

En önemli ve uzun vadeli risk: İklim

‘2022 Küresel Riskler Raporu’nun sonuçları Marsh Türkiye ve Zurich Sigorta stratejik ortaklığında; TÜSİAD’ın destekleriyle düzenlenen webinarda değerlendirildi.

ÖNEMLİ NOTLAR 01.07.2022, 00:01 27.07.2022, 09:40
20704
En önemli ve uzun vadeli risk: İklim

Bu yıl 17’incisi yayımlanan raporda, çoğu uzman küresel ekonomik iyileşmenin önümüzdeki üç yıl içinde değişken ve dengesiz olacağına inandıklarını belirtiyor. Raporun öne çıkan sonuçlarına göre; en önemli ve uzun vadeli riskler iklim riskleriyle ilgiliyken, en önemli kısa vadeli küresel endişeler arasında ise toplumsal bölünmeler, geçim krizleri ve zihinsel sağlık durumlarında bozulmalar yer alıyor.
MMC Türkiye Başkanı Tayfun Bayazıt, “İklim ve toplumsal krizlerin ön plana çıktığını görüyoruz. 10 yıllık bir ufukta, gezegenin sağlığına yönelik endişeler hakim. Rapora göre; önümüzdeki 10 yıl içinde en ciddi riskler arasında borç krizleri ve jeoekonomik çatışmalar yer alırken ilk defa bu sene detaylıca vurgulanan bir diğer konu başlığının uzay olması dikkat çekici” dedi.
Zurich Sigorta CEO’su Yılmaz Yıldız, “Covid sonrası tüm Dünya’da, hem ülkeler arasında hem de ülkeler içinde eşitsizlik artıyor. Hem Türkiye’de hem de dünyada artan yalnızlık, şiddet eğilimi ve gelir adaletsizliğine bağlı olarak endişe ve mutsuzluk daha yaygın görülüyor; anksiyete ve depresyon vakaları artıyor” diye konuştu.
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, “Dünyada enflasyonun yüksek, büyümenin ise baskı altında olacağı bir sürece girmekteyiz. Tedarik zinciri problemleri, hammadde ve gıda fiyatlarında süregelen artış, iklim değişikliği ve savaşın, gıda ve su arzı üzerindeki artan tehdidi ile karşı karşıyayız” bilgisini verdi.

Yorumlar (0)