banner565

banner472

banner458

banner457

BAYOSB’den Volkswagen yan sanayicilerine çağrı: “Dünya otomotiv devine en yakın tedarikçi siz olun”

Dünya otomotiv devlerinden Volkswagen’in Türkiye’ye 1.3 milyar euroluk yatırım için Manisa’yı seçmesinin ardından bu fabrikaya ürün desteği verecek tedarikçilere bölgenin yanı başında yer alan Bağyurdu OSB’den davet geldi.

OSB 01.09.2019, 08:00 27.09.2019, 10:17
12192
BAYOSB’den Volkswagen yan sanayicilerine çağrı: “Dünya otomotiv devine en yakın tedarikçi siz olun”

Yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlayacağı öngörülen fabrikanın sosyal alan, konut, eğitim binaları gibi talepleri olduğu ve görüşmelerin sürdüğü öğrenilirken, Alman devine malzeme, materyal ve ürün temin edecek olan tedarikçiler de yer arayışına başladı. Bu konuda bir değerlendirme yapan Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi (BAYOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren, Alman otomotiv devi Volkswagen’in üretim tesisi için Manisa’yı seçmesinin hem ülke hem de bölge için büyük bir kazanç olduğunu söyledi.
“Avantajımız çok”: Telseren, içinden geçmekte olduğumuz sıkıntılı süreçte ülkemizin böyle bir yatırım için tercih edilmesinin büyük bir fırsat olduğunu belirtti: “Manisa’da kurulacak bu otomotiv üretim üssüne yakın çevrede konuşlanacak olan tedarikçiler için en uygun lokasyonların başında Bağyurdu OSB geliyor. Lojistik avantaj, kaliteli ve kesintisiz enerji, modern alt yapı hizmeti, yetişmiş ara eleman, teşvik uygulamaları ile BAYOSB bu yatırımlar için en uygun bölge konumunda.” Telseren, İzmir İstanbul Otoyolu’na 500 metre, havalimanına 57 km, İzmir-Ankara hızlı tren hattı ile Lojistik köyün yanı başında ve Manisa’ya komşu konumuyla birçok avantajı bünyelerinde bulundurduklarını dile getirdi: “Mesleki eğitim merkezi, yatırıma açık parselleri ve tamamlanmış alt yapısı, makine kümelenmesi ve otomotiv sanayisine uygun yapısıyla BAYOSB, Volkswagen yatırımına yönelik üretim planlayan tedarikçiler için en uygun OSB. Tüm yan sanayici yatırımcılarını bölgemize bekliyoruz. Başvuru yapmaları halinde çok kısa zamanda fabrikalarını kurmaya başlayabilirler.”

Yorumlar (0)