banner565

banner472

banner458

banner457

Avrupa’nın en büyüğü

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Erbaa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (OSB) OmaFil İplik Fabrikasının ve Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) Projelerinin Toplu Açılış Töreni’nde Tokat’ta 50 milyon liralık yatırımla hayata geçen fabrikada yıllık 4 bin ton gipe iplik üretileceğini belirtti.

OSB 01.11.2021, 00:01 25.11.2021, 09:38
18215
Avrupa’nın en büyüğü

Bakan Varank, “Fabrika ilk etapta 10 milyon dolarlık ihracat hedefiyle ülkemizin tekstil sektöründeki ihracatçı pozisyonunun geliştirilmesinde önemli rol oynayacak” dedi. Açılışı yapılan fabrikanın Avrupa’nın en büyük gipe iplik fabrikası olduğuna işaret eden Varank, Tokatlı sanayicilere devlet destekli Ar-Ge merkezleri kurmaları için çağrıda bulundu. Varank, yaklaşık 13 milyon lira destekle kurdukları teknoparka yönelik ilginin daha üst seviyelerde olması gerektiğini söyledi. Varank, sanayicilerin taleplerini dikkate alarak hizmete devam ettiklerini belirterek Tokat Merkez OSB’nin 3’üncü etap genişleme alanın yatırım programına alınması noktasında paylarına düşeni yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Varank, Erbaa için değerli iki projenin açılışını yaptıklarına işaret ederek yaklaşık 4.2 milyon liralık bütçeyle inşa edilen Soğuk Hava Deposu’nun 2 bin 400 ton kapasiteye sahip olduğunu anlattı. Bu depo sayesinde bitkisel ürünlerin üretiminin artırılacağını ve sezon içinde yaşanan fiyat dengesizliklerinin giderileceğini dile getiren Varank, diğer bir projenin de 4.4 milyon lira bütçeli mezbaha yapımı olduğunu kaydetti.

Törende Tokat Valisi Ozan Balcı, AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl ile ASKON Genel Başkanı ve OmaFil Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın da birer konuşma yaptı. Daha sonra Bakan Varank ve beraberindekiler, kurdele keserek projelerin açılışını gerçekleştirdi.

Yorumlar (0)
banner557