banner565

banner472

banner458

banner457

Yeniliklerin kullanımı her geçen gün artıyor

Mastercard’ın EEMEA (Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) Bölgesinde yer alan dokuz pazarın yakından incelendiği araştırmaya göre; nakit, özellikle küçük işlemlerde en popüler ödeme biçimlerinden biri olmaya devam ediyor ve Dünya genelinde ankete katılan 35 binden fazla kişinin yüzde 66’sı geçen yıl nakit ödeme yaptığını açıklıyor. Genel olarak, ankete katılanların yüzde 35’i geçen yıl daha az nakit kullandığını söylerken, dörtte birinden biraz fazlası daha fazla kullandığını söylüyor.

ÖNEMLİ NOTLAR 01.08.2022, 00:01 22.08.2022, 00:46
20701
Yeniliklerin kullanımı her geçen gün artıyor

blutv izle, blutv izle, Geneva,sans-serif;">Elektronik ticaret işletmeleri her geçen gün artıyor. Yenilikçi ödeme sistemleri, gelişmiş bankacılık altyapısı, dijital ve mobil ödemeler, adaptasyonu yüksek genç nüfus sayesinde her sektörde kemikleşmeye başladı. Önümüzdeki 3 yıl içinde her iki işlemden birinin online ortamda yapılacağı öngörülüyor. Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Nijerya, Suudi Arabistan, Kenya, Mısır, Güney Afrika, Pakistan ve Fas’ı kapsayan EMEA Bölgesi’nde gerçekleştirilen araştırmaya göre dijital ödeme kullanımının her geçen gün arttığı, önümüzdeki dönemde de artmaya devam edeceği belirtiliyor.
Buy Now Pay Latter (BNPL) çözümü yani Şimdi Al Sonra Öde; yüksek ödemeler gerektiren harcamalarda kredi kartı limitini bloke ettirmek istemeyen kullanıcılar ya da kredi kartı limitini aşan harcamalar için çok kullanışlı bir sistem olmasına rağmen kullanıcıların bankalardan gelen taksit önerilerini daha çok tercih ettiği ortaya çıktı.

Yorumlar (0)