banner565

banner472

banner458

banner457

AB Delegasyonu’ndan ÇOSB’a ziyaret

Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Projesi’nin çalışmalarını yerinde incelemek için Çerkezköy’e gelen AB Delegasyonu heyeti, hattın geçtiği ÇOSB’da da toplantı düzenledi.

OSB 01.06.2021, 00:01 21.06.2021, 10:06
16715
AB Delegasyonu’ndan ÇOSB’a ziyaret

Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Projesi’nin, Avrupa Birliği’nin (AB) desteklediği en büyük altyapı projelerinden biri olduğunu söyledi. AB-Türkiye ilişkileri, üyelik konularında bulunulan aşamaları anlatan Dışişleri Bakan Yardımcısı ve aynı zamanda Bakanlık AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı da şunları söyledi: “Ülkemizdeki kurumların farklı AB destek programlarına başvurmalarının gerektiğini bir kez daha dile getirmek isterim. Başvurulacak konular arasında; dijitalleşme, çevre, nitelikli eleman yetiştirilmesi gibi alanlarda IPA, Erasmus gibi programlara başvuru yapılabilir.”
ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB olarak yürüttükleri projelerden bahsetti. ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, AB destekli bir proje olan Mesleki Yeterlilik Kurumu kurma çalışmalarının devam ettiğini ve  çok farklı AB Destek projelerine de başvurduklarını aktardı.

Yorumlar (0)