banner565

banner472

banner458

banner457

BAE ile tarıma dayalı ihtisas OSB’ler geliştirilecek

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında tarım alanında imzalanan anlaşmada, gıda güvenliği, üretimi ve ticaretine, tarıma dayalı ihtisas OSB’lerin geliştirilmesine yönelik başlıklar öne çıkarken anlaşmanın hedeflerine ulaşması için ortak bir tarım yürütme komitesi oluşturulması planlanıyor.

OSB 01.03.2022, 00:01 18.03.2022, 10:30
11700
BAE ile tarıma dayalı ihtisas OSB’ler geliştirilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BAE’yi ziyareti kapsamında iki ülke arasında imzalanan Tarımsal İşbirliği Üzerine Mutabakat Zaptı, ülkelerin sürdürülebilir gıda arzının sağlanması adına çalışmaların hayata geçirebilmesi bakımından önem taşıyor. Zapt’ı, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile BAE İklim Değişikliği ve Çevre Bakanı Mariam Almheiri imzalamıştı.
Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan edinilen bilgilere göre, anlaşma; tarım, kırsal kalkınma ve modern tarım sistemlerinin uygulanması konularında iki ülke arasında işbirliğinin yanı sıra bilgi ve tecrübe paylaşımını da içeriyor. Anlaşma, zirai mücadele ve bitki koruma, organik tarım, teknoloji temelli tarımsal üretim, gıda güvenilirliği, gıda üretimi ve gıda ürünlerinin ticareti, hayvancılık, hayvan sağlığı ve hayvan sevkiyatları, gıda güvenliğine yönelik tarımsal araştırmalar, iki ülkenin özel sektörleri arasında ortak teşebbüslerin teşvik edilmesi ve tarıma dayalı ihtisas OSB’lere ilişkin projelerin geliştirilmesi konularını kapsıyor. Ortak bir tarım yürütme komitesinin kurulmasına da yer verilen söz konusu mutabakat zaptı çerçevesinde belirlenen hedeflerin komite tarafından takip edilmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)
banner557