banner565

banner472

banner458

banner457

BAYOSB, İstanbullu yatırımcıların radarına girdi

Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi (BAYOSB), Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren, Bölge’nin, lojistik avantajları, düzenli gelişimi ve yeşil OSB kimliği ile İzmir, Bursa ve İstanbul yatırımcılarının ilgisini üzerinde toplamayı sürdürdüğünü söyledi. 

OSB 01.09.2020, 00:01 29.09.2020, 10:05
19399
BAYOSB, İstanbullu yatırımcıların radarına girdi

İzmir İstanbul otoyolunun yanı sıra İzmir-Ankara hızlı tren hattı, kurulacak olan Lojistik Köy imkanları ile geleceğin OSB’sini yarattıklarını belirten Telseren, pandemi döneminde yatırımların sürdüğü bir OSB olarak aralıksız çalışmaya devam ettiklerini vurguladı: “Pandemi sonrası ortaya çıkan yeni iş yapma biçimlerine uygun ticari hayatı destekleyen üretim bantları geliştirmek gerekiyor. Bu anlamda hem sanayicilere hem de iştirakçilerimize bu konuda da destekler veriyoruz.”
Yeşil bir OSB: İzmir Kalkınma Ajansı’ndan aldığı hibe destek ile Yeşil OSB statüsünde doğa ile barışık sürdürülebilir bir OSB yolunda emin adımlarla ilerlediklerini kaydeden Telseren, “Özellikle yüksek teknolojiye dayalı üretim yapan, başta makina olmak üzere sanayi sektörlerinde yeni yatırımları çekerek ülkeye daha çok katmadeğer kazandırmayı hedefliyoruz. Yüksek teknoloji, makine kümelenmesi, yeşil OSB kimliği ve lojistik imkanları ile sıradışı bir OSB olduğumuzu rahatlıkla söyleyebiliriz” diye konuştu.
Telseren, Bölgede şu anda 20 firmanın üretim yaptığını, 8 sanayi tesisinin de inşaatlarını sürdürdüğünü paylaşıyor: “70’ye yakın sanayi parselinin bulunduğu BAYOSB, pandemi döneminde bile yatırımlarından vazgeçmedi ve 2. etap altyapı yatırımlarını sürdürüyor. Genişleyen üretim faaliyetlerimizin doğaya ve sürdürülebilirlik kurallarına uygun olması için projeler geliştiriyoruz.”  

Yorumlar (0)