banner565

banner472

banner458

banner457

Antalya OSB Başkanı Ali Bahar: “Okullar 2 Kasım’da açılıp turizm sezonu 2 ay uzatılsın”

Antalya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı  Ali Bahar, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) giren gençlere başarı, ailelerine de huzurlu bir tatil dileğinde bulunup Antalya’ya davet etti.

OSB 01.07.2020, 00:24 29.07.2020, 20:47
18737
Antalya OSB Başkanı Ali Bahar: “Okullar 2 Kasım’da açılıp turizm sezonu 2 ay uzatılsın”

Okula dönüşün 2 Kasım’a ertelenmesi talebinde bulunan Bahar, turizm sezonunun 2 ay uzatılmasının ekonomik kayıpların telafisinde önemli bir avantaj sağlayacağını belirtti. Başta tarım ve sanayi olmak üzere 50’den fazla sektörün turizm sektörüne tedarik sağladığını hatırlatan Bahar, turizm ve tedarikçi tüm sektörler adına bu talebi dile getirdiğini anlattı.
Güvenli şehir, steril tesis, huzurlu tatil: Ali Bahar, sınavların sona ermesi ile birlikte tatil sezonunun açılacağını hatırlatıp başta öğrenciler ve aileleri olmak üzere herkesi Antalya’ya davet etti. Ülke olarak Covid-19 pandemisi nedeniyle zor ve stresli günler geçirdiğimizi hatırlatan Bahar, en başta öğrenciler olmak üzere herkesin iyi bir tatili hak ettiğini, güvenli ve huzurlu bir tatilin tek adresinin ise Antalya olduğunu söyledi.
Başkan Bahar, Antalya’nın pandemi ile mücadelede elde ettiği başarının kent dinamikleri tarafından yurt içinde ve yurt dışında güçlü bir tanıtım ve lobi çalışmasına dönüştürülerek turizm sektörüne katkı sağlanması gerektiğini kaydetti. Bahar, elimizde Antalya gibi güçlü bir marka ve turistik şehirler bazında en az vaka sayısı gibi önemli bir pazarlama stratejisi olduğunu vurguladı: “Resmi rakamlarla milyon kişi başına düşen vaka sayısında 81 il içinde en son sıradayız. Bu avantajı yurt içine ve başta Almanya olmak üzere tüm Avrupa ülkelerine yaymak, Antalya’mızın ve tesislerimizin güvenilirliğini anlatmak için tüm imkanlarımızı seferber etmeliyiz.”

Başkan Bahar; “Çalışanın alın teri heba olmasın”
Kıdem Tazminatı Fonu’nun 1 Ocak 2022 tarihi itibariyle uygulamaya geçmesi için sürdürülen çalışmalar iş dünyası tarafından olumlu karşılandı.
Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, Kıdem Tazminatı Fonu ile işçi haklarının devlet garantisi altına alınmasının hak kayıplarını ve mağduriyetleri sona erdireceğini söyledi. Hükümet tamamlayıcı emeklilik sistemi modeliyle kıdem tazminatında yeni bir dönem başlatma gayretindeyken işçiler ve işçi temsilcileri mevcut kıdem tazminatı sisteminden vazgeçmeyeceklerine dair güçlü sinyaller veriyor.
Hükümetin üzerinde çalıştığı sistem değişikliğini yaklaşık 5 yıldır her platformda dile getirdiklerini ve ilk kez bu kadar kararlı olunmasının umut verici olduğunu belirten Ali Bahar, şunları söyledi: “Ben sadece buradaki sanayicileri temsil etmiyorum. Bölgemizde çalışan yaklaşık 15 bin kişinin de haklarını savunmak, daha iyi şartlar altında çalışmalarını sağlamak üstlendiğim görevin devamında bir sorumluluktur. Her fabrika, çalışanları ile birlikte bir ekiptir ve onlar olmadan fabrikaların hiçbir anlamı yoktur. Bizim gayretimiz ekip arkadaşlarımızın alın terlerinin heba olmaması içindir. Biz, işçi kardeşlerimiz alın terlerinin karşılığını alabilsinler, hak mahrumiyeti yaşamasınlar diye Kıdem Tazminatı Fonunun kurulmasını istiyoruz. Fon kurulmuş olsaydı çalışanların hakkı olan kıdem tazminatı Devlet tarafından çalışana ödenirdi, pandeminin neden olduğu ekonomik ve sosyal tahribat hafifletilebilirdi.”
Ali Bahar, fonun işveren üzerindeki borç yükünü de hafifleteceğini ifade etti: “Yıllarca biriken kıdem tazminatı yükünün, olanca büyüklüğü ile işverenin sırtında kalmasını istemiyoruz. Her ay düzenli olarak yatırılacak Kıdem Tazminatı Fonu primi ile işverenin bu borcu ödemesini istiyoruz.”
Bahar, fonda biriken paranın finansman kredisi olarak yatırıma dönüşmesiyle daha çok üretim ve istihdam hedefine ulaşılabileceğini ve ekonomiye önemli bir katkı daha sağlanacağını vurguladı.

Antalya OSB çalışanlarına siperlik ve maske dağıtıldı
Antalya OSB Yönetimi, Bölge firmalarının çalışanlarına yüz koruyucu siperlik ile yıkanabilir kumaş maske dağıttı.
Antalya OSB Yönetim Kurulu, koronovirüs salgınının yayılmasını engellemek ve bölge çalışanlarını hastalıktan korumak için bedelsiz olarak dağıttığı 150 bin cerrahi maske, 12 bin 500 adet yüz koruyucu siperlik ile 25 bin adet 3 katlı, kumaş, yıkanabilir maske temin ederek Bölge firmalarına dağıtıma başladı. Üretimi, Antalya OSB katılımcısı Ral Tekstil, En-El-Sa Endüstriyel ve Anadolu Reklam firmaları tarafından yapılan siperlik ve maskeler, bedelsiz olarak çalışanların kullanımına sunuldu.

Yorumlar (0)