banner565

banner472

banner458

banner457

Bolu, sanayi yatırımlarıyla öne çıkıyor 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bolu’nun Gerede ilçesinde özel sektör tarafından yapımı devam eden sanayi yatırımlarını inceledi.

OSB 01.04.2021, 00:00 28.04.2021, 10:10
21762
Bolu, sanayi yatırımlarıyla öne çıkıyor 

İlçede savunma sanayi alanına yönelik faaliyet yürütecek fabrikanın inşaat alanını gezen Varank, fabrika yetkililerinden bilgi aldı. Daha sonra Gerede Karma Organize Sanayi Bölgesi’ne (Gerede Karma OSB) geçen Varank, inşaatı süren ve bu ay sonunda üretime başlaması planlanan jelatin fabrikasında inceleme yaptı.
Savunma sanayisine yönelik Türkiye’nin ihtiyacı olan önemli bir alt yapının Gerede’de kuruluyor olduğunu ve yaz sonuna doğru ilk üretimlerini gerçekleştireceklerini paylaşan Varank, jelatin fabrikasının Türkiye ve İslam dünyasında özellikle gıda sektöründe önemli bir ihtiyacı gidereceğini, 6 bin tonluk bir tesisin inşaatının yapıldığını ve yakında üretimi geçeceklerini açıkladı. 
Varank, Gerede’de faaliyet gösteren dericilerin de benzer bir yatırım yaparak ilçede ikinci bir jelatin fabrikası inşa ettiğini aktardı: “Şu anda inşaatını devam ettiriyor. Bu iki fabrikamızda yaklaşık 14 bin tonluk kapasite oluşacak. Biliyorsunuz helal gıda pazarı tüm dünyada giderek artan, özellikle İslam dünyasında ve Müslüman olmayan ülkelerde yaşayan Müslümanların takip ettiği bir sektör. Dünyada 4 milyar dolarlık bir jelatin sektörü var. Bunun yaklaşık 3’te birini de helal jelatin sektörü oluşturuyor. İnşallah burada kurduğumuz tesisler hem Türkiye’nin ihtiyacını karşılayacak hem de önemli bir ihracat pazarı oluşturacak.” 
Bolu Valisi Ahmet Ümit, AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar ve Gerede Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ersin Kaşka ile ilçenin ve OSB’lerin ihtiyaçları hakkında konuştuklarını belirten Varank, her türlü desteği vermeye devam edeceklerini kaydetti.

Yorumlar (0)