banner565

banner472

banner458

banner457

BAYOSB’den yerli ve milli üretime tam destek

Yüksek teknolojiye dayalı, yerli üretimin merkezi olma hedefi ile büyüyen Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi’nin (BAYOSB) yönetimi, ekonomide yaşanan sıkıntılı dönemde yatırım yaparak, ithalata dur diyen ve Bağyurdu OSB’nin kurulmasına destek veren EBSO Yönetim Kurulu Geçmiş Dönem Başkanı Tamer Taşkın’a teşekkür etti.

OSB 01.08.2019, 07:57 29.08.2019, 13:33
9590
BAYOSB’den yerli ve milli üretime tam destek

Taşkın’ın ortağı olduğu Petrofer A.Ş.’nin özel gres üretimi yapan yeni fabrikasını ziyaret eden BAYOSB Yönetimi, yerli ve milli üretimin en güzel örneklerinden biri olan fabrikayı da gezerek, sonrasında Yönetim Kurulu toplantısı gerçekleştirdi.
“Üretimden başka şansımız yok”: Tamer Taşkın’ın EBSO Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde iken BAYOSB’nin kuruluşuna da büyük destek sağladığını dile getiren BAYOSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren, ekonomide yaşanan sıkıntılı döneme rağmen yeni fabrika kurarak, ithalatın önüne geçmeye çalışan Taşkın’a teşekkür ettiklerini söyledi. Telseren, Tamer Taşkın’ın kurucusu olduğu Petrofer’in 35 yıldır Türk sanayisine hizmet verdiğini ve sürekli yatırımlar gerçekleştirerek ülkeye katmadeğer ve istihdam sağladığına dikkat çekti: “Ar-Ge merkezi de olan özel gres üreten ve bugüne kadar sadece ithal edilen bu ürünün bu fabrikada üretilmesi bizi çok mutlu etti. Türkiye olarak üretim yapmaktan başka şansımız yok. Her alanda yerli ve milli üretimimizi artırarak Atatürk’ün hedef koyduğu refah içinde, medeni bir ülke hedefine ulaşabiliriz.”
Petrofer Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Taşkın ise sanayici olarak her zaman yatırım aşkı ile ülkeye hizmet etmek için çalıştıklarını söyledi. Taşkın, ikinci fabrikalarını bu yılın başında üretime aldıklarını, 20 farklı sektör için özel gres üretimi yaptıklarını anlattı: “İthalatın önüne geçecek, ihracata da katkı sağlayacak bu yatırımımız cari açığımızın azalmasında da faydalı olacak. Sanayici olarak bundan sonra da ülkemize yeni yatırımlarla katmadeğer kazandırmaya devam edeceğiz.”

Yorumlar (0)