banner565

banner472

banner458

banner457

BAYOSB, eko endüstriyel park olacak 

BAYOSB’ye İZKA’dan yeşil OSB desteği: Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi, (BAYOSB) çevreci projesi ile İzmir Kalkınma Ajansı’ndan (İZKA) hibe desteği almayı başardı. BAYOSB, “Özel Sektörün Kurumsal Kapasitesinin ve Rekabet Edebilirliğinin Güçlendirilmesi Mali Destek Programı KARE01”  kapsamında  “Yeşil OSB Yol Haritası”  isimli projesini İZKA desteği ile hayata geçirecek

OSB 01.04.2020, 08:00 17.04.2020, 12:23
8098
BAYOSB, eko endüstriyel park olacak 

BAYOSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren, Yeşil OSB Yol Haritası projesinin beş katılımcının faydalanacağı bir proje olarak hazırlandığını,  firmalarda sürdürülebilir üretim uygulamalarının yaygınlaştırılmasına yönelik süreç ve yöntemlerin iyileştirilmesi için gerekli yol haritalarının oluşturulması, kaynak ve atık yönetiminde optimizasyon planlamasının yapılması ve firmalar arası işbirliği modellerinin geliştirilmesinin hedeflendiğini anlattı. Telseren, İZKA ile imzalanan protokolle eko endüstriyel park olma hedefinin ilk somut adımının atıldığını söyledi: “Önemi her geçen gün artan temiz üretim ve kaynakların verimli kullanılması projemizin temelini oluşturuyor. Bu kapsamda OSB’mizde hayata geçirdiğimiz birçok iyi uygulama örneğimiz var. Katılımcılarımız inşaata başlamadan bu konularda bilgilendiriliyor. Örneğin; katılımcılarımız yağmur suyunu kendilerine ait su depolarında depolayarak, bahçe sulama ve lavabolardaki su ihtiyaçlarını karşılamak için kullanıyorlar. Binalarının çatılarını güneş enerjisi sistemi kurulmaya hazır şekilde inşa ediyor. Yer altı su seviyesini koruma ve hafriyat atığının önüne geçilmesi çalışmaları yapılıyor.”
Telseren; “18 ay sürecek projemiz tamamlandığında bölgemiz birçok OSB’ye rol model olacaktır.  BAYOSB kendilerine temiz üretim ve kaynakların verimli kullanılması vizyonunu benimseyen katılımcılar ile büyüyecek,  böylelikle içerisinde yeşil binaları bulunan bir Yeşil OSB olacaktır” dedi.

Yorumlar (0)