banner565

banner472

banner458

banner457

ASO 2. OSB’de 26 fabrikanın açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı Yeşil ekonomi için ilave tedbirler gelecek

ASO 2. OSB’de üretime geçen 26 yeni fabrikanın açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Önümüzdeki dönemde yeşil ekonominin gerisinde kalmamak için ilave tedbirleri hayata geçireceğiz” dedi.

OSB 01.09.2021, 00:01 27.09.2021, 10:47
28709
ASO 2. OSB’de 26 fabrikanın açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı Yeşil ekonomi için ilave tedbirler gelecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  “Önümüzdeki dönemde yeşil ekonominin gerisinde kalmamak için ilave tedbirleri hayata geçireceğiz. Ekosistemi tahrip eden her adımın sonu felakettir. Bunun için vahşi büyüme yerine her alanda merhametli büyüme prensibini gözetmemiz gerektiğine inanıyorum. Çevreye zarar veren her teknoloji hayatımızı ne kadar kolaylaştırırsa kolaylaştırsın namlusu insana dönmüş silahtan başka bir şey değildir” dedi.
Ankara Sanayi Odası 2. Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Seyit Ardıç ASO 2. OSB’de, 305 sanayi parselinin 111’inde üretim yapıldığını ve toplam 9 bin kişinin istihdam edildiğini bildirdi. Bölgede 142 fabrikanın inşaatının devam ettiğini, 71 fabrikanın da proje aşamasında olduğunu belirten Ardıç, “Böylece 278 fabrikanın tamamında üretime geçilmesiyle bölgemizdeki istihdam sayısının 30 bin kişiye ulaşması beklenmektedir. Bölgemizde Ağustos 2021 itibarıyla yatırımcılara tahsis edilecek sanayi parseli kalmamıştır” diye konuştu.
‘AB Yeşil Mutabakat Eylem Planı’ kapsamında, ASO 2. OSB tarafından ‘Sanayinin Yeşil Rotası’ temalı proje başlatıldığını söyleyen Ardıç, “Gelecek nesillere daha yeşil, doğal kaynakları korunmuş ve geliştirilmiş temiz bir çevre bırakabilmek amacıyla projemiz ve proje çıktılarına göre gerekli aksiyon ve tedbirlerin alınması öncelikli hedefimiz olacaktır” açıklamasını yaptı.
Törene Erdoğan’ın yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş, Ankara Valisi Vasip Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları, Milletvekilleri, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ASO Meclis Başkanı Celal Koloğlu, ASO Başkanı Nurettin Özdebir, ASO 2. OSB Başkanı Seyit Ardıç ve Yönetim Kurulu Üyeleri, ASO Meclis ve Komite Üyeleri ve bölgede yer alan sanayiciler katıldı.

Yorumlar (0)
banner557