banner565

banner472

banner458

banner457

ASO 1. OSB ile Başkent Üniversitesi işbirliği

Ankara Sanayi Odası 1. OSB’de bulunan işletmelerin üretim kapasitelerini ve istihdamı arttırmak amacıyla Başkent Üniversitesi (BÜ) ve ASO 1.OSB güçlerini birleştirdi.

OSB 01.09.2019, 08:00 27.09.2019, 10:16
12702
ASO 1. OSB ile Başkent Üniversitesi işbirliği

BÜ’nün bilgi birikimi ve teknolojik altyapısı, iş dünyasının deneyimi ile birleştirilerek ASO 1.OSB’de bulunan işletmelerin ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda nitelikli işgücü yetiştirmek; uluslararası geçerliliği olan sertifika programları hazırlamak; işletmelerin ilgili birimleriyle işbirliği yaparak inceleme ve araştırmalarda bulunmak, elde edilen bilgilere dayalı veri bankası oluşturmak, işletmelerin ve iş görenlerin verilerden yararlanmalarını sağlamak amacıyla BÜ Rektörü Prof.Dr. Ali Haberal ile ASO Sürekli Eğitim Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Tütek arasında işbirliği protokolü imzalandı.
İşbirliği Çerçeve Protokolü İmza Töreni’ne ayrıca BÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Recep Tayfun; BÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Berna Dengiz ile Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Yusuf Tansel İç; BÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. H. Nejat Basım; BÜ Anadolu OSB Meslek Yüksek Okulu ve Kahraman Kazan Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Feride İffet Şahin ile Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri Merkezi (BEDAM) Müdürü Prof.Dr. Ali Halıcı; Ekin Ön Kuluçka Merkezi Müdürü Prof.Dr. Zeliha Eser; Yaratıcı Kültür Enstitüleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof.Dr. Ahmet Tolungüç, ASO 1.OSB Bölge Müdürü Cüneyt Çalık, ASO Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Yavuzer ve Eğitim Danışmanı Dr. Oğuz Poyrazoğlu ile çok sayıda davetli katıldı.
Rektör Haberal, teknoloji üreten ve ihraç eden ülke konumuna gelmeyi hedeflediklerini söyledi. Serdar Tütek ise nitelikli mesleki ve teknik eğitimi ülke genelinde yaygınlaştırmayı hedeflediklerini dile getirdi.
ASO Sürekli Eğitim Merkezi ile Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi-Model Fabrika ziyareti ile başlayan “İşbirliği Çerçeve Protokolü” ASO 1. OSB’de bulunan Serdar Plastik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Hidromek A.Ş. ziyaretleriyle son buldu.

Yorumlar (0)